Bebek özlemim.. nolur bana umut olun. .

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.799
15.491
408
Merhaba arkadaşlar beni bilenler vardır yıllardır bebek özlemi ile yaşıyorum suan 4 yıla doğru gidiyor henüz bir kere bile hamile kalmadım. . Bu 4 yılda çok şeyler yaşadım cevrem Çifter bile dogururken ben dogurmayi bırak bir kez bile hamile kalmadım. . sevebsiz infertilite. . Doktorum aynen şöyle diyor diğer insanların 100 de 100 çocuğu olursa ben size çift olarak 100 de 200 veriyorum bunu söyleyen bir Prof. .
Bilimsel olarak olacak desede Rabbim nasip etmedimi olmuyor işte. .
ama bunu benim çevremde anlatamıyorum herkes kendi doğurduğu sanan insanlar her biri 3 4 çocuklu empati yeteneği sıfır insanlar. .
yeri geliyor görüşmeyeyim diyorum olmuyor her ortamda suratıma pat diye carpiliyor biyere çıkmaya korkar oldum.
Eşim çok sabirliydi içine ata ata hastalandı sonradan öğrendim içine attığını biz 4 yılda aşırı yiprandik 15 20 yıl bekleyeni taktir ediyorum gerçekten. .
insanlar hamileliği normal bişey olarak görürken hatta çok kolay bi şekilde cinsiyet ayrımı bile yaparken siz daha bitane evlada ulasamamis olmanız çok farklı bi duygu bunu ancak yaşayanlar anlar. . kesinlikle kimsenin çocuğun da gözümüz yok yanlış anlaşılmasın allah herkesin evladını kendine bağışlasin. .
benim tek sorunum bunu bile bile gözüme sokan insanlar nasılsa benim tuzum kuru diyip ay kız bizim ailemiz genişliyor sende hala tık yok. .
acıyor acıtiyor anlamiyorlar desiyorlar yipratiyor lar. . geçen gün bi arkadaşım hamileyim diye çubuk la geldi. .
evet ben o çubuğu çok iyi tanıyorum sayısız negatif çubuğum var her defasında binbir umutla test yaptığım cubuk ve her defasında tek cizgi olan...
ilk kez yakından iki çizgiyi gördüm onun adına tabiki mutlu oldum asla kimsenin bebeginde değilim ama kalbim hep buruk. ..
bana cinsiyet party si yapacağını kutuyu benim acmami istedi? ??
ne kadar mantıklı sence lütfen empati ye davet ediyorum neden insanlar bu kadar anlayissiz canı acir diye dusunmezmi insan zaten kaç yıldır bekliyor yıpranıyor yazık neler yaşıyor içinde diye düşünmez mi insan. .
lütfen bende bir sorun mu var ben mi abartiyorum? ??
bana teklif edilir mi kutuyu sen aç diye? ??
lütfen bana umut olurmusunuz benim gibi olan bütün arkadaşlar. .
Haziran sonu tüp bebek düşünüyorum ama ben hiç iyi değilim artık herşey üstüme üstüme geliyor? ??

lütfen üzmeyin kendinizi. Benim de tedaviyle kızım oldu. Kısa bir süre olsa da ne kadar üzücü ve yıpratıcı olduğunu biliyorum. inşallah en kısa zamanda bebeğinize kavuşursunuz.

Ay kiyamam ya okurken gözlerim doldu çok fazla ustune düşme bak doktorunda herşey yolunda diyor sıkıntı stres yaptığın icin olmuyodur bırak kendini rahat kasma
Su çevredeki insanlari da hiç anlamıyorum 1. Olur nezman 2. Oda olur ne zaman 3. Aman boşver hiç aldırma sorulan sorulara bile cvp verme çok samimi bir arkadasimda sizin gibiydi birgün kahveye gittik bir tanıdığına kiza okadar yuklendilerki oda dayanamayıp napayim kisirim ben olmuyo cocugum dedi
Ama Su an hamile :) allah tez zamanda İs allah senide sevindirir rabbim kalbine göre versin İs allah

merhaba,
dediğiniz gibi bunun ancak yaşayan bilir,herkesin sizi anlaması imkansız.
yalnız ben kendi adıma bir fikrimi paylaşayım sizinle.
empati yapıp benı bu konuların dışında tutsunlar istiyosunuz sanırım ama karsınızdakı ınsanlar ıyı nıyetlı yaklasıp sizide özellıkle dahıl ediyor olabilir.
istediğinizi bilmiyolarsa,belkide ozellıkle cocuk istemıyo diye düşünüyo olabilirler.
birde mesela siz benım arkadasım olsanız ve biraraya gelıyor olsak,cocugumun dogumgüne cagırmalımıyım cagırmamalımıyım ikilemine düşebilirdim.
çağırsam üzülürmü acaba diye sorgularken,
çağırmazsam kendını dışlanmış hissedebilirmi diye de düşünürdüm.
kutuyu sen ac dıyen arkadasın belkı bunu senın gozune sokmak için değilde kendını iyi hissetmen içinde dahıl etmıs olabilir.

