Bebek.

Haklısın, çevresel baskı da böyle ikilemde kalmamda büyük etken.
Hele bi atan o kadar okudun.

Tamam çalışmak bi bayan için bu devirde olmalı bu fikirdeyim bende ama işte ikilemde kalıyorum.

Kısa sürede atanırım daha fazla ertelemem umarım isteklerimi.
Atandiginiz zaman belli bir sure izniniz olacak. Atanmadan cocugunuz olursa istediginiz kadar bakar ise baslarsiniz. Bence bu avantaj.

Sadece calisan bir insan gider ozelde de calisir. Atanmak dedigimiz sey statuden ibarettir. Calisabilmesi icin yada bebek icin atanmayi neden beklemek zorunda olsun?

Bez fiyatlarindan da mama fiuatlarindan da haberim var yaklasik 15 aydir. Bale dersi falanda cocugun tamamen kendi tercihiyle ilgili. Ve en az 4-5 yas gerektirir. Konu sahibide calismaya o yasta zaten baslayabilir. Biz suanda cocugu yapmali mi onu konusuyoruz.

İnsanlarin kafasina artik su "ay guclu kadin, ay modern kadin" etiketini yerlestirmekten vazgecin. Ben ister calisirim, ister calismam. Nasil calismasina izin vermeyeni kiniyorsam, beni calismak zorunda gorenide kinarim. Suan calismama imkanim var. Cocugumun gelisimiyle ilgileniyorum. Dediginizde katiliyorum. Ay cok tatli demek degil anne olmak. O yuzden suanda kizimin yanindayim.

Calisan anne cocugun yaninda degilmidir sence? Ve katiliyorum konu sahibi özeldede calisabilir, en azindan atanana kadar.
Ben daha önce burda demistim, evet hem kadin hem erkek zaman zaman calismayabilir. Bu cocuk icin olabilir, bu isten bikmaktan dolayi olabilir. ANCAK temelde daha önce dedigim gibi her birey kendi geciminden sorumlu olmasi lazim. Kocaya yada es'e daima güvenilmez. En basit bir araba kazasi, bir hastalik, isten atilma,..bir aileyi sarsabilir.

Ha bu arada diyorsunuz ya bale dersi felan 2-3 yil sonrasi oluyor artik diye. Iste o 2-3 yil sonra is bulunmayabilir. Yani her isveren gidip yillardir calismayan, deneyimsiz olan insanlara bayilmiyor.

Back
X