Bebek ve gelişimi

Tokiarika23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2017
2.225
5.075
88
Selam kadinlar kulübünün guzel kadinlari ;
Evet gece gece yine düşünceler sardi beni .
Benim 19 aylik bonus kafa bir kizim var :) ama gelin görun ki bilincli olarak kedi ve aç disinda konusmuyor :(
Disarda kedi gorse hemen kedi kedi diye pesinden kosuyor ama henuz bize anne baba demedi .
Yapabildiklerini siralayacak olursam benim yüzümde agiz burun ve dislerimi sorunca gosteriyor .
Sulugunu , topunu ve sevdigi kitaplarini istiyince getiriyor .
Ismini biliyor her seslenisimde donuyor ve goz kontagi var .
Acikinca beni mama sandeyesine gotuyor .
Ayakkabilarin yerini filan sorunca hemen gosteriyor ve disari cikmak istiyor .
Anne baba demiyor ama babasini ve beni taniyor baba nerde diyince hemen babasina gidiyor vs vs ...
Ama anlamsiz uzun uzun kelimeler disinda asla konusmuyor .
Cok cok inat kendi istedigi seyler disinda birsey yapmaz .
Kendi ellerini kullanmaktansa benim ellerimi kullanmayi istiyor ama ben izin vermeyince kendi elini kullaniyor .
Birseyi yapmak icin zorladigim zaman huysuzlaniyor yapmiyor .
Evet sizce gelisimi normal mi ?
Endiselenecek bir durum var mi ?
Doktorumuz konusmasinin geciktigini soyledi ama testler icinde henuz kucukmus .
Bu konuyu cok takiyorum kizimda gelisim geriligi ya da otizm olabilir mi ?
Instagramda ayni ayda cocuklar goruyorum şakır şakır konusup herseyi anlayip yapan bebekler var onlari gorunce iyice modum dusuyor .
Tavsiyelerinizi bekliyorum .

Bıgün buna benzer bir konu daha vardı. Çocuğunuz gayet normal. Her çocuk hemen konuşmaz. Benim kızım doğru düzgün cümle kuramazken ondan küçük çocuklar şakır şakır konuşuyordu. Ama kızım kendini güzel ifade ederdi hareketlerle. Sizinki de etrafına ilgisiz değil. Böyle çok çocuk var. Yaşı ilerledikçe, etrafındakiler onu anlamadıkça o da dilini geliştirecek. Kreş bunun için ideal yer.
5 yaşında hiç susmayan bir kızım var şu an. 3 yaşında kreşe başladığında bir videosunu çekmiştik, insan inanamıyor:))
Diyeceğim o ki; çocuklarınızı takip edin ama didiklemeyin genç anneler

Bıgün buna benzer bir konu daha vardı. Çocuğunuz gayet normal. Her çocuk hemen konuşmaz. Benim kızım doğru düzgün cümle kuramazken ondan küçük çocuklar şakır şakır konuşuyordu. Ama kızım kendini güzel ifade ederdi hareketlerle. Sizinki de etrafına ilgisiz değil. Böyle çok çocuk var. Yaşı ilerledikçe, etrafındakiler onu anlamadıkça o da dilini geliştirecek. Kreş bunun için ideal yer.
5 yaşında hiç susmayan bir kızım var şu an. 3 yaşında kreşe başladığında bir videosunu çekmiştik, insan inanamıyor:))
Diyeceğim o ki; çocuklarınızı takip edin ama didiklemeyin genç anneler
Aslinda beni doktorumuz endiselendirdi cocugunuz alarm veriyor dedi konusmadigi icin , onu dedigi gunden beri icim icimi yiyor bir terslik mi var diye her yaptigi dikkatimi ceker oldu .

Her bebegin gelisimi farklidir benim kizim 10 aylik yurumeye basladi arkadasimin oglu 1 yasinda hala emekliyo
Doktorlar anca insani endiselendiriyo hic takmayin sadece dilini gelistirici seylere yonelin masal okuyun sarki soyleyin ve oluruna birakin
Benim kizim da kilo acisindan baya geri doktordan cikiyoduk kendimi eksik beceriksiz hissediyodum hala yemiyo hala zayif ama sagligi yerinde testler mamalar birsuru sey denedim takilmaktan yoruldum artik oluruna biraktim yapiyorum yerse yiyo yemezse dusunmuyorum
Doktorlara cok takilmamak en iyisi

Neyin alarmiymis bu, sorsaydiniz keske felaket tellalcisi dr unuza! Ben olsam o dr a gitmem.
Her cocuk ayni olacak gelisimleri ayni aylarda olacak diye bi kaide yok. Kimi cocuk daha hareketli aktif konuskan olur, kimisi her konuda daha tembel. Yapabildiklerini saydiginizda suan icin korkulacak bi durum oldugunu dusunmuyorum.Cevremde daha negatif hallerden simdi ne hallere gelmis bebekler var, inanin var. Her harekerini gozlemleyip anlam yuklemeye calismayin, hayatinizi iskenceye cevirmeyin lutfen. Bu sizin icin cok kotu olur.
Ha ileride testler icin vs daha uygun bi yasa geldiginde, bu durumu da devam ederse yavruşun o zaman yapin testleri iciniz rahat etsin.