çevrene karsı daha hassas olmanı anlayabılıyorum ama karsındakılerde sana karsı nasıl davranacaklarını bılmıyo olabılırler.bu da aklında bulunsun diye yazmak istedim
tez zamanda sağlıklı ve hayırlı bir evlat versın rabbim sana insallah.

Canım bende senin gibi 4 sene bekledim çok zorlu bir süreçti benim için 2 kaybım vardı ama umudumu hiç kaybetmedim. Sadece bu dönemde şunu düşündüm. Bu benim imtihanım ve ben bunun altından en iyi şekilde kalkmalıyım dedim. Bu arada sen nasıl bakarsın bilmiyorum ama ben içimdeki çocuk özlemini yetimhanede kalan o minicik kalplere dokunarak giderdim. İnan bana bu bana çok şey kattı. Eğer bu seni üzmeyecekse denemeni tavsiye ederim.
Ben sonunda kavuştum meleğime ve dedim ki Rabbim ne zaman ol derse o zaman oluyor. İnşallah sende bian önce kavuşursun canım

Canım Allah en hayırlısından tez zamanda evlat nasip eylesin. Lütfen bu kadar canını sıkma. Siz farklı sebeplerden de çocuk için beklemek isteyebilirdiniz. Bu şekilde hazır hissetmediği için bekleyen birçok çift var. İnsanları bu kadar dikkate almayın. Sen onların düşünceli olmasını bekliyorsun ama işte her zaman yönetemezsin ki... Sadece ona odaklanmamaya çalış. Hayırlı zamanda mutlaka olacaktır bebeğiniz inşallah. Sen ve eşin mutlu olmaya bakın. Siz zaten ailesiniz. Eğer bebeğiniz olursa ailenizin bir parçası olacak. Zor olsa da sabırlı ol ve tevekkül et. Bak eşin de üzülüyormuş. Sen de üzülme ki birbirinizi olumsuz etkilemeyin.

Allahım inşallah gönlünüze göre versin. En kısa ve en uygun zamanda Bebek haberinizi alırsınız umarım. Bu yıpratıcı süreci yaşayan herkesin sonunda yüzü güler inşallah. Kendinizi üzmeyin lütfen ben böyle bir durum yaşamadım ama okurken çok üzüldüm. Biraz oluruna bıraksanız acaba vazgeçmek gibi değil de psikolojik olarak kendinizi rahatlatsanız. Doktorunuz da olur demiş çok stres yapıyor olabilirsiniz.

Arkadaşım hassas olman çok ama çooook normal. Kırılgan olman, aslında iyi niyetli hareketleri/talepleri tokat yemiş gibi karşılaman, üzülmen, yıkılman hepsi çok normal.

Ben dünyada bu kadar kötü niyetli insan olduğuna inanmak istemiyorum. Örneğin cinsiyetin saklı olduğu kutuyu açmanı isteyen arkadaşın.. bunu kötü niyetle istemiş olabilir mi? Emin ol o partiye davet edilmeseydin bu sefer de “acaba bebeğim olmadığı için kıskanacağımı düşünerek mi çağırmadılar” derdin. Lütfen söylediklerimi yanlış anlama. Hassas bir insana nasıl davranmak gerektiğini kestirmek bazen çok zor olabiliyor. Doğal olsan da kırabiliyorsun, ihtiyatlı davransan da..

Astoria Astoria geçen gün güzel bir anektod paylaşmıştı. Kişinin çok istediği, hayatının merkezine koyduğu şeyleri elde edememesiyle ilgili. Hani yolunu beklediğin kişi bir türlü gelmez, sen beklemeyi bırakınca geliverir ya. Öyle bir şey. Bu gerçekleşmeyen istekler hayatın sana “sen bakarken soyunamıyorum” demesiymiş (teşekkürler astoria:) Sen kafandan bebek fikrini atıp, stresi bıraktığın anda gelir inşallah bebeğin.

Gelmeyecek olsa bile başka yollar var. Ümidi kesmek olarak düşünme bu yolu ama bu sitede “evlat edinenler” başlıklı çok güzel bir forum var. Orada yazanları okumanı tavsiye ederim.

En kısa zamanda bebeğine kavuşman dileğiyle, sevgiler.

Ben doğum yapınca çalıştığım şirketten oldum olası sevmediğim densiz biri eşiyle bebek görmeye gelmişti. Görümcesini de tanıyorum eşi ile beraber geldiler.
Bahsettiğim hadsizin 4 yaşında kızı var. Görümcesinin bir düşükten sonra olmadığını biliyorum.

