Bebek Mevlidi-Yardımınıza İhtiyacım Var

didos86

hayat bir maraton
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
1.099
927
323
kızlar merhaba,
temmuz ayında ikiz bebeklerimi dünyaya getirdim.prematüre doğdukları için misafir kabul etmedim.şimdi toparlandılar 25 kasım için mevlid kararı almıştım.kayınvalidem kendi akrabalarını aradı.annemse haber vermesi gereken tanıdıklara söylememiş.unuturlar diye son günleri beklemiş.herkes programını yapmış gelemeyiz diyorlar.zaten akraba ve çevremiz pek yok.onlarda gelmezse 10-15 kişi oluruz.haftaya yaparsan geliriz diyorlar.kayınvalidem de erteleyeceksen söyle herkesi arayayım diyor.kararsız kaldım.işin doğrusu doğru düzgün temizlik-mutfak alışverişi gibi hazırlıklar da yapılmadı.yeni evlendiğimde yaptığım mevlide 5-6 kişi gelmişti.kendi annemler, yengemler zaten onun mevlidine kim gelecekki diyorlarmış.bir daha bebek mevlidi yapmayacağıma göre herşeyi tam yapıp ertelesem mi.ertelersem bi 10-15 kişi daha gelir.kayınvalidem de 2 aralıkta hava yağışlı olursa bu seferde bizimkiler gelmez diyor.
söylenenler edenler.öte yandan iki çocukla tek başıma uğraşıyorum.ne yapacağımı şaşırdım.bir akıl verin ne olur.
bu arada kızlardan biri kucağımda yazım yanlışlarım için şimdiden özür dilerim...

Canım güle güle büyüt yavrularını. Stres yapma ne zaman uygun olursan o zaman yap. Gelen gelir, millete göre program yaparsak yandık.

biz kayınvalideyle uzağız o asya ben avrupa yakası ben dedim sende yapalım diye mevlüdü hem tüm akrabaları orda hem evi büyük hem hazırlık yapar diye 40ını cuma yaparız dedi bizim akrabamız yok istanbulda konu komşu tanıdık olursa anca çağırılır ben kimseyi çağırmıycam uzak diye annemde çalışıyor pazar izinliyim ben nasıl cuma yapıyor falan dedi bende oldu senın için herşeyi değiştiririz ben pazar istemem dedim eşim çalışıyor hafta sonu iyi ben gelmem triplerine girdi ya dedim millet bana gelemez ev uzak hem takısını takan orda takar. İstiyorsan sende burda yap dedim sanırım annemde bizde yapacak daha iiyi olur bence nasipse doğunca tamda kışa gelecek. Sende temizliğin falan duruyorsa ertele istersen herkes gelir

kızlar yorumlar için tşk ederim.kayınvalide gazıyla bu hafta yapalım dedim.diyorumya herkes programını yapmış bile.şimdi 10 kişi olucaz yine söylenecekler kimsesi gelmedi diye.söylenenlerde kendi annem yani.telefonda bana temizlik işini ne yaptın diyor.iki çocukla ne yapabilirimki. moralimi bozuyorlar. sonunda tümden iptal edeceğim :14:

kızlar yorumlar için tşk ederim.kayınvalide gazıyla bu hafta yapalım dedim.diyorumya herkes programını yapmış bile.şimdi 10 kişi olucaz yine söylenecekler kimsesi gelmedi diye.söylenenlerde kendi annem yani.telefonda bana temizlik işini ne yaptın diyor.iki çocukla ne yapabilirimki. moralimi bozuyorlar. sonunda tümden iptal edeceğim :14:

Kusura bakma ama, annen de ayıp etmiş. insan bir çoçukla bile temizliği yapamazken, sen iki çoçukla nasıl yapasın. Biraz düşünceli olup 1-2 gün önceden gelip biz hallederiz deseler veya çocuklarla ilgileniriz sen halledersin deseler.Bir de bebişler küçük sanırım. Hiç moralini bozma, ne zaman uygun olursan o zaman yap. Güle güle büyüt yavrularını.