Benim oglum tam 24 aylikken yurudu. Siralasin diye gozunun icine baktim bisey var mi diye korkar olmuştuk.her cocuk bambaska. Kızınızın inatçı oldugunu söylüyorsunuz bunun yanı sıra sizinle iaaretlerle ya da kurdugu iletisimle anlasabildigi icin konusnaya ihtiyaç duymuyor. Adi ustinde isaret ve beden dili sediiimiz seyler ona yetiyor. Yetmediğinde iki kelime devreye giriyor. Siz bu dilleri devreden çıkarın anlayamiyorum seni diyin istedigi seyi zorlamayin ama soylemesini isteyin. Bolca kitap okuyun göstererek anlatin bir seyleri. Doktorlar zTen cocuk konusunda hemen anne babalarin kafadinda bir acaba yaratmaya genel anlamda egilimliler ve bu cok yiprtaici bir surece donusebiliyor. Saglik problemi olsaydı duymasa konusamasa o zaman durum baska olurdu siz daha onceden farkederdiniz ama cocuklar yeterince depoladiktan ve ihtiyac duyduktan sonra harekete gecerler. Yeterince duyması gerekiyor dagarcigini da gelistirip ondan sonra size gostermwye baslayacak. Endiselenmeyin. Allah kimseyi saglikla hele de cocugunun sagligiyla sınamasın ..

Yorunlariniz rahatlatti beni gercekten bir cok tavsiye uzerine gittim doktora aslinda ama biraz mukemmeliyetci galiba hersey zamandi da duzgun olsun istiyor bende geriliyorym boyle oldiginda .

Selam kadinlar kulübünün guzel kadinlari ;
Evet gece gece yine düşünceler sardi beni .
Benim 19 aylik bonus kafa bir kizim var :) ama gelin görun ki bilincli olarak kedi ve aç disinda konusmuyor :KK43:
Disarda kedi gorse hemen kedi kedi diye pesinden kosuyor ama henuz bize anne baba demedi .
Yapabildiklerini siralayacak olursam benim yüzümde agiz burun ve dislerimi sorunca gosteriyor .
Sulugunu , topunu ve sevdigi kitaplarini istiyince getiriyor .
Ismini biliyor her seslenisimde donuyor ve goz kontagi var .
Acikinca beni mama sandeyesine gotuyor .
Ayakkabilarin yerini filan sorunca hemen gosteriyor ve disari cikmak istiyor .
Anne baba demiyor ama babasini ve beni taniyor baba nerde diyince hemen babasina gidiyor vs vs ...
Ama anlamsiz uzun uzun kelimeler disinda asla konusmuyor .
Cok cok inat kendi istedigi seyler disinda birsey yapmaz .
Kendi ellerini kullanmaktansa benim ellerimi kullanmayi istiyor ama ben izin vermeyince kendi elini kullaniyor .
Birseyi yapmak icin zorladigim zaman huysuzlaniyor yapmiyor .
Evet sizce gelisimi normal mi ?
Endiselenecek bir durum var mi ?
Doktorumuz konusmasinin geciktigini soyledi ama testler icinde henuz kucukmus .
Bu konuyu cok takiyorum kizimda gelisim geriligi ya da otizm olabilir mi ?
Instagramda ayni ayda cocuklar goruyorum şakır şakır konusup herseyi anlayip yapan bebekler var onlari gorunce iyice modum dusuyor .
Tavsiyelerinizi bekliyorum .
Anlattıklarınıza gore bana normal göründü. Instagram bebelerine takılmayın. Arada bende 17 aylik bebekler icin oyunlara bakiyorum ama karsilastirmamaya, o yapiyor benimkide yapsina fazla takilmiyorum. Zorlamanin ters tepecegini dusunuyorum. Siz gun icinde sohbet edin kizinizla, oyunlar oynayin, gezin tozun. Ben aşırı kuralcıyım. Onun dısında pek çatışmayız kızımla.

Aslinda beni doktorumuz endiselendirdi cocugunuz alarm veriyor dedi konusmadigi icin , onu dedigi gunden beri icim icimi yiyor bir terslik mi var diye her yaptigi dikkatimi ceker oldu .
Gecen gun bir arkadasimla konustuk bu cocugun konusmasi konusunu. Iki bucuk yasinda dort kelime soyluyor ama soylediklerimizi yapiyor dedi. Gosterip yaptiriyormus. Nesnelerin yiyeceklerin adini sık sık tekrar edip adıni soyleyip istemesini soyleyebilirsin dedim. Bakıcım cocugunu oyle bir yontemle konusturmus. Gun icinde surekli tekrar ederim her seyi ben. Yolda giderken sonbahari , kışı, yaprakların nicin dustugunu, kar yagacagini falan anlatirim 17 aylik bebeye:) o da zamanla yerde gordugu kuru yapraklara yaprak diye gostermeye basladi. Ama her disari ciktigimizda gosterip anlatiyorum ve eline veriyorum dokunmasini istiyorum. Cocuklar dokunduklari tattiklari seyleri daha cabuk ogreniyorlar. Kontrole gittiginde doktora danisacakti. Her cocugun gelisimi farklidir.

