• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek ve emzirme

Sevgili chip ;)
Dun gece k7zim meme vermedigim icin saat 6:30 da uyudu. Sonra 7 de kalkti tekrar meme istedi vermedim.su verdim icmedi.yarim saat ugrastiktan sonra artik uyku kafasina vurdu uyuyakaldi. Kesintisiz 12:30 a kadar uyudu.kalkinca kahvaltisini yaptirdim. Simdi uykusu geldi emziriyorum uyuyor.buraya kadar kizimin yasadiklari..
Ben sabaha kadar durmaktan yorgun dusmus sekildeyim.psikolojim bozuldu artik uykusuzluktan... bebekliginden beri uyku problemimiz hep vardi. Inanki 13 aydir 3-4 saatlik uykuyla ayakta duruyorum.sabah ben 11 de kalktim. Yataktan kalkar kalkmak sinirlerim bosaldi.3 e kadar hic sebepsiz gozlerim sisene kadar agladim.
Simdi kizim kac saat uyur bilmiorum. Uyaninca ne zmn bi daha uyutmaliyim. Yoksa 10 gibi falan direk gece uykusuna mi yatirmaliyim. Tabi uyursa...

Çok iyi anlıyorum, çok zor. Özellikle 1 yaşından sonra uyku düzeni oluşturmak , bir de gece emzirmelerini kesmek çok yorucu olacak. Umduğundan daha zor olacağı kesin ama zafer elde ettikten sonra ikinizin de mutlu , huzurlu , düzenli bir hayatı olacak öncelikle bunu aklından çıkarma, bu sana moral ve doping olsun :)

Kızına gelirsek , gece 2 buçuktan sabah 6 ya kadar oyuncaklarıyla oynadı demişsin, buna asla izin vermemelisin. Bak bebekler her ne kadar dirense de aslında belli bir rutin içinde olmayı severler ama bunu tabi kendi başlarına oluşturmaları imkansız, sen onun için o düzeni oluşturacaksın.
Mesela şöyle yap, her akşam aslında 8-9 gibi gece uykusuna yatması lazım ama zaten az uyuyan bir çocuk diyorsun , hadi biraz daha esnek olalım başlangıç için uyku saatiniz 9 buçuk bilemedin 10 olsun, her gün 9 da onunla konuşmaya başla, birazdan banyo yapıcaz uyuycaz, vs banyoya götür, hergüne yıkama şansın varsa yıka , yoksa elini yüzünü yıka kızının, dişlerini fırçala, odasına götürüp pijamalarını giydir, ninni masal ne seviyorsa o , sonra da uyku . Bir süre sonra alışacak .
Işığı kapat yanında kal, ne olursa olsun yataktan çıkmasına izin verme, ışık açma, yüksek sesle konuşma, muhabbet etme, sadec sakin bir ses tonuyla " hadi kızım uyuyoruz " de, sakinleştir, saçını okşa, sırtını sıvazla, elini tut ama kucağa alma. Uyuduktan sonrada her uyandığında aynı şeyi yap, suyunu ver, hadi yatıyoruz , eeee eee, piş piş de gerekirse yanına uzan ama meme yok . Buarada ona bir uyku arkadaşı edindirebilirsin , yumuşak bi ayıcık alın beraber , pijamalı falan olursa daha güzel olur, onu sadece uyuyacağı zaman ver kızına, ayıcığın da uykusu gelmiş falan de, yanına yatır, memesinin yerine koyabileceği küçük bir şey olur onun için.

Gece kaçta yatarsa yatsın , sabah aynı saatte kalkmasına özen göster düzen oturana kadar, 8 i geçmesin 12-1 gibi öğle uykusuna yatır, emzirerek uyutabilirsin ama uyuyunca Çek memeyi ağzından mutlaka. Akşam uykusuna döndürmesine izin verme, mesela bazen çocuk öğlen 3-4 de uyumak ister , aile büyükleri " bırak uyusun " derler , izin verme, gece uykusunu bozmasın.