kızlar merhaba,
temmuz ayında ikiz bebeklerimi dünyaya getirdim.prematüre doğdukları için misafir kabul etmedim.şimdi toparlandılar 25 kasım için mevlid kararı almıştım.kayınvalidem kendi akrabalarını aradı.annemse haber vermesi gereken tanıdıklara söylememiş.unuturlar diye son günleri beklemiş.herkes programını yapmış gelemeyiz diyorlar.zaten akraba ve çevremiz pek yok.onlarda gelmezse 10-15 kişi oluruz.haftaya yaparsan geliriz diyorlar.kayınvalidem de erteleyeceksen söyle herkesi arayayım diyor.kararsız kaldım.işin doğrusu doğru düzgün temizlik-mutfak alışverişi gibi hazırlıklar da yapılmadı.yeni evlendiğimde yaptığım mevlide 5-6 kişi gelmişti.kendi annemler, yengemler zaten onun mevlidine kim gelecekki diyorlarmış.bir daha bebek mevlidi yapmayacağıma göre herşeyi tam yapıp ertelesem mi.ertelersem bi 10-15 kişi daha gelir.kayınvalidem de 2 aralıkta hava yağışlı olursa bu seferde bizimkiler gelmez diyor.
söylenenler edenler.öte yandan iki çocukla tek başıma uğraşıyorum.ne yapacağımı şaşırdım.bir akıl verin ne olur.
bu arada kızlardan biri kucağımda yazım yanlışlarım için şimdiden özür dilerim...

Sole bırı gelsın yardım edın bana temızlık yapım de bır dılkı ıkı cocuk. Dort goz olsun ustunde sole bı bır mkınatut temızlık yap yeter makına kafı sonuncta bebek var gıt pastaneden al herseyı ne beklıolarkı hayret bısı ankarada olsan valla gelır yardım ederdım herseyı hazır al

konu komsu kımse cagrılmıyormu canım 101-5 kısı cok az degılmı ?
o kadar temızlık vs yapılacak sonucta yanı Allah kabul etsın en nıhayetınde ama sen ertelersen bu seerde kaynanamın tarafımı gelemezse dıye dusunuyosun
buarada bzıım mevlutlarımız cok kalabalık oluyor 100 kısıden asagı hıc olmaz

canım bende senin durumunu yaşadım.martta bebğim doğdu.mevlüdü mayıs gibi yapıcaktık kv rahatsızlandı.ben iyileşeyim bekle dedi.tamam dedim.sonra 2-3hafta sonra kv iileşti bu seferde kararlaştırdığımız tarihte en yakınlarımızdan bazıları şehir dışındaydı işleri vardı.tekrar erteledik.bu arada bende hiç uyumayan bir bebeğe sahibim.neyse çoğu insanın müsait olduğu bir tarihte mevlüdümüzü biraz geçte olsa yaptık.30-35kişi oldu.yine gelemeyecek olanlar vardı ama ertelemek istemedim artık olsun bitsin dedim.nitekimde bir halam hariç(şehirdışındaydı)herkes geldi.mevlüd öncesi hazırlığımı gecelere kadar uyumayanbir bebkle kendim yaptım.o gün sabahtan geceye kadar misafirler gitmedi.yorgunluktan bittim.bebeğim zaten uyumuyoru kalabalıkta gürültüde hiç uyumadı perişan oldu.ertesi gün ben tekrar temizlikte uğraştım.annemde kv dede yakınımda ama kimse yardım etmedi. anenm gelecekti yardıma bütün işleri son güne bıraktım ama gelmedi.anneme biraz trip attığımdada ev senin temizlik senin dedi:( o laf aklımı başıma getirdi.annem sıkıştığımda hep yardım ederdi bende ona güvenmiştim ama öyle olmadı.

bence herkesin geleceği bi tarihe ertelemelisin.sonuçta bi sürü hazırlık olacak herkes gelsin.

Bence ertele ve herkese de şimdiden söyleyin. Gelmek isteyen insan unutmaz emin ol.
Ertelemessen annenin tarafı yine gelmek isteyecek, bu defa yazık günah iki çocukla tekrar hazırlık yapmak zorunda kalacaksın.
bu arada 10-15 kişi ne kadar az, hiç arkadaşınız, komşunuzdamı yok.
Benim bebek mevlidime 125 kişi gelmişti :) günlerimizde bile 20 kişi oluruz biz.

Back
X