Sevgili chip
Dun gece k7zim meme vermedigim icin saat 6:30 da uyudu. Sonra 7 de kalkti tekrar meme istedi vermedim.su verdim icmedi.yarim saat ugrastiktan sonra artik uyku kafasina vurdu uyuyakaldi. Kesintisiz 12:30 a kadar uyudu.kalkinca kahvaltisini yaptirdim. Simdi uykusu geldi emziriyorum uyuyor.buraya kadar kizimin yasadiklari..
Ben sabaha kadar durmaktan yorgun dusmus sekildeyim.psikolojim bozuldu artik uykusuzluktan... bebekliginden beri uyku problemimiz hep vardi. Inanki 13 aydir 3-4 saatlik uykuyla ayakta duruyorum.sabah ben 11 de kalktim. Yataktan kalkar kalkmak sinirlerim bosaldi.3 e kadar hic sebepsiz gozlerim sisene kadar agladim.
Simdi kizim kac saat uyur bilmiorum. Uyaninca ne zmn bi daha uyutmaliyim. Yoksa 10 gibi falan direk gece uykusuna mi yatirmaliyim. Tabi uyursa...
Çok iyi anlıyorum, çok zor. Özellikle 1 yaşından sonra uyku düzeni oluşturmak , bir de gece emzirmelerini kesmek çok yorucu olacak. Umduğundan daha zor olacağı kesin ama zafer elde ettikten sonra ikinizin de mutlu , huzurlu , düzenli bir hayatı olacak öncelikle bunu aklından çıkarma, bu sana moral ve doping olsun :)
Kızına gelirsek , gece 2 buçuktan sabah 6 ya kadar oyuncaklarıyla oynadı demişsin, buna asla izin vermemelisin. Bak bebekler her ne kadar dirense de aslında belli bir rutin içinde olmayı severler ama bunu tabi kendi başlarına oluşturmaları imkansız, sen onun için o düzeni oluşturacaksın.
Mesela şöyle yap, her akşam aslında 8-9 gibi gece uykusuna yatması lazım ama zaten az uyuyan bir çocuk diyorsun , hadi biraz daha esnek olalım başlangıç için uyku saatiniz 9 buçuk bilemedin 10 olsun, her gün 9 da onunla konuşmaya başla, birazdan banyo yapıcaz uyuycaz, vs banyoya götür, hergüne yıkama şansın varsa yıka , yoksa elini yüzünü yıka kızının, dişlerini fırçala, odasına götürüp pijamalarını giydir, ninni masal ne seviyorsa o , sonra da uyku . Bir süre sonra alışacak .
Işığı kapat yanında kal, ne olursa olsun yataktan çıkmasına izin verme, ışık açma, yüksek sesle konuşma, muhabbet etme, sadec sakin bir ses tonuyla " hadi kızım uyuyoruz " de, sakinleştir, saçını okşa, sırtını sıvazla, elini tut ama kucağa alma. Uyuduktan sonrada her uyandığında aynı şeyi yap, suyunu ver, hadi yatıyoruz , eeee eee, piş piş de gerekirse yanına uzan ama meme yok . Buarada ona bir uyku arkadaşı edindirebilirsin , yumuşak bi ayıcık alın beraber , pijamalı falan olursa daha güzel olur, onu sadece uyuyacağı zaman ver kızına, ayıcığın da uykusu gelmiş falan de, yanına yatır, memesinin yerine koyabileceği küçük bir şey olur onun için.
Gece kaçta yatarsa yatsın , sabah aynı saatte kalkmasına özen göster düzen oturana kadar, 8 i geçmesin 12-1 gibi öğle uykusuna yatır, emzirerek uyutabilirsin ama uyuyunca Çek memeyi ağzından mutlaka. Akşam uykusuna döndürmesine izin verme, mesela bazen çocuk öğlen 3-4 de uyumak ister , aile büyükleri " bırak uyusun " derler , izin verme, gece uykusunu bozmasın.
Eğer biraz sabırlı istikrarlı olabilirsen , İnan sonrası çok rahat olucak. Bunları uygulayabilirsen , hem gece emzirmesini bitirmiş , hem de uyku düzeni oturtmuş olursun. Ama lütfen gergin olma, kızına yansıtma, onun yanında ağlama, ona bağırma yada kızdığını belli etme, taviz de verme. Onun için de kolay değil, özellikle 1 yaşından sonra hiç kolay değil , birkaç hafta sürebilir. sabırlı ve bolca şevkatli ol ki , memeden ayrılmanın anneden de ayrılmak olmadığını anlasın, gece uykuya yatmak da keyifli bir hal alsın. Kolay gelsin arkadaşım . Sormak istediğin birşey olursa sor yine
Vee unutmuşum, gündüz bolca emzir :)
Son düzenleme: