Bebekke toraks darlığı fl kısalığı

Aden zeytin

Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2022
7
2
6
35
Merhabalar 15 haftalık hamileyim bebeğimde toraks darlığı fl hl kısalığı ve yaşamsal olarak faliyet gösteremeyeceğini doğsa bile ciğerleri gelişemeyeceği için yaşayamayacağını söyledi dr um perşembe günü kurula gireceğim böyle durumda olupta bebeği yaşayan var mı çol çaresizim bir umut arıyorum lütfen yardım edinnnn

Geçmiş olsun. Fl kısalığı bi çok kişiye söylenmiş bende araştırma yapmıştım doğduktan sonra sıkıntısı olmayan veya hamileliğin ileri haftalarında kısalık kaybolan gebeler gördüm. Ama toraks darlığı kötü. Ciğerlere baskı yaptığı için nefes almak güç oluyormuş. Bende bebeğimi 16 haftalıkken kaybettim. Bendede bunlar vardı ama bunlara ek bir sürü daha sorun vardı. İnşallah bebeğiniz sağlıklıdır

Çok üzüldüm Bebeğinizi doğduktan sonra mı kaybettiniz bende kemik kısalığı var ellerde ve ayaklarda 6 parmak gibi bir çok kemiksel sıkıntı olduğunu söylediler kurula girmişmiydiniz sizde size de tekrar tekrar hatırlatıyorum kusıruma bakmayın beni ve bebeğimi nelerin beklediği hakkında hiç bir fikrim yok beni bilgilendirirseniz çok sevinirim

Ben 16 haftalıkken ortaya çıktı 3 4 doktor gezdim hem özel hem devlet. En son kurula girdim. Sonuç hep aynıydı. Kolları bacakları kısa kafası yonca şeklinde toraks dar burun basık alın çıkık kulaklar aşağıda gözler ayrık. Ya karnında ölür yada doğar doğmaz dediler. Bütün doktorlar aldırmamı söyledi çok direndim ama en son mecbur kaldım suni sancıyla doğum yapıp sonrada kürtaj oldum. 3 ayı geçti. Nedeni bilinmiyo. Genetik test yaptırdık temiz çıktı. 2li ve 4lü taramalarda temizdi

Kurulda herkez aldırmanızı söylediklerinde en son kararı size mi bırakıyorlar yoksa bu bebbeğin siizn içinde zararı mevcut kesinlikle aldırmalısınız mı dediler lütfen yanlış anlmayın bende de aynı durumlar olduğu için ne deneceğini merak ediyorum

Ne istersen sorabilirsin hiç sorun değil. Kurulda ultrasonla bakıyorlar bir sürü doktor. Sonra aldırman gerekiyo dediler ben biraz sorguladım bana zararı var mı falan diye. Eğer karında ölürse ve geç fark edilirse zehirlermiş anneyi. Ben perinatolojiyede gittim. Orda 1 saat kadar ultrasonla bakıldı. Tanı iyice kesinleşmişti. Ben yinede istemedim ama eşim ve ailem bana zarar verebilceğini duyunca kabul etmediler. Umarım kurulda sağlıklı olduğunu söylerler. Allah bunu kimseye yaşatmasın. Ne zaman istersen özeldende yazabilirsin

Gerçekten çok zor bir durum ne gecem belli ne gündüzüm sürekli araştırıyorum belki bişeylwr bulabilirim diye bende gittim perinotolojiyw oradaki doktor net konuştu sağlıklı bir bebek olmadığını ciğerlerinin ve diğer organlarının gelişemeyeceğinden bahsetti yarın çıkacak karar ama beni kurula çağırmadılar bile 1 de toplanacakmış kararı verip sonra tekrar mı bakılacak bekleyip göreceğim çol teşekkür ederim bana çok yardımcı oldunuz bebeğiniz şefaatçiniz olsun inşallah

Kurulda direk karar çıkar. 1 de kurula gircek bütün hastalar kapıda bekliyo sırayla alıyolar içeri. İnşallah Allah size bağışlar yavrunuzu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…