bebeklerde emekleme ve yürüme gecikmesi:(

gulguzeliss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
68
10
88
30
Kizim 11 aylik şuan. Emekleme konusunda bayaga gecikti emekleyemedigj icin yurumesi de gec olacak gibi. Yurutece koydugum zaman evin icinde gayet rahat turluyo istedigi yere gidiyo. Yerde de oturdugu yerden ilerliyo yatirinca da gitmek istedigi yere dönerek falan gidiyo ama emeklemek icin ugrasmiyo hic. Koltugun kenarinda siralasin diye ugrasiyorum ben arkadan destek verirsem orda da gidiyo yan yan ama dengesini saglayamiyo arkaya düşüveriyo bir zaman sonra. Emeklemesi icin cok ugrasjyorum ama yok ugrasmiyo bile hic. Etrafimdan da soruyolar yuruyo mu emekliyo mu diye yok deyince şasiriyo herkes bende uzuluyorum :( bebeginde ayni durumu yasayan varmi kac aylikken yurudu bebislerinjz tecrubeli annelerden yorum bekliyorum

Kizim 11 aylik şuan. Emekleme konusunda bayaga gecikti emekleyemedigj icin yurumesi de gec olacak gibi. Yurutece koydugum zaman evin icinde gayet rahat turluyo istedigi yere gidiyo. Yerde de oturdugu yerden ilerliyo yatirinca da gitmek istedigi yere dönerek falan gidiyo ama emeklemek icin ugrasmiyo hic. Koltugun kenarinda siralasin diye ugrasiyorum ben arkadan destek verirsem orda da gidiyo yan yan ama dengesini saglayamiyo arkaya düşüveriyo bir zaman sonra. Emeklemesi icin cok ugrasjyorum ama yok ugrasmiyo bile hic. Etrafimdan da soruyolar yuruyo mu emekliyo mu diye yok deyince şasiriyo herkes bende uzuluyorum :KK43: bebeginde ayni durumu yasayan varmi kac aylikken yurudu bebislerinjz tecrubeli annelerden yorum bekliyorum

kuzenimin ikiz bebekleri var biri yerinde durmuyor sürekli emekliyor, diğeri daha poposunu kaldırıp emekleyemiyor onlar da 11 aylık bence normal zamanla emekler yürür sıkıntı yapmayın..

Benim kızım hiç emeklemedi. Sevmezdi emeklemeyi,bende hiç ısrar etmedim emeklesin,öğrensin diye. Bacağını poposunun altına alır,öteki ayağından destek alır oturur pozisyonda sürünürdü. 15.5 aylık yürüdü ama konuşuyordu gayet anlaşılır şekilde. 11 aylık diyorsunuz,geç diyemezsiniz. Her çocuğun gelişimi farklıdır. Zamanı gelince yapacaktır.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi.

Kızım 14 aylıkken yürüdü. Hiç geciktimi diye de kafa yormadim açıkçası her bebek farklı çünkü. .Her bebek de emekleyecek diye kaide yok. Üzülmeyin etrafı da yakmayın erken yuruse laf olir geç yuruse bosverin. Tadını çıkarın bugunlerin zira yerinde durmuyorlar sonra maşallah peşinden kosturuyoruz :)

Canım her bebek farklıdır kıyaslama kimsenin bebeğiyle benim oğlum 10 aylıkken emeklemeye başladı ama ben yürütece koymadm hiç belki senin bebışınde ona alışmış olabilir 15 aylık yürüdük biz herkes sana yaptığı gbi banada dıyodu KV falan niye hala yürümesi DİE ama zamanı var işte o zaman gelince birden yürüyüverdi sende merak etme canım geç yürü r belki korkma

Benim kizimda 15 aylikken yürümüştü.Ama bukadar geç emeklemedi.
Emeklemeden yuruyen bebeklrde olabiliyormus.
Doktor ne diyor peki danistinizmi

belki hiç emeklemeden yürüyecek, çok örnek var böyle bildiğim.
18 aylık olana kadar normal zaten, 18 aylıkken hala yürümüyorsa doktora danışırsınız (ki hiçbir sorunu olmadığı halde 19.5 aylıkken yürümüştü bir arkadaşımızın kızı)
bu arada şunu da belirteyim, ben çok erken yürümüşüm, kızım da çok erken emekledi ve yürüdü, ama bunun herhangi bir artısını gördün mü dersen tabi kı hayır. 2 yaşına geldiklerinde 10 aylık yürüyen de 18 aylık yürüyen de aynı seviyede oluyor zaten. sadece o ilklerde hepsinin gelişim sırası farklı olabiliyor.

