bebek konusunda yardimci olurmusunuz

Tim Seldin-Montessorri Yontemiyle Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir. Bu kitabı tavsiye ederim. Yaşına ve gelişimine uygun davranış biçimi,etkinlik vb konularda bilgiler içeriyor.
Birde nacizane tavsiyem,yapma,etme demek yerine ,yanlış birşey yapiyorsa dikkatini başka birşeye çekerek, vazgeçirebilirsiniz. Yüzüne vurmasi halinde fazla tepki vermeyin derim birde,dikkat cektiğini anlarsa sürekli devam edebilir bu alışkanlığa.
Sağlıkla büyütün bebeginizi

Harvey Karp-mahallenin en mutlu yumurcagi
Simdiye kadar okudugum en ise yarar cocuk gelisim kitabiydi, bakis acimi degistirdi siddetle tavsiye ediyorum.
Cok tesekkurler mutlaka kitapcidan bakicam saolun
Neden yapmaması gerektiğini anlatmaya çalışın.
Büyük ihtimal anlamayacaktır ama her defasında açıklama yaparsanız sonuç alırsınız diye düşünüyorum.
Kitap tavsiye eden olacaktır mutlaka ben de takipte kalayım.
Tesekkur ederim cevaplariniz icin dedigim gibi simdi uygulayamasam bile ilerleyen gunlerde bana faydasi olur diye dusunuyorum cunku bebek ve cocuk ruhsal gelisimi acisindan cok bilgili olmadigimi dusunuyorum

Adem Güneş'in kitaplarını keyifle okuyabilirsiniz. Bir de tepkiniz biraz sert olduğu için kendine vuruyordur. Bir de yanlış birşey yapıyorsa yapma demek yerine hemen ilgisini başka yere çekin. Ya başka bişey verin ya da o ortamdan uzaklaştırıp başka bişey gösterin yani alternatif sunun. O zaman kendisine vurması da sona erer.
Bunuda denicem cok sagolun yorumlariniz icin

kitap okuyun ama böyle didaktik kitaplar yerine sevgi ile çocuğunuza yaklaşabileceğiniz kitaplar. adem güneş çok tavsiye ediliyor ben okumadım. Naomi Aldort tavsiye ederim. ben kendimce kitaplardan, çevremden, araştırmalarımdan edinerek uyguladığım ve bence iyi olan önerileri size anlatabilirim. öncelikle kendinizi şuna şartlayın o bir insan, birey. artık istekleri, seçimleri, kızgınlıkları olacak. çocuğunuza hep büyük bir insana davrandığınız gibi davranın. kafasına vuruyorsa sizin tepkinizden dolayı yapıyor bunu. şımarmasın filan takıntınız olmasın çocuklar sevgiden, ilgiden şımarmaz. "yapma" demek yerine neden yapmaması gerektiğini anlatın. evet yorucu ama bunu yapmak zorundasınız. şımarmasına, hoplayıp, zıplamasına, kirlenmesine izin verin. kız mı erkek mi bilmiyorum ama ne yapıyorsanız beraber yapın. hayatınızın içine sokun onu, çocuk diye kenara koymayın. her yaptığınızı anlatın. acele etmeyin. inanın çok çabuk öğreniyorlar ve çok olumlu dönüşler yapıyorlar.
Cok tesekkur ederim cok guzel anlatmissiniz tam ihtiyacimin oldugu sekilde cocugum erkek zaten asiri haraketli ve keatiremiyorum cogu zaman tavsiye etiginiz kitabi adem gunes bir arkadas daha tavsiye etmis mutlaka bakicam cok sagolunHoppa

Tracy hogg hayranlarındanım :) bebeğim daha küçük ama ilk günden beri ona herşeyi açıklar saygı duyarım. Odasının lambasını söndürürken bile lambani sonduruyorum yavrum derim. Yasaklar koymak istemiyorum ama "hayır" diyorum nedenini anlatıyorum ilgisinin yönünü degistiriyorum. Birseye hayır dedikten sonra asla evet demiyorum. Mesela telefona çok ilgili ama daha bir kere bile eline vermedim başkasının vermesine de izin vermedim. Yani bir anne olarak size onerim bebeğinizin bir birey olduğunu unutmayın, ona saygı gösterin, bir anne olarak tutarlı olun.
Tesekkur ederim cok sagolun gercekten yorumlariniz onemli benim icin

Tim Seldin-Montessorri Yontemiyle Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir. Bu kitabı tavsiye ederim. Yaşına ve gelişimine uygun davranış biçimi,etkinlik vb konularda bilgiler içeriyor.
Birde nacizane tavsiyem,yapma,etme demek yerine ,yanlış birşey yapiyorsa dikkatini başka birşeye çekerek, vazgeçirebilirsiniz. Yüzüne vurmasi halinde fazla tepki vermeyin derim birde,dikkat cektiğini anlarsa sürekli devam edebilir bu alışkanlığa.
Sağlıkla büyütün bebeginizi
Cok tesekkurler cok guzel anlatmissiniz tavsiye ettiginiz kitaplari arastiricam en kisa zamanda hatta ilk isim bu olucak yardima cok ihtiyacim vardi cok sagolun

Elizabeth Pantley'in kitaplarını öneriyorum ben de. Çocuğunuzla işbirliği yapabilme ve çocuklarımıza verdiğimiz gizli mesajlar ikisini okumuştum. Belirli olaylar, izlenebilecek yollar ve geliştirilebilecek diyaloglar mevcut kitaplarda.. İşinize yarayacağını düşünüyorum.

