Doğuma Hazırlık Bebek odası mı, karyola mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ylnv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2010
18
0
36
Niğde
Bebekler 2 yaşına gelene kadar bizimle yatacağından karyola mı almak mantıklı, yoksa bebek odası mı?Yeni doğan bebeğin iki yaşına gelene kadar fazla eşyası oluyor mu, yani tek karyola idare eder mi?sizler neler düşünüyorsunuz?

canım ben tayinci olduğum için karyola aldım sadece 5 yaşına kadar idare edeninden büyük. 4 çekmecesi var. bir de benim bekarlığımdan şifonyerim var. bayağı eşya aldı, her odada gömme dolabımız var. idare ediyoruz. karyolası bizim odadaydı, 4 aylık olunca ayırdım. 2 yaş çok fazla bence. kızım şuan 1,5 yaşında, birkere yanımda yatsın hemen alışıyor. bence ne kadar erken ayırırsan o kadar iyi.hayırlsı olsun canım

neden 2 yaşına kadar sizinle yatması gerekiyor anlamadım.benim oğlum şuanda 21 aylık ben hem oda hazırladım doğmadan hemde sepet bir beşik aldım ilk 6 ay yatak odamda sepet beşiğinde yatırdım 6 aydan sonrada odasına yatırdım hiçte zorluk çekmedik bu konuda.2 yaşına kadar yanınızda yatırısanız herşeyi anlamaya başlar ve yanınızdan ayrılıp odasında yatmak istemez.sende küçükken odasına alıştırırsan hem siz rahat edersiniz hemde bebişiniz..

canim 2 yasina kadar yaninda neden yatsin?arkadasimin bebegi 2 günlükken kendi yataginda yatiyodu bile,alismasi önmelibence.tabi kalkip öbür odaya gitmek zor oluyo ama olsun alissin.bence oda al derim

Son düzenleme:
2 yaş bir bebeğin kendi odasında uyumayı öğrenmesi için çok geç bence.eğer yatak odanız bebek odasıyla yan yanaysa hiç beşik almayın bebek odası alın ve bebeğinizi odasında yatırın derim.bizim yatak odamız kızımın odasıyla yanyana kızımı doğduğu andan itibaren kendi odasında karyolasında yatırdım.geceleri kapıları açık bırakıyordum ve ağladığında hemen kalkıp bakıyordum.şuan 13 aylık kızım kendi yatağında uyumayı öğrendi uyku konusuda bir sorunumuz yok.sizinde odalarınız yakında beşik almayın bebek odası alın.bir kaç ay kullanılacak beşiğe para vermeyin sonuçta biz anne babalar kullanılmayan okadar çok şeye para harcıyoruz ki bunu zaman içinde anlıyoruz.
birde yeni doğan bebeğin öyle bir anda dolaplar dolusu kıyafetleri falan olmuyor mevsimine göre alıyoruz ve yeni doğan bebek okadar hızlı büyüyor ki bazen 1 ay önce giydiği kıyafeti 1 ay sonra giyemiyor.bu yüzden ilk başta eğer bebek odası alamazsanız çekmeceli karyola 3_4 ay işinizi görür.

Son düzenleme:
Back
X