bebek konusunda yardimci olurmusunuz

nihaledem

Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
218
95
18
34
Hanimlar hepinize merhaba brnim cok muzdarip ve kendimi cok yetersiz hissettigim bir konu var bebegim bir yas demek uzere fakat ben cocuguma nasil davranacagimi hic kestiremiyorum ne yapmayaliyim bilmiyorum bunun uzerine kitapmi okumaliyim varsa bildiginiz kitap onerilerinize acigim ornegin yapmamasi gerekeni nasil soylemeliyim kizar gibi yapinca hemen elleriyle kendisine vuruyo yuzune bazi seyleri nasil anlatmaliyim erken bile olsa ogrenmek daha sonra uygulamak istiyorum beni biraz bilgilendirirmisin cocuk psikolojisi egitimi hakkinda cok cok sevinirim simdiden cok tesekkur ederim okuyup yazan butun arkadaslara

Hanimlar hepinize merhaba brnim cok muzdarip ve kendimi cok yetersiz hissettigim bir konu var bebegim bir yas demek uzere fakat ben cocuguma nasil davranacagimi hic kestiremiyorum ne yapmayaliyim bilmiyorum bunun uzerine kitapmi okumaliyim varsa bildiginiz kitap onerilerinize acigim ornegin yapmamasi gerekeni nasil soylemeliyim kizar gibi yapinca hemen elleriyle kendisine vuruyo yuzune bazi seyleri nasil anlatmaliyim erken bile olsa ogrenmek daha sonra uygulamak istiyorum beni biraz bilgilendirirmisin cocuk psikolojisi egitimi hakkinda cok cok sevinirim simdiden cok tesekkur ederim okuyup yazan butun arkadaslara

çevrende bir büyüğün yok sanırım, kitap oku. onun gelişimiyle ilgili neler yapabilirsin netten araştır.

Adem Güneş'in kitaplarını keyifle okuyabilirsiniz. Bir de tepkiniz biraz sert olduğu için kendine vuruyordur. Bir de yanlış birşey yapıyorsa yapma demek yerine hemen ilgisini başka yere çekin. Ya başka bişey verin ya da o ortamdan uzaklaştırıp başka bişey gösterin yani alternatif sunun. O zaman kendisine vurması da sona erer.

Eğer yaşınız 25 altiysa bazı çok bilen üyeler tarafından topa tutulabilirsiniz.
'Çocuğun çocuğu olursa böyle olur'
'Madem bilmiyorsun neden çocuk yaptın' tarzı şeyler...
:cool:

Eğer yaşınız 25 altiysa bazı çok bilen üyeler tarafından topa tutulabilirsiniz.
'Çocuğun çocuğu olursa böyle olur'
'Madem bilmiyorsun neden çocuk yaptın' tarzı şeyler...
:cool:
Bir de çok bilmiş üyeler var konuya yorum yapmak yerine diğer üyeler hakkında atıp tutan:cool:

Neden yapmaması gerektiğini anlatmaya çalışın.
Büyük ihtimal anlamayacaktır ama her defasında açıklama yaparsanız sonuç alırsınız diye düşünüyorum.
Kitap tavsiye eden olacaktır mutlaka ben de takipte kalayım.

kitap okuyun ama böyle didaktik kitaplar yerine sevgi ile çocuğunuza yaklaşabileceğiniz kitaplar. adem güneş çok tavsiye ediliyor ben okumadım. Naomi Aldort tavsiye ederim. ben kendimce kitaplardan, çevremden, araştırmalarımdan edinerek uyguladığım ve bence iyi olan önerileri size anlatabilirim. öncelikle kendinizi şuna şartlayın o bir insan, birey. artık istekleri, seçimleri, kızgınlıkları olacak. çocuğunuza hep büyük bir insana davrandığınız gibi davranın. kafasına vuruyorsa sizin tepkinizden dolayı yapıyor bunu. şımarmasın filan takıntınız olmasın çocuklar sevgiden, ilgiden şımarmaz. "yapma" demek yerine neden yapmaması gerektiğini anlatın. evet yorucu ama bunu yapmak zorundasınız. şımarmasına, hoplayıp, zıplamasına, kirlenmesine izin verin. kız mı erkek mi bilmiyorum ama ne yapıyorsanız beraber yapın. hayatınızın içine sokun onu, çocuk diye kenara koymayın. her yaptığınızı anlatın. acele etmeyin. inanın çok çabuk öğreniyorlar ve çok olumlu dönüşler yapıyorlar.

hayır olur mu, bazı kitaplar cidden zor bulunuyor, ama bu epey popüler ve uygun fiyatlı bişey, pazar tezgahında bile denk gelmiştim :) ben de hamileyken realden almıştım yanlış hatırlamıyorsam.
Bakacam mutlaka bende boyle birsey istiyordum tesekkurler

1 yaşındaki bebeğe kızıyormusunuz? yanlışmı anlıyorum

sanırım çocuklarla bir anlaşma dili var.
annem hep çocuğu coşturmamak lazım der. inatlaşmamayı kast ediyor.
bir kaç yerde de çocuğun size ağlayarak bir şeyler yapmasına izin vermeyin diyordu.
sanırım en iyisi gelişim aşamalarını yaşına göre takip etmek ve bunun için de bir kaynak kullanmak (akıl alacak bir büyüğünüz yoksa).

Tracy hogg hayranlarındanım :) bebeğim daha küçük ama ilk günden beri ona herşeyi açıklar saygı duyarım. Odasının lambasını söndürürken bile lambani sonduruyorum yavrum derim. Yasaklar koymak istemiyorum ama "hayır" diyorum nedenini anlatıyorum ilgisinin yönünü degistiriyorum. Birseye hayır dedikten sonra asla evet demiyorum. Mesela telefona çok ilgili ama daha bir kere bile eline vermedim başkasının vermesine de izin vermedim. Yani bir anne olarak size onerim bebeğinizin bir birey olduğunu unutmayın, ona saygı gösterin, bir anne olarak tutarlı olun.

Canım Montessori eğitim metodunu araştırabilirsin. Benim araştırdıklarım Arasında en aklıma yatan ve eğlenceli olan Yöntem o oldu

Back
X