Gecen gun bir arkadasimla konustuk bu cocugun konusmasi konusunu. Iki bucuk yasinda dort kelime soyluyor ama soylediklerimizi yapiyor dedi. Gosterip yaptiriyormus. Nesnelerin yiyeceklerin adini sık sık tekrar edip adıni soyleyip istemesini soyleyebilirsin dedim. Bakıcım cocugunu oyle bir yontemle konusturmus. Gun icinde surekli tekrar ederim her seyi ben. Yolda giderken sonbahari , kışı, yaprakların nicin dustugunu, kar yagacagini falan anlatirim 17 aylik bebeye:) o da zamanla yerde gordugu kuru yapraklara yaprak diye gostermeye basladi. Ama her disari ciktigimizda gosterip anlatiyorum ve eline veriyorum dokunmasini istiyorum. Cocuklar dokunduklari tattiklari seyleri daha cabuk ogreniyorlar. Kontrole gittiginde doktora danisacakti. Her cocugun gelisimi farklidir.
Yapiyorum bende kizimda cok sever kitpalari var hayvanlar filan organlar ayri ayri kitaplar getirir elime verir acik gostereyim diye ama sadece benim soylememi istiyor kendisinde ses yok .

Sık sık konuşun onunla,tv den telefondan uzak tutun.işaret dilini bırakın artık.beraber şarkılar söylemeye çalışın.her bebek farklıdır ama yine de başka doktora da götürün

Bence otizmle ilgisi yok ama konusmada gecikmis.Işaret parmagini kullaniyormu kullanmiyorsa sizin elinizi kullanmasina izin vermeyin.Kendi elini uzatarak istiyorsa parmagiyla isaret etmeyi ogretin.Tv ve tablet telefondan kesinlikle uzak tutun siz oyun oynayin sarki soyleyin kitap okuyun egitici bebek setleri yada 3 yasdan baslayarak anaokulu setleri var alin hafif hafif baslayin.Konusma gecikmesi disleksidede olabiliyor.Hic bir sey olmayada bilir.

Anlattıklarınıza göre gelişiminde bir sıkıntı yok. Her çocuk şu zamanda illa konuşacak diye bir durum da yok. Doktorlar genele bakarak hareket ettiği için sanırım genelin dışındaki her şeyi denetim altına almak istiyorlar. Bizim doktorumuz da kızım 15 aylıkken henüz yürümediği için "Çok ilginç." demişti.:işsiz:
Tavsiyem gösterdiği şeyleri anlamayın, ama onu kızdırarak değil anlamadığınızı belirtin. Bol bol konuşun. Gerekli mi gereksiz mi anlıyor mu diye düşünmeyin. O kaydecek ve sırasi geldiğinde konuşmaya başlayacaktır.

Daha 2 yaşında bile değil. Doktorunuzu değiştirin siz. Bizim doktor bizi hiç telaşlandırmadı. İfade etmeye çalıştıklarını anlamayın dedi. Biz ne kadar uymaya çalışsak da kreş gibi olmadı.

Kuzenim 5 yaşında konuşmaya başlamış evet yanlış duymadınız tam 5 yaş.

Her çocuk aynı aylarda aynı şeyleri yapacak diye bir kural yok.

Merak etmeyin herşey normal.

O nasıl bir doktor Allah aşkına? Sahte falan olmasın.
Gelişimi gayet normal. Her çocuk farklıdır. Benim oğlum 2.5 yaşında konuşmaya başladı o da tek tük kelimelerle. Ama her şeyi açıklayarak anlattığım için çocuk kendi içinde nasıl bir birikim yaptıysa, hiç diğer çocuklar gibi bu ne, şu ne diye sormadı.

Ünlü bi radyocu 4 yaşına kadar konuşmamış, 6 yaşına kadar konuşmayanları biliyorum ben. Sakin olun ve doktorunuzu değiştirin.

Benim abim 3 yaşından sonra konuşmuş hic hic bir sıkıntısı da yoktu
Oglum suan 1 bucuk yasinda
Anne
Baba
Cici
Mama
Gel(nadiren söyler)
Anuuum( sevme şekli :) )
Bunları soyluyor ama ilk konustugu donem daha cok şey soylemeye calisiyordu mesela bu donem sürekli anne anne diye geziyor ama herseye ve herkese isaret dili iyidir derdini o sekilde anlatıyor ve kolayina geliyor tembellik ediyor isteyerek
Bence endişelenme her cocugun gelisimi farklidir ve daha 2 yas bile degil yavrun..

Back
X