Eğer biraz sabırlı istikrarlı olabilirsen , İnan sonrası çok rahat olucak. Bunları uygulayabilirsen , hem gece emzirmesini bitirmiş , hem de uyku düzeni oturtmuş olursun. Ama lütfen gergin olma, kızına yansıtma, onun yanında ağlama, ona bağırma yada kızdığını belli etme, taviz de verme. Onun için de kolay değil, özellikle 1 yaşından sonra hiç kolay değil , birkaç hafta sürebilir. sabırlı ve bolca şevkatli ol ki , memeden ayrılmanın anneden de ayrılmak olmadığını anlasın, gece uykuya yatmak da keyifli bir hal alsın. Kolay gelsin arkadaşım . Sormak istediğin birşey olursa sor yine

Vee unutmuşum, gündüz bolca emzir :)

Son düzenleme:
Çok iyi anlıyorum, çok zor. Özellikle 1 yaşından sonra uyku düzeni oluşturmak , bir de gece emzirmelerini kesmek çok yorucu olacak. Umduğundan daha zor olacağı kesin ama zafer elde ettikten sonra ikinizin de mutlu , huzurlu , düzenli bir hayatı olacak öncelikle bunu aklından çıkarma, bu sana moral ve doping olsun :)

Kızına gelirsek , gece 2 buçuktan sabah 6 ya kadar oyuncaklarıyla oynadı demişsin, buna asla izin vermemelisin. Bak bebekler her ne kadar dirense de aslında belli bir rutin içinde olmayı severler ama bunu tabi kendi başlarına oluşturmaları imkansız, sen onun için o düzeni oluşturacaksın.
Mesela şöyle yap, her akşam aslında 8-9 gibi gece uykusuna yatması lazım ama zaten az uyuyan bir çocuk diyorsun , hadi biraz daha esnek olalım başlangıç için uyku saatiniz 9 buçuk bilemedin 10 olsun, her gün 9 da onunla konuşmaya başla, birazdan banyo yapıcaz uyuycaz, vs banyoya götür, hergüne yıkama şansın varsa yıka , yoksa elini yüzünü yıka kızının, dişlerini fırçala, odasına götürüp pijamalarını giydir, ninni masal ne seviyorsa o , sonra da uyku . Bir süre sonra alışacak .
Işığı kapat yanında kal, ne olursa olsun yataktan çıkmasına izin verme, ışık açma, yüksek sesle konuşma, muhabbet etme, sadec sakin bir ses tonuyla " hadi kızım uyuyoruz " de, sakinleştir, saçını okşa, sırtını sıvazla, elini tut ama kucağa alma. Uyuduktan sonrada her uyandığında aynı şeyi yap, suyunu ver, hadi yatıyoruz , eeee eee, piş piş de gerekirse yanına uzan ama meme yok . Buarada ona bir uyku arkadaşı edindirebilirsin , yumuşak bi ayıcık alın beraber , pijamalı falan olursa daha güzel olur, onu sadece uyuyacağı zaman ver kızına, ayıcığın da uykusu gelmiş falan de, yanına yatır, memesinin yerine koyabileceği küçük bir şey olur onun için.

Gece kaçta yatarsa yatsın , sabah aynı saatte kalkmasına özen göster düzen oturana kadar, 8 i geçmesin 12-1 gibi öğle uykusuna yatır, emzirerek uyutabilirsin ama uyuyunca Çek memeyi ağzından mutlaka. Akşam uykusuna döndürmesine izin verme, mesela bazen çocuk öğlen 3-4 de uyumak ister , aile büyükleri " bırak uyusun " derler , izin verme, gece uykusunu bozmasın.

Eğer biraz sabırlı istikrarlı olabilirsen , İnan sonrası çok rahat olucak. Bunları uygulayabilirsen , hem gece emzirmesini bitirmiş , hem de uyku düzeni oturtmuş olursun. Ama lütfen gergin olma, kızına yansıtma, onun yanında ağlama, ona bağırma yada kızdığını belli etme, taviz de verme. Onun için de kolay değil, özellikle 1 yaşından sonra hiç kolay değil , birkaç hafta sürebilir. sabırlı ve bolca şevkatli ol ki , memeden ayrılmanın anneden de ayrılmak olmadığını anlasın, gece uykuya yatmak da keyifli bir hal alsın. Kolay gelsin arkadaşım . Sormak istediğin birşey olursa sor yine

Vee unutmuşum, gündüz bolca emzir :)
bende dün gece hiç emzirmedm bakalım...zaten gezmden 2 gbi geldik dün için pek düzenli değildi çok ta emmek istemedi 1 kez istedi su verdim biraz ağladı ama uyudu bakalım bu gn neler olcak...benmkinin sabah uyku saati hiç tutmuyo bazen 7 buçukta bazen 10 buçukta uynayo...öğle uykusuda karışıyodu dolayısıyla...bende bunları sorcaktım tesadf cevaplamışsın....çok güzelde anlatıyosun ya...tv de bi program vardı dadı dye onun gbi anlatmışsın bayıldımm...çokta doğru sölyosn cddn kararlılık önemli ve yanında olduğunu bilmesi...bende bi düzen oturtcam inşallh artık ...çooookkk saağğool bilgilern paylaştğın için...konu sahibi sende sağol canım ya sayende .....

