Bebek ve iş

Bakın yorumlardan birini okudum gerçekten harika bir fikir @yirmialtisekiz tarafından yapılmış . açık öğretime yazılın fikri gerçekten çok güzel size de teşekürler çok güzel bir fikir. Bence bunu değerlendirin hem de gerçekten çok iyi bir mesleğiniz olur zaten yaşınız da küçük .
Açıktan kaydım var,ama girmedim sınavlara liseyi bitirmem lazım öncelikle buda çok zaman alicak.Tabiki okula devam edebilirim ayrıca calisabilirimde diye düşünüyorum

Keşke maddi durumunuzu düzeltmeden çocuk yapmasaydınız. Çocuk yokluktan anlamıyor,kardeşimden biliyorum.

Malesef öyle bir seçeneğim olamadı,eşim ve çevremdekiler bebek bereketiyle gelir dediği için.
İşte hep bu çevre baskısı yüzünden insanlar dara düşüyor. Eminim sizde eliniz bollaşınca çocuk yapmak istemişsinizdir ama işte çevre..
Bebek bereketiyle gelseydi dünyada çocuklar bebekler açlıktan ölmezdi diyorum. Siz çok iyi bir annesiniz,2000 alsanız bile bebeğinizin ihtiyaçlarını haydi haydi karşılarsınız,kocanız evi geçindirir siz bebeğin ihtiyaçlarıyla ilgilenirsiniz olur biter.

ev kendinizinmiş eşin ne iş yapıyor düzenli maaşı geliri var mı

evet asgari ücret de olsa hiç yoktan iyidir

2000 tl de az para değil

lakin eşin de en az 2000 tl alıyorsa ev de kira olmadığına göre neden geçim sıkıntınız var

bakın ben de biliyorum herşey çok pahalı vs ama 2000 tl ile bebek ve iki yetişkin geçinememenizin altındaki nedeni bulalım ki ileride çalıştığınızı da güzel kullanın

bebek mama mı yiyor mesela onun haftalık masrafı ne kadar

su gelir 50-60 elektrik gelir 100 doğalgaz kış azaldı gelsin 150, telefon paraları da 100 desek aidat vs 500 zorunlu gider

geriye kalır 1500 onunla da idare edilir sanki

İşte hep bu çevre baskısı yüzünden insanlar dara düşüyor. Eminim sizde eliniz bollaşınca çocuk yapmak istemişsinizdir ama işte çevre..
Bebek bereketiyle gelseydi dünyada çocuklar bebekler açlıktan ölmezdi diyorum. Siz çok iyi bir annesiniz,2000 alsanız bile bebeğinizin ihtiyaçlarını haydi haydi karşılarsınız,kocanız evi geçindirir siz bebeğin ihtiyaçlarıyla ilgilenirsiniz olur biter.
Hesap acsam ayda 200 tl kizimin hesabina yatirsam geri kalani yeter diye düşünüyorum valla bakalım 🌼 teşekkür ederim🙏🏻

Açıktan kaydım var,ama girmedim sınavlara liseyi bitirmem lazım öncelikle buda çok zaman alicak.Tabiki okula devam edebilirim ayrıca calisabilirimde diye düşünüyorum
Eğer ciddi ekonomik sorunlar yoksa önce eğitiminize ve bebeğinize odaklanin derim eğitiminizi tamamladıktan sonra bebekte artık anne bağımlılığından kurtuldugunda hem çalışır hem okursunjz

Kizim 16 aylikken ise basladim kizim anne sutu aliyordu ben sabah gidip ogleyin geliyordum yarim gun oldugu icin kabul etmistim ama ben isten gelene kadar yemezdi birsey normalde evde ben yedirirdim ama hem anneden ayrilma hem de anne sutunu duskunlugunden zorlandi kizim beni gorur gormez daha paltomu cikarmadan saldiriyordu ustume kitliktan cikmis gibi cuk cuk emiyordu bir saat.sonra sora alistik zamanla.halen ucretli ogretmenlige devam ediyorum uc yildir.anneannemiz baktigi icin rahatim.ben iki yasindan once calisilmamasi gerekiyor diye dusunuyorum.

Back
X