Bebek konusu açılınca gülerek onları gösterip "bunlar da bize özendiler ama daha olmadı işte" dedi.

Hepimiz şok! Kızın yüzüne baktım. Eşi zaten sessiz ve pasif. Birisi başka bir şey dedi sözde konu kapandı ama bir de o kadına sorun..
Hala aklıma gelir üzülürüm o salağı niye bozmadım diye..

O kızın de tüp bebekle oldu sonunda. İnşallah siz de hayırlısıyla hamile kalırsınız. Allah'ın dediği olur..

Yazdığınız her kelimenin altına imzamı atıyorum.
Haziran sonu beklemeyin tüp için ben de 3 yıldır evliyim aynı şeyleri yaşadım psikolojim çok bozuldu ama tedavi pesinde koşmayı bırakmadım siz de boyle yapın elbet bir gün bir çözüm olur

Çevredeki o densizler olmasa.. bazen kendilerinin bir halt başardığını sanıp sen başaramadın intikamı gibi gözünün içine baka baka yapıyırlar. Benimde 4 sene ye yaklaştı. Rabbim hayırlı evlatlarrr nasip etsin.

Yazdığınız her kelimenin altına imzamı atıyorum.
Haziran sonu beklemeyin tüp için ben de 3 yıldır evliyim aynı şeyleri yaşadım psikolojim çok bozuldu ama tedavi pesinde koşmayı bırakmadım siz de boyle yapın elbet bir gün bir çözüm olur
izinliyiz o tarihlerde o yüzden haziran i beklemek zorundayız. .Yıllık izinimiz o tarihte.
o hasas dönem de çalışmak istemiyorum tamamiyle tedaviye odaklanmak istiyorum o yüzden. ..

Benim iki tane evladım var. Sorunsuz hamile kaldım. Çok şükür... ama bi kardeşim 10 senedir bebek istiyorlar ama olmadı. Hiiiiç bi sorun yok. Doktorların dediği bu. Artık onlarda bugün yarın beklemeden tüp bebek tedavisine başlayacaklar. Öyle istiyorlar. Çoook zor Allah yardımcınız olsun. Allah'ın verdiği bişey. Nasip kısmet inşallah sağlıklı sıhhatli en uygun vakitte bebekleriniz olur. Allah isteyen herkesin kucağını doldursun

Arkadaşım hassas olman çok ama çooook normal. Kırılgan olman, aslında iyi niyetli hareketleri/talepleri tokat yemiş gibi karşılaman, üzülmen, yıkılman hepsi çok normal.

Ben dünyada bu kadar kötü niyetli insan olduğuna inanmak istemiyorum. Örneğin cinsiyetin saklı olduğu kutuyu açmanı isteyen arkadaşın.. bunu kötü niyetle istemiş olabilir mi? Emin ol o partiye davet edilmeseydin bu sefer de “acaba bebeğim olmadığı için kıskanacağımı düşünerek mi çağırmadılar” derdin. Lütfen söylediklerimi yanlış anlama. Hassas bir insana nasıl davranmak gerektiğini kestirmek bazen çok zor olabiliyor. Doğal olsan da kırabiliyorsun, ihtiyatlı davransan da..

Astoria Astoria geçen gün güzel bir anektod paylaşmıştı. Kişinin çok istediği, hayatının merkezine koyduğu şeyleri elde edememesiyle ilgili. Hani yolunu beklediğin kişi bir türlü gelmez, sen beklemeyi bırakınca geliverir ya. Öyle bir şey. Bu gerçekleşmeyen istekler hayatın sana “sen bakarken soyunamıyorum” demesiymiş (teşekkürler astoria:) Sen kafandan bebek fikrini atıp, stresi bıraktığın anda gelir inşallah bebeğin.

Gelmeyecek olsa bile başka yollar var. Ümidi kesmek olarak düşünme bu yolu ama bu sitede “evlat edinenler” başlıklı çok güzel bir forum var. Orada yazanları okumanı tavsiye ederim.

En kısa zamanda bebeğine kavuşman dileğiyle, sevgiler.

Ben de hamile kalamayan bir kaç kişinin tatilde hamile kaldığına şahit oldum :) Kafa boş tasalar geriye itilmiş çünkü..

Beklenen çok bekleyince gelmiyor naza çekiyor :)
Stres her şeyin düşmanı stres..

Neler hissettiginizi cok iyi anliyorum. Yillarca cok sey duydum. Bazen uzulup agladim bazen bosverdim ama bu surecte hem cevremdekilerin gercek yuzunu anladim hemde sabir etmeyi ogrendim.

