Bebek.

Pirayeeeee

..
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.297
3.424
358
Hanımlar bi yıllık evliyim.
Atanmaya uğraşıyorum KPSS den oldukça iyi bi puan aldım.
2 yıl bu puanım geçerli olacak açılan kadrolara başvurmak için.
Ve su an bi mülakat bekliyorum bi iki ay içinde giricem. Yüzde 50 şansım var atanmak için.

Aklımı kurcalayan ise bebek konusu..
Cok anaç bi insanım hep genç yaşta anne olmak istemişimdir.
Ama atanmadan olmaz diye şartladım kendimi.
Pcolu olmam da daha fazla beklemememi söylüyor bana .
Eşimin maddi durumu oldukça iyi bebek olursa benim maaşıma ihtiyaç Yok.

Ama yine de çevresel baskılar atanamadı çocukta olursa daha hiç atanamam beni engeller diye düşünüyorum .

SiZ benim yerimde olsanız atanmayı mı beklerdiniz..( ki bunun kısa vadede garantisi Yok başvuracağım kadrolar hep mülakatlı)
Ya da korunmayı bırakır mıydınız ?

Bu tamamen sizin hayattan beklentinize bagli. Ama ben olsam meslek sahibi olurdum once. Durum iyiyse cocuk oldugunda ucretsiz izin alirim 2 sene de. Hayat bu ne olacagi belli olmaz, su anki durumlar hep ayni kalmayabilir

Benim aklimda ogretmenlik diye kalmis. Yine de izin alinabiliyor mu

Bu tamamen sizin hayattan beklentinize bagli. Ama ben olsam meslek sahibi olurdum once. Durum iyiyse cocuk oldugunda ucretsiz izin alirim 2 sene de. Hayat bu ne olacagi belli olmaz, su anki durumlar hep ayni kalmayabilir

Haklısınız..
Zaten evet olursa ve çalışıyor olursam ücretsiz izin kesinlikle alıcam.

Ama işte bilmiyorum ya olmazsa sonradan uzun tedavi süreci gerekirse diye kafama takıyorum..

Kafam bu konuda cok karışık.

Ben nasil mutluyum ona bakardim." Kadin calismak zorunda! Kadin okumak zorunda!" Neden? Suanda beni mutlu eden sey cocugumu buyutmek. Hicbir ilkini kacirmadan onunla vakit gecirmek. Ben olsaydim ki - benzer bir durumun icindeyim- cocuk yapardim. Yaptim da zaten. Nice okulunu bitirmis, meslek sahibi olmus arkadaslarim hayatini sorguluyor. "Oldugum yerde sayiyorum, sadece gecimimi sagliyorum. Benim su hayatta neyim var?" diye.

Statu bir insanin onceligi olmamali bence. Bebeginize gosterebileceginiz sabri, zaman icinde isinizde calisarak harcamayin derim.

Puanınız bir en fazla iki yıl geçerli değil mi?
Biraz bekleyin bakalım puan sürenizi dolmasına doğru bebek fikri tekrar gelsin. İnşallah allah aramadan verir bebişi de işi de..

Ben nasil mutluyum ona bakardim." Kadin calismak zorunda! Kadin okumak zorunda!" Neden? Suanda beni mutlu eden sey cocugumu buyutmek. Hicbir ilkini kacirmadan onunla vakit gecirmek. Ben olsaydim ki - benzer bir durumun icindeyim- cocuk yapardim. Yaptim da zaten. Nice okulunu bitirmis, meslek sahibi olmus arkadaslarim hayatini sorguluyor. "Oldugum yerde sayiyorum, sadece gecimimi sagliyorum. Benim su hayatta neyim var?" diye.

Statu bir insanin onceligi olmamali bence. Bebeginize gosterebileceginiz sabri, zaman icinde isinizde calisarak harcamayin derim.

Haklısın, çevresel baskı da böyle ikilemde kalmamda büyük etken.
Hele bi atan o kadar okudun.

Tamam çalışmak bi bayan için bu devirde olmalı bu fikirdeyim bende ama işte ikilemde kalıyorum.

Kısa sürede atanırım daha fazla ertelemem umarım isteklerimi.

Yerinde olsam bebek için çalışmalara baslardim,madem pko var belki tedavi gerebilir, bu süre uzayabilir ,belki de hemen olur bilemeyiz

Atanma içinde kadro açığı oldukça yaparsın sonuçta bir aciliyetin yok

Evet öyle ama kadro açılsa bile çokça çalışmak gerekiyor sınavı var mülakatı var her kadronun.

Bebek buna engel olabilir.

Ama evet pco da var maalesef.

İnsaallah hemen atanırım bu kadar emeklerimin çöp olmasını istemiyorum.

Her kadinin bir meslegi , isi olmali
Bence once is hayatina atilip 1 sene calistiktan sonra bebek yapin
Hayatin ne getirecegini hic bilemezsiniz o yuzden maddiyat icin olmasa bile calismak gerekiyor

Haklısınız.
Bundan zaten iki yıldır atanmak için mücadelem.

Umarım en kısa sürede atanırım daha gazla bu ikilemi çekmem.

Evet öyle ama kadro açılsa bile çokça çalışmak gerekiyor sınavı var mülakatı var her kadronun.

Bebek buna engel olabilir.

