Akşam 10 cok gec bir saat. 1 yaşındaki çocuklar mesela 9 da uyur. Ondan once bu saat 8, daha küçük bebeklerde ise yani 0-7 ay gibi diyeyim 19. 19.30 olmalı. Benim oğlum gündüz uykusunu az uyuduğunda ben onu 18.30 da bile yatırdığım olmuştur.
Gündüz uyumuyor mu?
Çok yorulan bebek uyumaz.
Çok fazla sese cok fazla ışığa maruz kalan cok oynayan bebek uyumaz.
Uyumadan önce oynamamaniz lazim. Ya da gündüz iyice yorayım da akşama uyusun diye birşey de yok.
Ben oğlumla akşam 17 den sonra hic oyun oynamam . Oyun halısına da koymam pusetinde emziğini veririm mutfakta yanıma alırım. Banyo vs ancak onları yaptırırım.
Emzirerek uyutmayin bir de
Ha benimde başıma geldi benim oğlumda 4 aylık hatta 5.in içindeyiz
Geri uyandı mı uyandı
Emziği verdim sırtına pis pis pis pis yaptim onu uykuya geri dondurdum.
Hemen kucağa almam. Emzirmem. Evde dolastirmam.
Mesela sabah 6 da uyandı diyelim. Beşiğinden çıkarmam. Seslenmem açsa emziririm. O kadar. Çünkü gece devam ediyor hava aydinlanmamis neden onu oynatayım ki? Bazen anneler cocuk uyandı sesleniyor mizlaniyor hemen alıyor oyuna vs.
Ben hic buna musade etmedim o yüzden esime de vermem cocugu boyle durumlarda o çünkü onu kudurtur

Ve cocuk sabah uyandıktan sonra 4 5 saat ayakta kalmaai mutlaka uyutmalisiniz ya da en azından uyutmaya çalışmalısınız.
Bazen çok bunalır balkona çıkarırım. Bu şekilde gece cok zor olur. Hem size hem ona. Gündüz uykusu nasil?