Evet hediyelik tespih yada kuran gibi seyler dusunuyorum.su siralar birazda moda galiba :))Ben hamileyken hediyelik tesbih yapmistim mevludumde dagitmak icin.. Bebegim dogdu kirkindan sonra yaptim mevludumu.. Ama annem yengelerim hep yardim ettiler.. Tavuklu pilav, ayran,tatli,bosnak boregi bi de ortaya yine tatli kurabiye yapip servis dolastirmistik.. Herkesin farklidir biz boyle yapmistik.. Giderken de hepsine yaptigim hediyelikleri dagittim.. Tv unitemin ustune de sus biseyler yapmistim istersen ozelden foto atarim.. Eminonunden almistim suslerimi..
Bebegi gezdirip ellemeyin denmesi cok komikmis :))ben yapmadım ama bebek mevlüdüne gittim. birinde dua diğerinde ilahi okundu. birinde kıymalı pide ayran diğerinde tavuklu pilav ve şerbet ikram edildi. galiba herkes kafasına göre yapıyor orrtak noktaları bebekler süslenmişti. birinde bebek hep anne ile başka oda da oturdu mevlüt sonunda babaanne süs bitkisi gezdirir gibi bebeği bize tek teke gösterdi ellemeyin diye tembihledi. diğerinden bebek aynı odada beşikte uyudu. benimle aynı fikirde olmayabilirsin canım. ama bu bebek mevlüdü işi biraz da bebek için hazırlanan odayı göstermek yapılan hazırlıklar ile övünmek ve sıkılmış bir sürü kadını oyalamak için yapılan bir şey gibi geldi bana. amaç dua olsa oturup bebek için kendin annen veya kayınvaliden de okur zaten.
Sabunu bende yapiyorum.ama ne bilim mevlut hediyesi olurmuki sabundan.yani siz dagitmissiniz gerci guzel olmustur.Ortalama 15 çeşit yemek tatlı yaptık bebek şekeri sabunu falan dağıttık kuran okundu yemekler yendi sonra sohbet falan böyle devam ediyor
Canm disardada nasil dagitilirki yemek bilemedim.mevlute birazda ozeniliyo galiba.hemde maksat evde toplanilip kuran dua okumak.adet olmus galibaYeni nesil mevlutler genelde dışarıda oluyor.
Önce hoca geliyor, dua okunuyor, sonrasında ikram başlayıp en son sohbet muhabbetle bitiyor.
Evde olanlarda pide, salata,ayran baklava yanına arzu edenler dolma, börek de koyuyor ikram olarak.
Tehbih, tülbent, çikolata ya da kokulu taş gibi hediyelik hazırlanıyor.
Tabi bunların hiçbiri zorunlu değil, siz nasıl isterseniz öyle yapın.
Benim görüşüm, maksat dua okutmaksa aile içi bir şekilde halledilip, imkan varsa dışarıda sokakta yemek dağıtmaktan yana.
En azından ihtiyacı olan nasiplenmeli.
Evet hediyelik tespih yada kuran gibi seyler dusunuyorum.su siralar birazda moda galiba :))
Kurbai kesilirse ozmna kadar etli plav ayran olur diye dusundum.
Kurabiye borek yapilirmi gerek olurmuki.hani plav doyurur zaten.yada yapsammi karar veremedim.dusunmek icin cok zamanim var gerci.
Cok tesrkkurler fikirler icin.suslemelerini gormek isterim zahmet olmazsa
Mevlutte de kuran okunuyor amin deniliyor. 1 kisinin amin demesiyle toplu amin denmesi daha farkli. Elalemin karnini doyurmak amacli yapilan birsey degildir mevlut. Mevlutu veren kisi herseyi Allah rizasi icin yaptiktan sonra kat kat sevap kazaniyor. Bebegi icin dua ediliyor onca kisi amin diyor.Bebek mevlutu de neymis.. bunlar geleneksel seyler.. elalemin karninj doyurmak icin ne gerek var.. 5 vakit namazini kıl. Kuranini oku.. yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?