• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek

brcbrc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
60
0
86
Ankara
Merhaba. Ben 29 yasindayim evliligimin 5.yili. yaklasik 6aydir bebek istiyoruz. Aslinda 6 ay once hemen olacagini dusunmustuk ama olmadigi her an biraz daha yoruluyoruz. Yarin hayatimda ilk defa gebelik testi alip uygulayacaktim butun hafta bunun bile hayalini kurdum ama bugun olmadığını anladim. Su an moralim cok bozuk en önemli sebebi de tahmin edeceginiz gibi etraf. Annem bile bunca yil olmadi istemediniz olmayacak diyor. Cok uzuluyorum artik. Doktora gittim her seyin normal oldugunu bir sure daha beklememizi soyledi. Zaten beni rahatlatan tek kisi de o. Jinekologum olmasi yanında psikiyatristim de. Dedim ya bugunku hayalkirikligimin ardindan destege ihtiyacim var sanirim

Merhaba. Ben 29 yasindayim evliligimin 5.yili. yaklasik 6aydir bebek istiyoruz. Aslinda 6 ay once hemen olacagini dusunmustuk ama olmadigi her an biraz daha yoruluyoruz. Yarin hayatimda ilk defa gebelik testi alip uygulayacaktim butun hafta bunun bile hayalini kurdum ama bugun olmadığını anladim. Su an moralim cok bozuk en önemli sebebi de tahmin edeceginiz gibi etraf. Annem bile bunca yil olmadi istemediniz olmayacak diyor. Cok uzuluyorum artik. Doktora gittim her seyin normal oldugunu bir sure daha beklememizi soyledi. Zaten beni rahatlatan tek kisi de o. Jinekologum olmasi yanında psikiyatristim de. Dedim ya bugunku hayalkirikligimin ardindan destege ihtiyacim var sanirim

Etraftaki baskıları, hatta kendini bile dinlemeyi bıraktığında Allah izin verdiği zaman olacak inşallah :) Çünkü ortada hiçbir fiziksel sorun yokken olmamasının en büyük sebebi malesef ki stresimiz.. Boşver bir süre etrafındakileri duymamaya çalış. O duyguyu biliyorum çünkü, bize bile evlendik 1. ayımız dolar dolmaz sormaya başladılar, bebek bebek diye :53: Allahtan çok geçmeden başardık da kurtulduk.. Hamile kaldığım ay bütün düşünceleri bir kenara bırakmıştım :)

Ben de cok stresli bir insanim mesela asla zayiflamaliyim dedigimde degil biraktigimda zayiflarim. Peki yumurtlama gunu yok adet suresi gihi bircok hesaplama yaparken nasil sildin o dusunceyi? Ne bileyim baska seylerle mi ugrastin ne yaptin? Nolur yardim
Etraftaki baskıları, hatta kendini bile dinlemeyi bıraktığında Allah izin verdiği zaman olacak inşallah :) Çünkü ortada hiçbir fiziksel sorun yokken olmamasının en büyük sebebi malesef ki stresimiz.. Boşver bir süre etrafındakileri duymamaya çalış. O duyguyu biliyorum çünkü, bize bile evlendik 1. ayımız dolar dolmaz sormaya başladılar, bebek bebek diye :53: Allahtan çok geçmeden başardık da kurtulduk.. Hamile kaldığım ay bütün düşünceleri bir kenara bırakmıştım :)

Ben de cok stresli bir insanim mesela asla zayiflamaliyim dedigimde degil biraktigimda zayiflarim. Peki yumurtlama gunu yok adet suresi gihi bircok hesaplama yaparken nasil sildin o dusunceyi? Ne bileyim baska seylerle mi ugrastin ne yaptin? Nolur yardim

