bebek uyku düzeni ...anneler bakarmisiniz?

Oda karanlik holun ışığını aciyorum ordan hafif ışık geliyor ama sabret 4.ayda bebeklerde tuhaflık oluyor yani uyku gerilemesi gibi bsy oluyor benim kizdada olmuştu 5.ayina yakin gecti zor uykuya dalıyordu uykusu var gibi yapıyordu sonra asla uyumuyodu birden başladı bu duurm birdende kayboldu seninde öyle olacak buyuk ihtimal. Bebegin 20haftalik falan olsun düzelmeye baslar bnm oyle oldu
hadi yaa insalah bunun da geçer ..bak on da geldik tam şimdi daldı diye sevindim birden gözleri kapali ellerine saldırıyor besige koymamistim Allah'tan memeyi verdim geri daldı gibi ama emin degilim

Yukarıda da.söylediğim.gibi ben öyle yapıyorum.. Çünkü kaldırınca gerçekten tekrar uykuya döndürmek çok zor oluyor.. bir de bu şekilde devam edince alışıyor ve sonradan uyandığında kendisi emip uykuya devam etmek istiyor.. Gece uykusu çok önemli olduğu için gece uykusunda uyanıp birşeyler yapnca tepki vermemeye çalışıyorum o kalktığında ben geri yatırıyorum.
aslında ablası da arkamda telefonla falan biseler izliyor mutlaka o uyanınca seviyor sus et fesem de yetersiz galiba

Bir de odada tuz lambası var .. nahoş uyku getirtecek bir ışığı var kırmıza ışığı o da odayı ayrnlatmıyor zaten genel olarak karanlık oda karanlık oluyor..

gerçekten ilk uyumadan sonra hepsi geri illaki uyanıyor ozaman...1230a kapatana kadar neler yapıyorsun canım odanın durumu nasil
Oynuyoruz baya yoruyorum sıpayı 😃 pestilini çıkarıyorum ışık kapalı ve ben gözlerini de kapatıyorum öyle alıştı çünkü

kızlar geri dalmalarini daha aza indirmenin en iyi püf yolu ışığı açmamak asla konuşmamak mi yani peki çok ağlarsa huhu seslenirse kahkaha atarsa nasi dayaniyorsuniz
Cok ağlarsa mecbur kucaga alip sakinlestir canim yoksa inatlaşip dahada aaglar hırçınlaşır mesela benim kızım oyle ağlayınca mecbur kalkıp alıyorum çünkü bu demek oluyor ki cok uykusu var ama uykuya dalamiyor bundan agliyor benden yardım istiyor yani beni uyut ben uyuyamıyorum demek istiyor bende kaldırıp azıcık evde gezdiriyorum ama evin ışıkları kapalı olyo TV ışığı var sadece 10 15 dakika pis pis pis yapıp dolaştırıp bir yandan sallıyorum yorulsun diye öyle oyle sakinleesip uyuyor birde bebeklerin gazı varsa kucak ister canim aklında bulunsun

aslında ablası da arkamda telefonla falan biseler izliyor mutlaka o uyanınca seviyor sus et fesem de yetersiz galiba
Aslınde odada yalnızca bebek ve siz olsanız daha iyi olur.. sessiz ortam her zaman uykuya dalmayı kolaylaştırır. Bir de 4 aylık etrafı keşfetmeye başlamış en ufak bir ses bir hareket dikkatini çekip uykuya direnmesine neden olabilir.. 4. Ay genelde atak haftası gibi o haftada biz de sorunlar yaşadk ama buna rağmen saati gelince uyutmaya çalıştım odaya.kapandık uyumasa bile o saatin uyku saati olduğunu unutmaması için direndim.. Tamamen bir saat belirleyin ve o saati asla şaşmayın.. zamanla alışacaktır bebeğiniz de

Bide ben kizim uyku saatine yakin yere bisey serip onu yoruyorum emekletmeye çalışıyorum hava atiyorum tutuyorum yürütüyorum sonra tekrar emekletiyorum tekrar ziplatip hiplatiyorim kucağımda sarki söylüyorum dans ediyorum zıplıyorum hopluyorum beni izliyor surekli onu yoruyorum artik oda uyuyor dayanamıyor fazla

Bizimde 8,30-9 gibi uyuyor fakat son zamanlarda yarım saat sonra tekrar uyanıyor geri uykuya dalması zor olmaya başladı. Artık odayı karanlık yapıp yanına yatıyorum pış pış sesi açıyorum ama doğduğundan beri alışık bu sese. Onunla birlikte dalana kadar bekliyorum.
bir daha uyandı diyelim, kii bugün öyle oldu alıp emziriyorum memede uyuyunca bırakıyorum uykusuna devam edebilmesi için de şş-pat yöntemini kullanıyorum. Pışpış sesiyle karnına hafif hafif vuruyorum yani. Sonra vurmayı bırakıp elimi karnında tutuyorum dalınca elimi de çekiyorum.

