Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebek yeni doğduğunda hemen süt gelmiyormuş bu evrede bebek biberonla mı kaşıkla mı daha sonra emmeyi reddetmemesi için ne yapmalı?hangi marka biberon kullanılmalı? hangi marka mama kullanılmalı ? tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Güzel bi soru olmuş arkadaşım
Biz ilk anne adayları tecrübenizden yararlanmak için bekliyoruz hanımlar :)
Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
bebek yeni doğduğunda hemen süt gelmiyormuş bu evrede bebek biberonla mı kaşıkla mı daha sonra emmeyi reddetmemesi için ne yapmalı?hangi marka biberon kullanılmalı? hangi marka mama kullanılmalı ? tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Doğumdan hemen sonra bebek ile anneyi, pek bekletmeden bir araya getirirler ki bebek annesinin kokusunu alsın, anneden de süt salgılansın. Bebek hemen memeye tutulur ve koyu renkli ilk süt yani -bebeğin ilk aşısı- olarak da nitelendirilen kolostrum salgılanır.Bebeğin bu ilk sütü emmesi çok önemlidir. Evet, süt ilk günler neredeyse yok denecek kadar azdır. Kimisinde öyle olmayabilir ama eğer azsa bebeğin aç kalıp da sarılığa yakalanmaması için zaten hastanede mama takviyesi yapacaklardır. Piyasada anne göğüs ucuna benzer emzikli biberonlar mevcuttur. Bebek onlarla da beslenebilir. Kaşıkla da. Anne sütü; bebek için en değerli besindir ve -sadece-bebek emdikçe artar. Bol su içip dengeli beslenmek yeterlidir. Yiyeceklerin anne sütüne etkisi çok azdır. Sütün olmadığı veya bir sebeple kesildiği durumlar nadirdir. Genelde anneler "sütüm az, bebeğime yetmiyor" vesvesesine kapıldıkları için olan sütlerini de yok ederler. Ama herşeye rağmen süt gelmediyse ve de mama vermek gerekecekse doktorunuza danışarak mama tercihi yapabilirsiniz. ya da bebeğinize her birinden tattırarak damak zevkine göre içeceği mamayı kendisinin seçmesini sağlayabilirsiniz. benim tercihim iki çocuğumda da milupa aptamil oldu. Hipp ve sma'yı da önerebilirim.
Canım ben geçen çarşamba doğum yaptım. Doğumdan hemen bir saat sonra emzir dediler. Süt değilse bile yukardaki arkadaşında dediği gibi kolostrum denen yağlı bir sıvı geliyor.
Kızımı öyle emzirdim. Göğüs uclarım yara olunca sütü sağdım. Fajat gelen miktar moralimi bozdu çünlü 1 çay kaşığı çıkmıştı. Biraz mamada verdik hastanedekilere ne sorun olursa olsun sor en doğrusunu onlar söylerler.
Biberonlar gercekten anne göğsüne çok benzediği için zorluk cekmez bebeğin. Ve biberondan sonra meme almayacak diye birşeyde yok önemli olan sen kendi sütünden vazgecme :))
Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü