Doğuma Hazırlık bebek sahibi olmaya karar verince ne yapmalı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

hamaratcann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
288
245
33
merhabalar kızlar yaklasık 1 yıllık evliyim ve yeni 26 ya girdim tam ilk çocuk için zamanı olduğunu düşünüyorum kilom 65 hamile kalmak için biraz daha kilo vermem gerektiğini düşünüyor arkadaslarım 2-3 ay diyet yaptıktan sonra ilacı bırakmayı düşünüyorum karar verdikten sonra nelere dikkat etmem gerek önerileriniz nelerdir ? :KK200:

Bebege karar verdiysen folik asit kullanmaya basla canim. Grnelde hamile kaldiktan sonraki 3 ay doktorlar verio zaten ama en guzeli gebe kalmadan kullanmak cunku bu şekilde bebegin gelisimine daha yardimci oluomus. Boyunu da yazsaydin keske kilon cok da fazla gelmedi bana

Bebege karar verdiysen folik asit kullanmaya basla canim. Grnelde hamile kaldiktan sonraki 3 ay doktorlar verio zaten ama en guzeli gebe kalmadan kullanmak cunku bu şekilde bebegin gelisimine daha yardimci oluomus. Boyunu da yazsaydin keske kilon cok da fazla gelmedi bana
Bende doktora hamilelik düşündüğümü söyleyince ilk işi folik asit vermek olmuştu

Kilo vermen iyi olur canim hamileyken her bunye farkli tabi cok kilo alirsan daha iyi olur senin icin folikasit kullanmaya başlayabilirsin ve Allah q dua et hayirlisi olsun diye:)

bencede bir 5 kilo ver önce aynı boydayız seninle
sonrada doktora gitmeni öneririm ben hormonlarına bakılsın
doktor zaten gerekli vitamin varsa verir folic asit önemli beyin gelişimi için şart
sigara içiyorsan muhakkak bırak derim

Diş bakımını ve daha evvel böbreğinle alakalı bir durum yaşadıysan(taş düşürme,kum dökme,vs.) böbreklerin için bir kontrol yaptırmanı tavsiye ederim. Çürük dolgu ağrı sızı ne varsa hallettir.
Hayatımda hiç diş ağrısıyla tanışmayan ben kalsiyumu bebi benden almaya başlayınca diş ağrılarıyla başbaşa kaldım.
31. Haftamda da bir böbrek vakası yaşadım ki şimdiki aklım olsa 4 yıl evvel taş düşürdüğümü hatırlayıp gebelikten evvel bir baktırır tedavimi olurdum.
Gebeyken böbrek büyümesi yada idrar yolu enfeksiyonu gibi durumlar çok sık oluşabiliyor.
Bu da böyle bir geçmişe sahip birini zor duruma sokabilir gebeyken, bakınız şekil A :)))
Üstelik tedavi etmiyorlar gebeyken...
Çok çektiriyor insana...
Yani belki gereksiz gibi görünen bir tavsiye ama bence hiçbişey yoksa bile kontrolünü ol en azından dişlerde sorun yoksa bile temizlet ve gebeliğin boyunca da dikkat etmeye çalışırsın. :)
Kalsiyumu çokkkkça depola vücuduna. Benim gibi ay sütü sevemiyorum filan yapma. İç :))
Bulabiliyorsan organik süt iç hatta ve ondan yoğurdu kendin yapıp ye. :)
Evet kilo verirsen çok daha rahat edersin çünkü başta problem değilse bile son aylar seni zorlayacak.
Ben 165 boya 60 kiloyla kalmama rağmen Allahım çok kilolulara yardım et bu gebelik üstelik geçici oysa onlar sürekli o ağırlıkla yaşıyorlar diyorum.
Vücutlarımız ve iskeletimiz gerçekten çok iyi çalışıyor ama çok yorulursun son zamanlarında.
Yaşın kaç tabii bu da önemli. Yaş ilerledikçe vücut zorlanıyormuş onu anladım.
Bünyen müsaitse kolay verebiliyorsan kilonu ver.
Yediklerine dikkat et, gebelik durumu olduğunda ve şeker yükleme haftası geldiğinde can sıkıcı sonuçlar ve diyetlerle uğraşmak zorunda kalma. :)
Sen iki canlısın ye diyen altın günü teyzelerini geri çevirmeyi öğrenmez bilhassa hamurişlerine abanırsan büyük ihtimal doktorundan da bunu duyacaksın,yine şekil A:))
Baştan tedbirle yaklaş yani yiyeceklere. Bu diyet yap demek değil.
Çokkk güzel ve sağlıklı kahvaltılar etmeye çalış. Beyaz ekmekmiş vs hayatından çıkar.
Aklıma daha bir sürü şey geliyor ama en mühimi benim gebelik öncesi ve gebelik sürecimde bunlar oldu.
Son olarak;
Ay bu ay da olmadı tutmadı yoksa hamile kalamıyor muyum dur test yapayım acaba gebe miyim vs. stresini sakın yaşama.
Akışına bırak. Stres yaptıkça geri tepiyor vücudumuz garip bir mekanizma :))
Stres yok düşünce yok. Yalnızca iste ve akışına bırak. Hele hele dayanamayıp gecikmeden test yapmalar, burada erken gebelik belirtileri vs okuyup kafa yormalar...hiç yapma. Herkesin bünyesi bambaşkadır her belirti herkeste olmaz bunu unutma. Nasipse herşey gönlünce olacak inşallah:))
Niyet hayr,akıbet hayrolsun arkadaşım...
Sevgiler...

o kadar güzel ve net anlatmışsın ki çok teşekkür ederim bu kadar ilgilendiğin için :)
böbreklerimden hiç sıkıntı yaşamadım ama diş konusunda önce tedavi olmam lazım dolgum var cünkü bide 20liklerim ağrır arada bir tedavi olayım ben en iyisi :P
verdiğin tavsiyelerin hepsine uymaya çalısacagım ;)
senin de az kalmış Allah yar ve yardımcın olsun canım :)

Back
X