Ayni sorunu bende yaşıyorum maalesef 15 aylık oğlum gece 10 kere kalkıyor neredeyse zombi gibi dolaniyorum gece emzirmeyi bende biraktirmak istiyorum bir gece denedim beceremedim nasıl yapacağımı bilmiyorum deliksiz uyku istiyorum...

Elifeyza
Ne demek canim bisey deil....
Ins. Bizim bebisleri bi duzene sokariz...

bende dün gece hiç emzirmedm bakalım...zaten gezmden 2 gbi geldik dün için pek düzenli değildi çok ta emmek istemedi 1 kez istedi su verdim biraz ağladı ama uyudu bakalım bu gn neler olcak...benmkinin sabah uyku saati hiç tutmuyo bazen 7 buçukta bazen 10 buçukta uynayo...öğle uykusuda karışıyodu dolayısıyla...bende bunları sorcaktım tesadf cevaplamışsın....çok güzelde anlatıyosun ya...tv de bi program vardı dadı dye onun gbi anlatmışsın bayıldımm...çokta doğru sölyosn cddn kararlılık önemli ve yanında olduğunu bilmesi...bende bi düzen oturtcam inşallh artık ...çooookkk saağğool bilgilern paylaştğın için...konu sahibi sende sağol canım ya sayende .....

Canım ben daha hamileyken bu konuları çok araştırdım, okumadığım kaynak kalmadı diyebilirim :) 1 yaşından sonra daha zor olacağı için , ben 9. Ayı uygun gördüm kendimize , 3 günde hallettim. Bir de ben o çok aşırı duygusal annelerden değilim pek :) hani vardır ya " aman napayım, yeter ki çocuğum ağlamasın, yeter ki o iyi olsun, oturmak istiyorsa otursun, emmek istiyorsa emsin, ben çekerim her şeyini " diyen , ben " eğer doğrusu ve sağlıklı olanı buysa ve bunun için çocuğumun bi süre ağlaması gerekiyorsA, ağlatırım. Çocuk gece otumaz, 8 de uyumalı, isterse yatakta bir saat dönsün ama 8 de o yatağa girilecek" diyen annelerdenim :) ve oğluma göre "dünyanın en güzel en iyi annesiyim " yine de:)
İşte bazen 7 de bazen 10 da uyanıyor demişsin, 8 de uyandır mutlaka uyanmamış olursa, belli bir süre sonra vücudunun biyolojik saati ona göre alışacak , uyum sağlayacak. Ama Allah korusun mesela hasta olmuştur, gece uyuyamamıştır o zaman tabi ki esnek olmalı.
Dediğim gibi hergün hemen hemen aynı saatte olmalı herşey, uyku , Yemek vs .

çözüm olurmu bilmem ama ben şöyle yapmıştım
bebeğin başını gögsüne daya, (hero beby tadı anne sütüne en yakın olan devam sütü demişti doktor) mamasını biberonla o şekilde ver. memesinin kokusuna alıştığı için bu şekilde daha rahat uyuyacaktır. memeden çekince uyanıyorsa şöyle yapın, mamayı verirken başını kundağa koyar gibi atletinize sarın o şekilde göğsünüze dayayın. ama atleti sabaha kadar kafasının altından çıkarmayın. hatta biraz burnuna doğru çekin. bende işe yaradı. umarım sizde de yarar.

Konunüz ile alakası yok ama nereye yazacağımi bilemedim benim altı aylık oğlum var kıyafet ihtiyacım var yardım edermişinız sizinkiler büyümüş biraz

Benim 2 aylık bebeğim sizinkinden daha az emiyor heralde. Benimde tam tersi sorunum var. Geceleri uyandıramıyorum, emzirmek için kaldırıyorum ama en fazla 2-3 kere çekip geri uyuyor. Hİç uyandırmazsam 6-7 saat uyuyor. Belki kulağa hoş geliyor ama çok ufak daha bebeğim, onun için uzun bir süre:( Acaba emzik verdiğim içinmi böyle oluyor? İlk doğduğunda sürekli memede kalmak istiyordu, göğüslerim çok fena yaraydı. Bende yarım saat emzirdikten sonra memeyi alıyordum, eğer ağlarsada emzik veriyordum.
GÜndüzleri problem yok. Ben saati gelmedikçe meme vermem. 2 saat dolmadan meme verince tam emmiyor. Denedim her ağladığında vermeyi, 3-5 dk çekip bırakıyor. Ama 2 saati bekleyince 15-20 dk emiyor. Hatta o sıra uykudaysa 3 saati bekliyorum. Gündüzleri düzene girdi, ama geceleri ne yapacağımı bilemiyorum. Kimi doktor uyandırma, o artık acıkırsa uyanacak aya geldi diyor, kimisi 3 saatte 1 kaldır mutlaka emzir diyor.