Bizimde sebepsiz infertiliteydi. Bir suru dr gittik hepsi olmamasi icin sebep yok hersey yolunda dedi. Tahlilleriniz mukemmel dedi ama olmadi.
10 yilin sonunda ilk tup bebek denemesinin sonucu aldim kizimi kucagima. Rabbim sabrimizin mukafatini verdi. Vakti geldiginde sizede verecektir. Cok bekletmesin insallah. Hayirlarla gelsin bebeginiz

bu konu çok farklı.
yani burda hamileliğini bana demiyor. çünkü ben hamile kalamıyorum nazarım değer diye düşünüyor diyen de var sizin gibi neden söylüyor diyen de var.
o yüzden bunda art niyet aramayın bence.
bu arada sizi daha önceleri de görmüştüm bu konuyla ilgili. inş kollarınız dolar hayırlısıyla.
belki bana kızacaksınız yanlış anlayacaksınız ama kendinizi bu kadar yıpratıp hasta etmek yerine evlat edinmeyi de deneseniz nasıl olur??
belki bütün bu sıkıntılar uçar gider.
bence 9 ay karnında taşımak değil annelik. doğup emek harcandıktan sonra tam anne baba olunuyor.

olmuyorun nedemek oldugunu 3 senedir ögrendim ,
kızıma d.k hapını bıraktıgım ay hamıle kaldım , hep öyle olacak sandım , belki bende karşımdakı ınsanların olmayanların kalbını kırmışımdır dıye hergun estagfur tövbe çekiyorum ,allahım beni affetsin diye , çünkü böyle bir terbiyeszilk yaptım mı bilmiyorum , belki yapmışımdır ,

en kötüsü çaresizlik elinden hiçbirşey gelmiyor , gözünün içine bakan ve senden bir kardeş bekleyen bir çocuk var , ve ona o sevinci yaşatamıyorsun , arkadaşların çocuklarını bebek videolarını izlerken görüyorsun ama yok olmuyor ,
hee bu arada yaşta geçiyor oldu sana 43 , artık ümidimi kesmek istiyorum istiyorum ama onuda yapamıyorum ,

dualarımda hep , hiç olmayanlara sonra bana da ver rabbim diye dualar ediyorum ,
tez zamanda nasşp etsin inşallah canım isteyen herkese AMİN

Canımm benim bende yazmak istedim bu çocuk hasreti çokk farklı bi imtihan sadece yaşayanlar bilir gerçekten bende 8 sene bekledim aynen dedigin gibi ne negatifler o çift çizgi hayali Rabbim tüp bebek 2.denememde nasip etti paşalarımızı bize inşallah seninde ve bu yolda hasretle meleklerini bekleyen anne adaylarınında kucaklarını doldursun Rabbim bu mübarek ayların hürmetine.bizimde sebebsiz infertiliteydi milletin anlayışsızlıgı degilde zaten için parçalanırken onların üzerine konuşması acıtıyor inşalah en yakın zamanda hamile haberinin müjdesini yazarsın buraya dua edicem senin için

Merhaba
Ben 1,5 yıllık evliyim
Açın halinden en iyi aç anlar demişler, benimki biraz daha farklı ve tuhaf aslında hangimizinki iyi kötü bilmiyorum
Benim çocuk sahibi olmam imkansız, şu anki tıp şartlarında hiç umut yok, 15 yıldır biliyorum son 10 yılda kesinleşti, eşimle ilk tanıştığım gün söyledim, deli cesaretiydi ama paylaşabileceğimi anlamıştım ona haksızlık etmek istemedim.
Ben hep Rabbimin verdiği nimetse vermediği daha büyük nimettir dedim, evlenmem evlenirim demedim, tamamen teslimiyet ile yaşadım
Eşim, o benim herşeyim, bu dünyada nasıl saklanmışta biz tanıştık diyorum, anlatsam anlatamam, 2,5 yıldır tanıyorum hala sevgisinin derinliğine merhametine kocaman yüreğine bana ilgisine şaşırırım, ailesi durumumu biliyor bugüne kadar tek ima tek söz tek laf duymadım, beni severler sayarlar üzmezler.
Çocuk konusu ise, benim en büyük belirsizliğim, yarınım ne getirir bilemem, ben bugün hayatın bana getirdiklerini seviyorum şansımın farkındayım.
Etrafımda beni üzen insanlar oldumu, tek bir kişi var sırf saldırmak için Allah niye çocuk vermemiş belli inşallah olmaz ve daha ağır bir sürü şey demişti, onun içinde "Bu kabağın elbet sahibi var" diyorum, hikayeyi merak edenler google a sorabilir
Genelde hadi diyenlere, hani bebek diyenlere açıkça gülerek rahat bi şekilde belki olmuyor nerden biliyosun ne cesaret soruyosun yazık değilmi sorulmaz diyorum kafaları karısıyor hee hee diyip gülerek gidiyorlar.

Back
X