bebekle 1 gün

susemenderi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
338
275
33
Merhaba.Dogum yapali 1 seneyi gecti.Oglum nisan ayinda 1 yasini doldurdu.Genelde evde oyuncaklari ve kitaplari ile zaman geciriyoruz onu disari cikariyorum olabildigince o uyuduktan sonra ev islerini yapiyorum ki onunla kaliteli zaman gecirebileyim.Ama farkettimki onu gece uykusuna her yatirdigimda icimi bi huzun ve aklimi sorular sariyor.. Ona gununu nasil gecirttigimi dusunuyorum ve cogu zaman onca seye ragmen kendimi yine yetersiz hissediyorum..Sizlerdede varmi bu yoksa ben artik kendimi suclamaktan cocuk bugun cok monoton gecirdi vs demekten inanin etkilenmeye basladim.. cok tesekkurler

annelik sabahlari yorgunluk, ugras, stres geceleri cogunlukla vicdan azabi bana sorarsan :)

Not: zaten butun gun yaninda yeterince ilgileniyomussunuz, daha cok birsey yapamazsiniz zaten, ama vicdan azabi her durumda avr az yada cok. zmnla geciyor ama

Benimde kızım 10 aylık bende aynı senin gibiyim sürekli aklımda acaba yeterince ilgi gösteriyor muyum. Genellikle oyuncaklarla vakit geciriyor çünkü bulunduğum yer şehir merkezine uzak bir yer.

normal olun
oyun zamanı oyun yeme zamanı yeme
kendinize de zaman ayırın eşinize de sosyal hayatınıza da anne olunca elinizi ayağınızı her şeyden çekip anneliğe yoğunlaşmayın inanın böylesi bir hayat ne sizi nede bebeğinizi mutlu eder bir zaman sonra pişmanlıklar yaşarsınız

Sanirim bu psikolojim yasadigim sgir logusaliktan kaldi.Hamilelik boyunca bebekle annenin baginin sadece emzirmekle olacagini okudum ve kendimi hep emzirmeye endeksledim ama dogum yaptim ve bebegim damak yarigi ile dogdu..Ben hic emziremedim ve bu bagi onunla gecirdigim vakitle tolere etmeye calisiyorum sanirim.Gecen ay ameliyat oldu ve bende hala beni annesi olarak biliyormu dusuncesi gelio gidiyor.. Garip bi psikoloji sanirim destek almam lazim

emzirememek helde mahalle baskisi altinda emziremiyor olmak buyuk sorun olusturuyor, cok iyi anliyorum seni.
Benim kizim da emmedi hic, pompa ile sagip verdim. O zmnlar cok vecdan azabi cekioyrdum bazen (hele esimin annesinin ben bes cocuk buyuttum elime biberon almamistim demeleri esliginde).
sinir stres ne ararsan vardi bir donem. sonralardan kendimle baristim biraz, cocugum sagliklimi emmezi emmemesi, mamayla beslenmesi hic sorun degil dedim. Bir miktar rahatladim ama halen daha dusundukce icim burkuluyor.
bazen inatciligi bazen huysuzlugu hep aramizda bag kuramadigimizdan diye dusunuyorum.
ama aslinda her cocuk kendi kisiligi ile doguyor, heleki sizinkinde fiziksel bir engel varmis emmemesi icin.
hic canini sikma boyle seylerle.
seni annesi olarak gordugunu biraz daha buyuyup eteginden ayrilmadiginda iyice idrak edersin zaten :)

Gozlerim doldu Cok tesekkur ederim ..

Daha birinci seneden günlerini dolu dolu geçireceksiniz 2.3.....13.14.15..............ne yapacaksiniz

annem, annelik kendini hep yetersiz hissetmektir derdi, doğruymuş, bütün vaktimi ona da ayırsam, dünyayı da versem, hep o eksiklik hissini yaşıyorum ben de, çözümü var mı bilmiyorum.

Masallah size yaa,
Bu kadar titiz olmaniza hayran kaldim
ki annelik de boyle olmali bana gore.
Ben hamileyim mesela simdiden dusunuyorum .
Ona bu hayati nasil kaliteli yasatabilirim diye ...

Ben de yenek yedirirken biseyler izletmesem yemiyor, aciyorum mecburen tabletten ilgisini cekecek seyler. her ögunu en az yarim saat suruyor..
sonra vicdan azabi cekiyorum niye bu kadar izlettim diye.. ama asla yemiyor bisey izletmesem.. ben de bu durumdan muzdaribim.. deli olacam gun boyu ac kalsa bisey demiyor.. zorla yediriyorum.. biliyorum ileride bebegim dogru duzgun bisey yemiyecek zorladigim icin.. ama napiyim her yolu deniyorum yok..
cok uzuluyorum bu duruma..elimden de bisey gelmiyor..oturup vicdan azabi ve yersiz keskelerle bogusuyorum.....

Masallah size yaa,
Bu kadar titiz olmaniza hayran kaldim
ki annelik de boyle olmali bana gore.
Ben hamileyim mesela simdiden dusunuyorum .
Ona bu hayati nasil kaliteli yasatabilirim diye ...

Daha karninizdayken bu telasi yasiyorsaniz
Siz mukemmel bi anne olacaksiniz emin olun..
Bi yerde okumustum ,
Bebekler dunyaya gelmeden , ailelerini kendi secermis,
Yani sizin ona en iyi bakacak kisi oldugunuzu bildigi icin sizinle ..
Rahatlatmisti bu cumle beni.. Ne kadar dogru bilemem..
Saglikla kavusun dilerim , acisini gostermesin Rabbim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…