Ama evet pco da var maalesef.

İnsaallah hemen atanırım bu kadar emeklerimin çöp olmasını istemiyorum.

Ya normalde öncelik iş derim ,ne olursa olsun bir kadın çalışmalı ama bebek olmasına engel bir durum varsa ve bu süre uzarsa yaşın kaç bilmiyorum ama geç kalma durumu olmasın

Ya da özel sektöre geç olursa

Hanımlar bi yıllık evliyim.
Atanmaya uğraşıyorum KPSS den oldukça iyi bi puan aldım.
2 yıl bu puanım geçerli olacak açılan kadrolara başvurmak için.
Ve su an bi mülakat bekliyorum bi iki ay içinde giricem. Yüzde 50 şansım var atanmak için.

Aklımı kurcalayan ise bebek konusu..
Cok anaç bi insanım hep genç yaşta anne olmak istemişimdir.
Ama atanmadan olmaz diye şartladım kendimi.
Pcolu olmam da daha fazla beklemememi söylüyor bana .
Eşimin maddi durumu oldukça iyi bebek olursa benim maaşıma ihtiyaç Yok.

Ama yine de çevresel baskılar atanamadı çocukta olursa daha hiç atanamam beni engeller diye düşünüyorum .

SiZ benim yerimde olsanız atanmayı mı beklerdiniz..( ki bunun kısa vadede garantisi Yok başvuracağım kadrolar hep mülakatlı)
Ya da korunmayı bırakır mıydınız ?

Yaşınız gencse kesinlikle önce atanın derim. O kadar emek vermissiniz. Hem daha 1 yıllık evlisiniz. Şu hayatta neler oluyor? Insanın kendi işi hayatı olmalı once.

Çocuk icin 2 yila yakın beklemis bir pcoluyum. İyi ki erken birakmisim korunmayi yoksa pisman olacaktim. Bu arada 4 aylık hamileyken atandım :) bebisimin nasibi diye düşünüyorum hep...

2017 ye mi girdiniz? Bölüm nedir? A grubu mülakatlarına giriyorsanız şayet, artık 1 sene geçerli puanınız. Aklınızda bulunsun.

Calismak ve statü ne alaka? Calisan bir kadin olmak statü felan degil, normal olanidir. Evet, her yetiskin bir birey kendi yasam ve geciminden sorumludur. Cocuk sadece öyle "aa ne tatli, aa bak ilk adimlar" felan birsey degil. Ayni zamanda cok para isteyen birsey.

Siz hic bez ve mama fiyatlarini gördünüzmü? Hadi onu gectim, iyi bir kres, okul, okuldan sonra bir piyano, bale dersi, hafta sonu gezmek,.. Ister kabul edin, ister etmeyin bunlarin hepsi para demek.

Esin bügün maddi durumu iyi, yarin kötü olur. Ki paradan ziyade ben evladimin kadinlarin güclü oldugunu, kendi ayaklarin üzerine durmasi lazim oldugunu ögretmek isterim.

Konu sahibine tavsiyem ise, kesinlikle atandiktan sonra bebek isine girilmesi. En azindan ücretsiz izin garanti olur. Ayni zamanda beraber bebek icin para kenara koymus olursunuz.

Calismak ve statü ne alaka? Calisan bir kadin olmak statü felan degil, normal olanidir. Evet, her yetiskin bir birey kendi yasam ve geciminden sorumludur. Cocuk sadece öyle "aa ne tatli, aa bak ilk adimlar" felan birsey degil. Ayni zamanda cok para isteyen birsey.

Siz hic bez ve mama fiyatlarini gördünüzmü? Hadi onu gectim, iyi bir kres, okul, okuldan sonra bir piyano, bale dersi, hafta sonu gezmek,.. Ister kabul edin, ister etmeyin bunlarin hepsi para demek.

Esin bügün maddi durumu iyi, yarin kötü olur. Ki paradan ziyade ben evladimin kadinlarin güclü oldugunu, kendi ayaklarin üzerine durmasi lazim oldugunu ögretmek isterim.

Konu sahibine tavsiyem ise, kesinlikle atandiktan sonra bebek isine girilmesi. En azindan ücretsiz izin garanti olur. Ayni zamanda beraber bebek icin para kenara koymus olursunuz.
Sadece calisan bir insan gider ozelde de calisir. Atanmak dedigimiz sey statuden ibarettir. Calisabilmesi icin yada bebek icin atanmayi neden beklemek zorunda olsun?

Bez fiyatlarindan da mama fiuatlarindan da haberim var yaklasik 15 aydir. Bale dersi falanda cocugun tamamen kendi tercihiyle ilgili. Ve en az 4-5 yas gerektirir. Konu sahibide calismaya o yasta zaten baslayabilir. Biz suanda cocugu yapmali mi onu konusuyoruz.

İnsanlarin kafasina artik su "ay guclu kadin, ay modern kadin" etiketini yerlestirmekten vazgecin. Ben ister calisirim, ister calismam. Nasil calismasina izin vermeyeni kiniyorsam, beni calismak zorunda gorenide kinarim. Suan calismama imkanim var. Cocugumun gelisimiyle ilgileniyorum. Dediginizde katiliyorum. Ay cok tatli demek degil anne olmak. O yuzden suanda kizimin yanindayim.

Back
X