Kızım yarın itibariyle 19. Ayına giricek elhamdülillah. İlk bu hareketi ne zaman yaptı hiç hatırımda yok. Cok miniklikten beri çarşıda pazarda bi şeyler koklattim mesela. Bahar zamanı çiçekleri koklattim. Göstermek duyurmak gibi duyular için koku koklamak eylemi de gelişsin diyerek. Hala o tasvir ettiğiniz hareketi anlamlı anlamsız zamanlarda yapar. Belki bebeğiniz koklama duyusunu kendi farketmis keşfetmiş olabilir. Misal yemek yapıyorsunuz yaptınız bi koku yayıldı. Belki dus aldınız o kokuyu hissetti. Belki kaka yaptı o kokuyu aldığını fark etti. Belkide fizyolojiktir. Yani burnuna az yada çok pislik gelmiştir nefes alış vergisinden farklılığı hissetmiştir. 1 yas civarında kızım burnu hafif tikandiginda bu hareketi yapar yüzüme yüzüme solurdu mesela

Belki mimiklerini kontrol edebilmeyi kesfetmistir. Cok çok kriter olabilir ancak şunu söylemeliyim ki bu durum asla ama asssslaa otizmle iliskilendirilemez. Bi arkadaşımla otizim mi suphesinden kurtulmamız 13 14 ayı buldu. Her hareketini inceler herseyi didiklerdik. 1 yas itibariyle ancak ikna olduk ki hersey yolunda risk ihtimal yok. Yani şunu demek istiyorum suanki düşünce ve kaygılarınız normal izleyin bebeğinizi ama kaygıyı azaltın. Suan saptanması pek mümkün olmayan aylardasiniz. 1 yas itibari ile de kayginiz bitecek oh cekeceksiniz. Bide o videoların önüne düşmesini engellemek için naçizane tavsiye msj ile otizim konusunda sohbet ettiğiniz arkadaşınız varsa orada şunu yazın. Ben artık rahatladım artık tamamen eminim ki bebeğimde otizim yok şüphem felan kalmadi çocuğum gayet sağlıklı. Bu pozitif enerji için değil, msjlarimiz da algoritmaya dahil olduğu için. Yazılan her kelime kesfetimizi çok etkiliyor. Birine iş arıyorum yazarsaniz tüm kesfetiniz iş bulma süreçleri iş ilanı reklamları vs ile dolup taşar

umarım anlatabilmisimdir.