Yumurtlama takibini, eşim üzerinde türlü türlü kürleri, ayak dikmeleri, ovülasyon testi kullanmayı falan hamile kalmadan önceki dönemlerde denedim canım.. Hamile kaldığım ayda bıraktım hepsini.. Aralığın sonuna doğru hamile kaldım ben, ne zaman yine acaba bebek olacak mı düşüncesi gelse, hemen itmeye çalıştım başka şeylere odaklanmaya çalıştım.. Ama adetim bittikten sonra 2 günde bir yaklaştım eşime :) Bunu da ödev gibi değil de elimden geldiğince bebek olayını düşünmeden yapmaya çalıştım. Tabi ki tamamen unutamıyorsun ama dediğim gibi o düşünceler geldikçe ben kendimi başka şeylere yönlendirdim.. Yılbaşı partisine hazırlandım, eşimin doğum günüydü yılbaşı, ona sürpriz hazırlıkları yaptım falan derken oyaladım bir şekilde kendimi.. Öyle oluvermiş işte :)

Deneyecegim cok tesekkur ederim. Etrafi da duymazsam insallah bu sefer olur. Sana da evladini sagsalim kucagina almani dilerim. Insallah mutlu habrri de yazarim buradan:nazar:
QUOTE=mrvdrml;34049188]Yumurtlama takibini, eşim üzerinde türlü türlü kürleri, ayak dikmeleri, ovülasyon testi kullanmayı falan hamile kalmadan önceki dönemlerde denedim canım.. Hamile kaldığım ayda bıraktım hepsini.. Aralığın sonuna doğru hamile kaldım ben, ne zaman yine acaba bebek olacak mı düşüncesi gelse, hemen itmeye çalıştım başka şeylere odaklanmaya çalıştım.. Ama adetim bittikten sonra 2 günde bir yaklaştım eşime :) Bunu da ödev gibi değil de elimden geldiğince bebek olayını düşünmeden yapmaya çalıştım. Tabi ki tamamen unutamıyorsun ama dediğim gibi o düşünceler geldikçe ben kendimi başka şeylere yönlendirdim.. Yılbaşı partisine hazırlandım, eşimin doğum günüydü yılbaşı, ona sürpriz hazırlıkları yaptım falan derken oyaladım bir şekilde kendimi.. Öyle oluvermiş işte :)[/QUOTE]

Canim hic sikma canini. Elbet birgun olur Rabbim baska dert vermesin. Zor bir durum. Hic dusunme derim. Bende annemlerin 7. senelerinde olmusum. Ananem 7 yil boyunca "bu kiz kisir bunun cocugu olmaz artik" demis durmus. Bu konusmalarin iyice hararetlendigi donemde dayimin ikinci kizi dunyaya gelmis. Ananem surekli anneme ve yengeme baski yapmis bunun cocugu olmuyo sen bu cocugu sevilay'a (anneme) ver diye tutturmus. O siralar tartismalar surerken annem hic bisey dusunememis ananem yuzunden. Yine bigun tartisma ortami olustugu sirada annem bayilmis. Hemen hastaneye goturmusler. Bide bakmislar ki annem hamile. Yani demem o ki hic dusunme salla gitsin. Olmazsada zorlama belki olmamasi hayirlidir.

Hangi yöntemle korundunuz?

Örneğin doğum kontrol hapıyla korunulduğunda, bıraktıktan sonrada bir süre korumaya devam ettiğini biçok kişiden duymuştum. 1-2 sene kadar mesela.var d

Dr'a gimişsiniz bi sorun yok demiş. Dert etmeyin. Zaten 1 yıl denersiniz,olmazsa sorun olduğunu düşünebilirsiniz.
Sıkıntı yapacak bişey yok, kendinizi strese sokmayın. Bende 1 düşün yaptım. 2 aydır yeniden deniyoruz. Geçen ay bi sonuç alamadık, bakalım bu ay sonunu beklyoruz:49:

ilaçla sen mi korunmuştun eğer ilaçla korunduysan hamilelik süreci biraz uzar yani kullandığın yılın yarısı kadar hamile kalma ihtimali az oluyor, bunu doktorlar da onaylıyor. Milleti boşver neden söylediniz ki hem çocuk planladığınızı, soranlara hala şuan dşünmüyoruz der geçerdiniz.

en yakın zamanda bebişine kavuşursun umarım 5 sene sen onu bekletmişsin ;) bırakta biraz naz yapsın dimi :)

6 ay denemenin panik yapmak için az olduğunu sadece ben mi düşünüyorum. Hatta bir arkadaş ben 7. yılda olmuşum diye örnek verince acaba ben mi yanlış okudum 6 yıl da ben mi ay okudum dedim ama. 6 ay işte. Benim çocuğum yok. Denemeye başlamadık ama gerek arkadaşlardan gerek buradaki arkadaşlardan duyduklarımla 6 ayın çok uzun olmayan normal bir süre olduğunu biliyorum. Ben mi yanlış biliyorum? Yani yumurtlama takibi yapacak kadar ya da diğer yardımcı ölçer şeyleri kullanacak kadar bir süre değil sanki.