Tracy hogg hayranlarındanım :) bebeğim daha küçük ama ilk günden beri ona herşeyi açıklar saygı duyarım. Odasının lambasını söndürürken bile lambani sonduruyorum yavrum derim. Yasaklar koymak istemiyorum ama "hayır" diyorum nedenini anlatıyorum ilgisinin yönünü degistiriyorum. Birseye hayır dedikten sonra asla evet demiyorum. Mesela telefona çok ilgili ama daha bir kere bile eline vermedim başkasının vermesine de izin vermedim. Yani bir anne olarak size onerim bebeğinizin bir birey olduğunu unutmayın, ona saygı gösterin, bir anne olarak tutarlı olun.
Ne guzel kac aylik bebeginiz

Elizabeth Pantley'in kitaplarını öneriyorum ben de. Çocuğunuzla işbirliği yapabilme ve çocuklarımıza verdiğimiz gizli mesajlar ikisini okumuştum. Belirli olaylar, izlenebilecek yollar ve geliştirilebilecek diyaloglar mevcut kitaplarda.. İşinize yarayacağını düşünüyorum.
Tesekkur ediyorum en kisa bir zamanda ilk isim bir kitapciya ugrayip bu kitaplara bakmak olucak

Ona kisa ve oz bor sekilde yaptiginin yanlis oldugunu ve noue yapmamasi gerektigi anlatin ama kisa bir sekilde . Daha kucuk anlamaz diyenlere sasiriyorum onu bir birey olarak gormek lazim çünkü oyle. Aman cocuk anlamz diyerek o kadar cok yanlis yapiliyor ki daha bebek iken konusun deniliyor cunku onlar herseyi anliyorlar.. ona konuyu anlattikdan sonra dikkatini cekecek oyunlar oynayin vakit gecir onunla . Internetten arastirma yapabilirsin

elizabeth pantley-çocuklarımıza verdiğimiz gizli mesajlar kitabı elinde olup satmak isteyen özelden yazarsa çok sevinirim. tükenmiş her yerde okumak istiyorum. ya da ödünç alıp okuyup iade edebilirim.

Hanimlar hepinize merhaba brnim cok muzdarip ve kendimi cok yetersiz hissettigim bir konu var bebegim bir yas demek uzere fakat ben cocuguma nasil davranacagimi hic kestiremiyorum ne yapmayaliyim bilmiyorum bunun uzerine kitapmi okumaliyim varsa bildiginiz kitap onerilerinize acigim ornegin yapmamasi gerekeni nasil soylemeliyim kizar gibi yapinca hemen elleriyle kendisine vuruyo yuzune bazi seyleri nasil anlatmaliyim erken bile olsa ogrenmek daha sonra uygulamak istiyorum beni biraz bilgilendirirmisin cocuk psikolojisi egitimi hakkinda cok cok sevinirim simdiden cok tesekkur ederim okuyup yazan butun arkadaslara
Bazı üye arkadaşlarımız "bazı üyelerin tarafından topa tututalacagnz konusunda uyarma yapmış".. " işte 25 yaşı da çocuk yapan çocuğu olusa böyle olur die " lafım ona deil bu tarz topa tutacak olan üyelere lafım... şahsen Anneligin yaşı yoktur her doğuran bi kadın Annelik görevi içten gelir ve bilmediği davranışlar olabilir ben çok gördüm yaşı büyük olupta çocuk buyutemeyen... arkadaşım sana sıra gelince bnm de 15 aylık bi kızım var ve her çocuk gibi hafif kızına tepki yapıyor ama tabi bi bas eğitici olarak ona kızma yerine " Hayır kızım olmaz öyle ayıp yada yanlış deyince zaten anlayabilior erkenden deil 15 aslında sonra kızmayın sadece Hayır yapma deyin ama herseye deil tabiki olmaz ayıp falan deyin dikkatini baska seye çekin unutturun çocuk bu bi ani bi anina uymuyor işte öyle öyle alisiyor zaten bu arada benim yaşım da 23. 15 aylık kızım var ve cok da yaramaz :))

Benim bebisim henuz yolda cocuk yetistirmedim hic fakat cok hasir nesirim cocuklarla ozellikle 4 yaslarina kadar.. cocuklugumda annem agir sekilde sinir hastasiydi ergenligimde de oyle. hala izlerini tasir bunu soyluyorum cunki ben cabuk olgunlastim ve cocukluguma dair annemin tum hareketlerini bana davranislarini hatirliyorum.. Kesinlikle annemi suclamiyorum bu konuda ayrica belirteyim,
hep gozlemlemisimdir annelerin cocuklara nasil davrandiklarini ve cocugun genel davranislarini.. Bir cocugu kesinlikle sert bir sekilde elestirilmemesi gerektiginin kanisina vardim.. Bir seyi yapmamasi gerekiyosa "Bunu boyle yaparsan sonucunda bununla karsilasabilirsin" gibisinden yaklasmanizi tavsiye ederim.. Bir yasinda ama emin olun herseyi anliyo uygulamaya geciremiyo olabilir.. Surekli sevgiyle ve guler yuzle onunla konusun..Yeri geldiginde sert tepkilerinizi de koyun tabi.. ona kitaplar okuyun bol bol.. birlikte oyun oynayin ne bileyim cocuk mutlu buyusun

Back
X