• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek olduktan sonra ne zaman çalışmaya başladınız?

Ilk bebeğim 4 aylıkkennişe döndüm
Madalya takmadılar ... Pişmanım keşke daha uzun kalsaymışım yanında...

Şimdi ikinci bebeğime hamileyim
Asla işe hemen dönmem rapor izin ne varsa kullanıcam

Açıkçası çocuğuma kendim baktım aman psikolojisi önemli deyip kendi psikolojisi bozulan kadın çok gördüm bende.... sonra mutsuz çocuk lar.. ee ne anladın ki ben huzurlu oldukça bebiş lerimde daha mutlu şu an
Evet çocuğun psikolojisi annenin psikolojisiyle alakalı anne mutsuzsa çocukda mutlu olamıyo malesef

öğretmen olmanız da büyük avantaj.saatleriniz uzun değil.ben pazarlama satış bölümündeyim.ihracat yapıyorum..arada iş seyahatlerim de oluyordu.8 aylıktı ilk defa y.dışında gitmiştim..5 gün sürdü.emmeyi de bırakmadı üstelik 1,5 yaşına kadar emzirdim de..
alışıyorlar merak etmeyin.şimdi oğlum,annesi arkasından ağlayan çocuk gördüğünde,ağlama anneler işe gider,çocuklar okula diyor..:KK48:ayrıca her anne çalışıyor sanıyor.1 yaş civarı bitraz sıkıntı oluyor sadece,farkına vardıkları için..onu da atlatırsınız merak etmeyin..herşey onların geleceği için..
İnşallah aslına bakarsanız oğlunuz yanlışda düşünmüyor büyük şehirlerde hemen hemen tüm kadınlar çalışıyor.İnşallah mutlu ve sağlıklı çocuklar olurlarda bizlerde yaşadıklarımıza değmiş deriz..

Konuyu takip ediyorum. Ben de 2.5 ay sonra bebis 10 aylik oldugunda işe donmek istiyorum.. emen ve bu sekilde büyümüş bebeklerde işler nasil oluyor, gun icerisinde bir kez sagmak yeterli olur mu, yoksa ise gitmeden once ve aksam geldikten sonra emmesi kafi gelir mi? Isimin pompayla süt sagmaya imkan verecegini pek sanmiyorum, memeden de kesmek istemiyorum. Onerisi tecrubesi olan var mi konu sahibi konunu baltalamis oldum biraz kusurabakma
Estagfurullah sıkıntılarımız aynı sıkıntılar benim gibi düşenen ve merak eden kimse baltalamış sayılmaz ;)

sanırım küçükken bırakmak çocuğun alışması açısından daha kolay olur..ben kızım 2.5 yaşındayken tekrar çalışmaya başladım.annemle aynı sitede oturuyoruz zaten tüm gün anneanne ve dedeyle gezip tozuyordu ben de bana ihtiyacı kalmadı nasılsa diyerek işe döndüm..ilk aylarda bayağı bi tavır yaptı , işten geldiğimde yaklaşmadı,eve gelmek istemedi birkaç ay sürdü bu durum..şimdi 4 yaşında ama hala zaman zaman annecim işe gitmesen ben seni çok özlüyorum diyor :KK43:( bende senin için çalışıyorum istediklerini alabilelim falan diyorum ama ben bişey istemiyorum herşeyim var diyor :KK43:( ayrılmakta istemiyorum zaten güzel vakit geçiriyorlar evde de olsam yine anneanne ve dedeyle olmak isteyecek,yakında yarım gün kreşe de başlayacak ama vicdan azabı çektiriyo bana
Zaten çocuk büyüdükçe anneyi kaybetme korkusuda başlıyormuş biz şimdi vicdan azabı yaşıyoruz ama ilerde sizin durumunuz gibi olacak

eğer maddi mecburiyet varsa işe dönmek zorunda anne.. anneanne daha iyi bakar bakmaz bebek için hangisi daha iyi gerçekten bunları düşünmenin anlamı kalmaz çünkü mecburiyet var..

ama yoksa böyle bir zorunlu hal bence annenin bakması en doğrusu.. ne kadar uzun bakarsa o kadar iyi..
ben işimi bıraktım, hamile iken 2 yaşına kadar çalışmam dedim.. şimdi 27 aylık ama bi sene daha benimle olsun diyorum.. muhtemelen kreşe gitmeyecek direkt anaokuluna başlayacak..

herşey bir yana anneannenin yaşı yorgunluğu tarzı karakteri vs de önemli.. 0-3 yaş karakterin oluştuğu alan.. ben annem ne kadar iyi bakacak olsa da o ikilemi yaşamak istemedim.. anneanne ile anneler çoğu zaman karşı karşıya geliyorlar.. 2 yaşına kadar bakıp "kreşe ver daha bakamam çok yoruldum" diyen o kadar çok kişi var ki etrafımda.. bakıcıya söz dinletebilirsiniz ama annenize? mutlaka zorlukları olacak.. iyi düşünmek lazım.. mümkün olduğu kadar çalışmaya geç dönmeli bence.. küçükken arkanızdan ağlayıp küsmeyecek daha kolaymış gibi duruyor ama bence değil..

tabi tekrar söylüyorum mecburiyet yok ise..

öğretmen olmanız da büyük avantaj.saatleriniz uzun değil.ben pazarlama satış bölümündeyim.ihracat yapıyorum..arada iş seyahatlerim de oluyordu.8 aylıktı ilk defa y.dışında gitmiştim..5 gün sürdü.emmeyi de bırakmadı üstelik 1,5 yaşına kadar emzirdim de..
alışıyorlar merak etmeyin.şimdi oğlum,annesi arkasından ağlayan çocuk gördüğünde,ağlama anneler işe gider,çocuklar okula diyor..:KK48:ayrıca her anne çalışıyor sanıyor.1 yaş civarı bitraz sıkıntı oluyor sadece,farkına vardıkları için..onu da atlatırsınız merak etmeyin..herşey onların geleceği için..
Evet altı üstü 3 saat gidicem ilk dönem okula bu avantajım varken niye kullanmayayım dimi , bende çocukken tüm anne ler çalışır sanırdım benim annem de öğretmen :-)

Back
X