Aynen katılıyorum, ne eşimde ne de bende hiç bir sorun yokken aylarca bebeğimiz olmadı.
Doktorum yahu şu kafanı bir boşalt olacak diyordu.
2 defa çatlatma iğnesi oldum günleri saydım doktorun dediği günlerde ilişki yaşadık v.s. ama olmadı.
Her ay 1 hafta gecikiyordu test yapıyordum negatifi görünce o gün adet oluyordum, düşünün psikolojimi.
Sonra bir ay artık düşünmüyorum gün saymıyorum doktora gitmiyorum dedim eşime.
Canımız ne zaman isterse o zaman birlikte olduk bir gün aklıma geldi günüm geçmiş hemde 10 gün farkında değilim.
O gün içe doğdu her aydan farklıydı içimde ki his, uyandım eşime dedim ben hamileyim.
Test mi yaptın dedi hayır ama biliyorum hamileyim dedim sonucu bile bile test yaptım ve yanılmamıştım.
Demem o ki etrafınızı susturun, özellikle kendi beyninizi ve kalbinizi susturun sonra akışına bırakın Allahın izni ile olacak.

Canım daha çok az bi zaman olmuş lütfen moralini bozma. Ben ovulasyon testi kullandım o ay hamile kaldım çok şükür. Markasını yazmam yasaktır belki istersen sana mesajla yazarım. Ama kızlara katılıyorum. Biz o ay çocuk istedik ama işim o kadar yoğundu ki hiçbirşey düşünemedim. Hafta içi zaten çalışıyorum. O ay 4 hatta 5 hafta sonu çalışmıştım. Okulumuzun sergisi vardı. Icleri seramik dolu koliler taşıdım hamile olduğumu bilmeden. Allah nasip etti mi oluyor işte.
Sana tavsiyem 2 günde bir ilişki, ovulasyon testi ve ilişki sonra beline ve ayaklarının altına yastık koyman. Bunlari yap dua et, Allah tan iste. Inşallah hayırlı zamanda sağlıkla bebeğini kucağına alırsın ;)

inşallah üçüzün olur:)))) benim arkadaşta 1 sene uğraştı olmadı işini değiştirdi o arada kız ilk ay hamile kaldı:)) yani stres çook önemli kafanı rahat tut bebişler gelir

6 ay denemenin panik yapmak için az olduğunu sadece ben mi düşünüyorum. Hatta bir arkadaş ben 7. yılda olmuşum diye örnek verince acaba ben mi yanlış okudum 6 yıl da ben mi ay okudum dedim ama. 6 ay işte. Benim çocuğum yok. Denemeye başlamadık ama gerek arkadaşlardan gerek buradaki arkadaşlardan duyduklarımla 6 ayın çok uzun olmayan normal bir süre olduğunu biliyorum. Ben mi yanlış biliyorum? Yani yumurtlama takibi yapacak kadar ya da diğer yardımcı ölçer şeyleri kullanacak kadar bir süre değil sanki.

Bazen öyle anlar gelir ki, gerek çevrenizdeki baskılardan gerek kendi yoğun isteğimizden 6 ay daha uzun bir zaman gibi gelebilir malesef :) Doktorların, tıbbın, kimi insanların deyimine göre bu çok kısa bir süre olsa da, eminim denemeye başladığınız zaman anlayacaksın :) O geçmek bilmeyen adet döngülerin, hele son 1 hafta kala zamanın akışının sana inadı... Çok farklı duygular :) O yüzden böyle duygulara kapılabilir bazılarımız zaman zaman.. Başa gelmeden bilinemiyor malesef :)

Back
X