Akşam 10 cok gec bir saat. 1 yaşındaki çocuklar mesela 9 da uyur. Ondan once bu saat 8, daha küçük bebeklerde ise yani 0-7 ay gibi diyeyim 19. 19.30 olmalı. Benim oğlum gündüz uykusunu az uyuduğunda ben onu 18.30 da bile yatırdığım olmuştur.
Gündüz uyumuyor mu?
Çok yorulan bebek uyumaz.
Çok fazla sese cok fazla ışığa maruz kalan cok oynayan bebek uyumaz.
Uyumadan önce oynamamaniz lazim. Ya da gündüz iyice yorayım da akşama uyusun diye birşey de yok.
Ben oğlumla akşam 17 den sonra hic oyun oynamam . Oyun halısına da koymam pusetinde emziğini veririm mutfakta yanıma alırım. Banyo vs ancak onları yaptırırım.
Emzirerek uyutmayin bir de
Ha benimde başıma geldi benim oğlumda 4 aylık hatta 5.in içindeyiz
Geri uyandı mı uyandı
Emziği verdim sırtına pis pis pis pis yaptim onu uykuya geri dondurdum.
Hemen kucağa almam. Emzirmem. Evde dolastirmam.
Mesela sabah 6 da uyandı diyelim. Beşiğinden çıkarmam. Seslenmem açsa emziririm. O kadar. Çünkü gece devam ediyor hava aydinlanmamis neden onu oynatayım ki? Bazen anneler cocuk uyandı sesleniyor mizlaniyor hemen alıyor oyuna vs.
Ben hic buna musade etmedim o yüzden esime de vermem cocugu boyle durumlarda o çünkü onu kudurtur🤦🏼‍♀️
Ve cocuk sabah uyandıktan sonra 4 5 saat ayakta kalmaai mutlaka uyutmalisiniz ya da en azından uyutmaya çalışmalısınız.
Bazen çok bunalır balkona çıkarırım. Bu şekilde gece cok zor olur. Hem size hem ona. Gündüz uykusu nasil?

bebeğim dört aylık oldu. son üç aydır şöyle bir rutin var ama ben bundan hiç mutlu değilim ...doğaçlama gelişti kendi yönetti sanki bu durumu .. .akşam saat 10 da iyi bı uykusu geliyor huysuzlaniyor uykuya geliyoruz hemen emerek uyuyor...sonra bu hiç sasmaz ,15dk sonra hoopp mutlaka geri uyanır enerjik uykusunu almış bir şekilde ve gece böyle dalmasini uğraşmakta geçer ikibicuk gibi dalar...ben istiyorum ki ilk odaya geldiğimizde uyudugunda daha uyanmasın . öylece dalsin...bunu nasıl basarabilirim....aylardır bu rutin böyle devam ediyor...uyanması için hiçbir sebep yok karnı tok rahat yorgun bı şekilde uyuyor . fakat 15 dk sora neden uyanır ki ..ben yoruldum artık napicam :KK43:
Merhaba bebeğinizin 10 gibi aşırı yorulmasını beklemeden 9 gibi bazı rutinlere başlamayı deneyin. Artık uyku saatini yavaş yavaş siz yönetmeye başlayın. Uyku saatini öne alırsanız durum düzelecektir. Bu konuda bohemianne sitesinde uyku ile ilgili yazıyı okuyabilirsiniz

Yorumlananiz icin gun icindeki tum uyku saat ve dakikalarini yazmaniz lazim. 4.ay uyku gerilemesi ayi ayrica.
Yaptiginiz rutini vs herseyi yazin bakalim bi

Selam kızım şuan 16 aylık uykuları anca anca düzenlendi ki yine arada kalkıyor sebebi dişlerimiz :)
Maalesef 3-4 yalına gelene kadar öyle güzZerrll bi uyku beklemeyin :(

gece beslenmesi bitince 1 defa falan ya da hiç kalkmadan uyuyorlar . Bizim şuan öyle diş sancısı olursa ama 2-3 defayı buluyor maalesef .
ah bide en korkuncunu söyleyim mi 🙈 gece 2 de tamamen uyanması 😨 3 saat ayakta kalıp öyle uyuyor 1 yaşında başlamıştı buna Allahtan şimdi şimdi onuda unuttu 😅
Yani demem o Kİ dur daha yokun başındasın yorulma 🤧

Back
X