Bence annelerin bebeklerine verebilecek
Ilk terbiyesi; geceleri hicbir sekilde (su disinda) beslememektir.....

Benim 2 aylık bebeğim sizinkinden daha az emiyor heralde. Benimde tam tersi sorunum var. Geceleri uyandıramıyorum, emzirmek için kaldırıyorum ama en fazla 2-3 kere çekip geri uyuyor. Hİç uyandırmazsam 6-7 saat uyuyor. Belki kulağa hoş geliyor ama çok ufak daha bebeğim, onun için uzun bir süre:( Acaba emzik verdiğim içinmi böyle oluyor? İlk doğduğunda sürekli memede kalmak istiyordu, göğüslerim çok fena yaraydı. Bende yarım saat emzirdikten sonra memeyi alıyordum, eğer ağlarsada emzik veriyordum.
GÜndüzleri problem yok. Ben saati gelmedikçe meme vermem. 2 saat dolmadan meme verince tam emmiyor. Denedim her ağladığında vermeyi, 3-5 dk çekip bırakıyor. Ama 2 saati bekleyince 15-20 dk emiyor. Hatta o sıra uykudaysa 3 saati bekliyorum. Gündüzleri düzene girdi, ama geceleri ne yapacağımı bilemiyorum. Kimi doktor uyandırma, o artık acıkırsa uyanacak aya geldi diyor, kimisi 3 saatte 1 kaldır mutlaka emzir diyor.

Kilo alimi iyiyse eger bencede kesinlikle kendi kalkmadigi surece kaldirma...birak ne guzel bole alisir..

bu gecede ağlayarak uyandı emmek istedi benmki...saat 9 buçuk gbi uyuttum emerek uyudu...gece uyandı 2gbi uyandı beşikten yanma aldım...eee dye dye tekrar uyudu ağlayarak tabi...sonra yne beşiğne aldım yanmda yatmya alışır bu sefer de dye....2 gecdir emmek istyo ağlayark ama meme yok falan dyorum ağlıyo sonra öle uyuyo inşallah geçecek bu gnler...ama gece çok uynırdı dün sadece 1 kez uyandı...sabahta 8 e doğru uyandı 12-1 gbi öğle uykusuna yatrcam bakalım inşallah ona da yeni alışcak..saatli uyutmuyodum pek..ne zaman iyice uykusu geşlirse o zamn yatıryodm...

​nerde yanlış yapıyorum yaa..bu gün 4-5 gün oldu yne de deliksiz uyumuyo oğlum..emmek için uyanıyo mutlaka mızırdanıyo...ne yapsam bilemedm bitmyo huysuzluğu..

mslmn naptın emme işini kesebildin mi benmki artık bir kez uyanıyo su veryorum uyuyo alıştı çok şükür..sadece gndüz ve gece uyuyacağı zman emziriyorum gndüzleri isteynce salça sürüyorum valla..:17::17:

mslmn naptın emme işini kesebildin mi benmki artık bir kez uyanıyo su veryorum uyuyo alıştı çok şükür..sadece gndüz ve gece uyuyacağı zman emziriyorum gndüzleri isteynce salça sürüyorum valla..:17::17:

Ayy hakkinizi helal edin.. bn bu konumu unutup gitmisim. Annemperde memleketten gelince konu uctu bnm kafamda. Yok walla cnm bn kuxuk hastalinca butun cabayi biraktim. Annemde kizdi napiyon sendiye. Bnde saldim. Ama kendiliginden bi duzene girdi. Eskisi gibi hec yatm8yo mesala. Saat 11 de uyuyo. 5- 6 kere gece emmeye kalkiyo. Ama hep gogsumde uyuyo yani yanimda. Bn bunada sukrediyorum. Analar yola gelse cocuklarda gelirde. Bn sabirli olamadim:()

Son düzenleme:
benm de küçük çok hasta oldu kıyamadım bende geceleri isteynce vermeyue başladım ama bi kaç gndür iyi ve pek uyanmıyo emmek için gndüzleri de sadece uykusu gelince emerek uyutuyorum onunn dışında isteynce salçaya devam edyrum valla napıyım...uyku saatleri düzene girdi ama çok şükür...sbah sekizde uynıyo öğlen 12-1 arası uykusu geliyo bi kaç saat uyuyo sonra akşamda 9-10 arası uyuyo ii oldu bu ya

Back
X