Benim kızım hiç emeklemedi. Sevmezdi emeklemeyi,bende hiç ısrar etmedim emeklesin,öğrensin diye. Bacağını poposunun altına alır,öteki ayağından destek alır oturur pozisyonda sürünürdü. 15.5 aylık yürüdü ama konuşuyordu gayet anlaşılır şekilde. 11 aylık diyorsunuz,geç diyemezsiniz. Her çocuğun gelişimi farklıdır. Zamanı gelince yapacaktır.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Kiyamam aynı ben.:KK53: maşallah ona, ben de geç yürüdüm ama erken konusmusum mesela. Hala da dil yeteneğim vardır.

Yürütece koymayin gerçekten omurgasına zarar veriyorsunuz... belki suan değil ama ilerki yaşlarda çıkar... emeklemid yurur dogal akışına bırakın. 9 aylik emekledi 12.5 aylikkken yürüdü ha geç ha erken, 16 aylik yürüyende var 9 aylikta ne olacak sanki

Kiyamam aynı ben.:KK53: maşallah ona, ben de geç yürüdüm ama erken konusmusum mesela. Hala da dil yeteneğim vardır.
Hahaha. Aklıma geldikçe o görüntüsü gülüyorum şimdi. Çok komikti ya. Öyle gidiyordu her yere kuzum. Sende öyleymissin evet gördüm mesajını yukarıda. Erken konuştu şimdi 4 yaşında ingilizcesi baya iyi kızımın. Birde hareketli bir bebekti,tembelliğinden yapmıyordu,ellerini tutunca koşmaya çalışırdı,yürümeden koşacak demişti doktorumuz ,1 yaşındayken denemişti yürütmeyi,bizim minnoş koşmaya çalışıyordu :-) Ve cidden ilk yürümesi tutunmadan,oyun parkında koşarak olmuştu bir anda.

10aylik kizim emeklemeye pozisyonuna gelip duruyo popo ileri geri gidiyo sanırım cesaret edemiyo yada nasil yapcagini bilmiyo bi iki defa emekliyo sonra yine popo hqvada ileri geri salliyo kendini :))) surunuyo sorun yok surunmesinde sukur. Gecen gun oyun yatağında ayaga kalkmaya calisti inatla bagira bagira ve kalkti sıkı sıkı tutusnmus kenara dusmemek icin okadr mutluydu ki kuzum. 7disi var dis konusunda erkenciyiz sanırım ama emeklemede geriyiz diyemem cunku her bebek farklidir... kuzenim hic emeklemedi 1yaşından sonra direkt yurudu..

Iki kizimda cok usengecti orumcekle fir doner ama yurutmeye calisins hemen oturur yorulurdu tabi biz korkmaya basladik hep parmaginin ucuna basiyo sanki bacaklarda guc yok gibi
Doktara gittik hic biseyi yok dedi ozet biri 18 aylik yurudu birden kalkti ve yurudu hic emeklemeden dogeride 15 aylik yurudu herseyi konusuyolardi ama yurumleri gec oldu cokmu onemli tabiki degil canlari saolsun kimsenin cocuguyla kiyaslamayin suan biri 2 biri 8 yasinda takma yani zamans birak

belki hiç emeklemeden yürüyecek, çok örnek var böyle bildiğim.
18 aylık olana kadar normal zaten, 18 aylıkken hala yürümüyorsa doktora danışırsınız (ki hiçbir sorunu olmadığı halde 19.5 aylıkken yürümüştü bir arkadaşımızın kızı)
bu arada şunu da belirteyim, ben çok erken yürümüşüm, kızım da çok erken emekledi ve yürüdü, ama bunun herhangi bir artısını gördün mü dersen tabi kı hayır. 2 yaşına geldiklerinde 10 aylık yürüyen de 18 aylık yürüyen de aynı seviyede oluyor zaten. sadece o ilklerde hepsinin gelişim sırası farklı olabiliyor.
henuz gecikme var diyemeyiz.1.5 yaşından sonra hala varsa bir gecikme denilebilir.kilosu varsa o da etken olabilir

Her cocuk farklidir. Benim oglum 12,5 aylik ama yurumuyor,emekliyor sadece ve siraliyor. Hic de dert etmiyorum
Aynen kızım da 13. Ayında ama herseye yapıyor emeklemek sıralamak turmanmak ama kendı kendını adım atmıyor yürümüyor ki cok erken emekledi hareketlıydı yürür dedım hala yürümüyor

Selam arkadaslar,
Benimde oglum 11 aylik surunuyor ve yuvarlaniyor.ama emekleme yok.yattigi yerdende kalkip oturmuyor yada biryere tutunup kalkmiyor.bugun ayni ayda bi arkadasimin oglunu gordum birakin yurumeyi kosup hoplayi zipliyor.yurumesi yada emeklemesi icin calismami yaptirmam lazim acaba.

Back
X