Bebek Beslenmesi bebeklerde hıçkırık

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sezince

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
445
4
96
Diğer
Kızlar, bebeğim sürekli hıçkırık tutuyor. Henüz 20 günlük... Dikkat ettiğim kadarıyla emdikten sonra ben gazını çıkarsam da oluyor. Bu arada sütümü biberonla veriyorum. Bebekler neden hıçkırık tutar bilmiyorum. Çok yoruluyor ve sinirleniyor. Ne yapmalıyım sizce? Tecrübeli annelerden yardım bekliyorum.

karnıda çok gurulduyorsa eğer bağırsak gazının çok olduğunun habercisidir genelde bebeklerde çok olur oğlumunda yeni yeni azaldı hergün bikaç kere muhakkak tutardı çok uzun sürmedikçe sorun değil genelde emdiğinde geçer çok mecbur kalırsanız çay kaşığına suyun içine limon damlatıp verin derler ama ben hiç vermedim doğrumudur vermek bilmiyorum

benimki de çok hıçkırıyo,hamileyken de çok hıçkırırdı:)) 3 saati geçmediği sürece sorun yok..azcık emzir geçer..benimki artık karnı tokken emmek istemiyo,zorladım mı bağırıyo,bağırınca da geçiyo hıçkırığı:)) ya da azıcık kaynatılıp ılıtılmış su verebilirsin(1 çay kaşığı)

emzirebilirsin.Su verebilirsin,limonu suya damlatıp azcık da verebilirsin

bende başlarda limon suyu verdim ama sonra bıraktım.emzirincede geçio.büyüyo,diyaframı alışıo nefes almaya.telaşlanma.

limon verme sakın,
benim kızımda da çok oluyodu, hemen emziriyodum,

kızlar limon doktorların önerisi merak etmeyin bizde agzına yarım limonu sık demiyoruz:)))) bir kaç damla verince birşey olmaz..tabi emzirmekte bir alternatif..

bizim doktor 1 ayını dolduran bebeklere hıçkırık için limon damlatabilirsiniz dedi.

benim kızımda sık sık hıçkırıyo..ben emziriyorum geçiyor..bebekler çok doyduklarında da hıçkırık tutarmış doktorumuz gazı olduğu zamanda hıçkırır diyor anlamadım yani:)internette baktım biraz ne yapılabilir diye 1 tatlı kaşığı su içirilebilir yada anne sütü verilebilir yazıyor..valla ben emziriyorum..uyuması gerekmiyorsa kendiliğinden geçmesini bekliyorum..

hıckırdıkca mıdesı buyur derler ama ne derece dogru bılmıyorum,benım oglum hem karnımdayken hıckırırdı hemde sımdı hıckırıyor azcık emzırıyorum hemen gecıyo,su vermeyı hıc denemedım cunku doktorumuz yasakladı sut harıcı hıc bısey vermıceksın dedı bende vermıyorum ama bazen agzını temızlesın dıye bır cay kasıgı verıyorum su pamukcuk olmasını engellermıs,bıde hıckırdıkca kokruyo gozlerı acıyo bakıyo saga sola ona cok guluyorumkaydirigubbakcemile3

bende bebeğimi biberonla besliyorum malesef her mamadan sonra hıçkırık ve kusması vardı dr götürdüm hava yuttuğu için oluyormuş yani biberonla hızlıca aldığı için dedi biberonu değiştirdik doğal akışlı biberon veya anti kolik biberon önerdi hem kusması azaldı hemde eskisi kadar hıçkırmıyor

benim oğlum 2 aylık ve çok hıçkırık tutuyor. karnı açsa emziriyorum toksa emmiyor o yüzden limon veriyorum hiç bişey olmaz 1- 2 damla limondan. annem bana da vermiş. allaha şükür midem den bir sorunum yok:)

benim bebeğimi de çok tutardı hıçkırık. artık azaldı. emzirirdim geçerdi. ancak artık karnı toksa emmiyor. sinirlenip bağırıyor zorla emzirmek istiyorum diye. bağırınca da geçiyor :)

ben de zaman zaman çok uzun süren hıçkırığında limon verdim. ama suyun içine bikaç damla. pek bi ekşitirdi suratını ama geçerdi.

Hıçkırık için yeni doğan bir bebeğe limon verilmesi hatta bunu doktorların önerdiğinin söylenmesi nasıl bir mantıktır.çok yanlış bir uygulama halk arasinda bebeğin ilerde gastrit, reflü vb. Mide hastalıklarına zemin hazırlar. Limon asit yoğun bir meyve olduğu için bebeklerin midesindeki ph dengesini bozar. Bu yüzden annenin bebeği hıçkırığını geçirmek amacıyla kısa süreli emzirmesi ya da biberonla biraz süt vermesi önerilmektedir. Dığer taraftan hıçkırık bebeklerin sindirim sisteminin geliştiğinin göstergesidir.

Limon hickirigini gercekten geciriyor annem demisti biz yapmak istemedim ama sonra deneyelim dedik gercekten gecti. damla degil dudagina deydirseniz bile gecef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…