Tecrübeli anneler lütfen yardım edin. Bebeğim 4 günlükken sarılık sebebiyle fototerapi aldı 1 gün. Ancak sarılığı bir türlü düşmeyince 20 günlük olduğunda idrar tahlili istedi doktorumuz ve idrar yolu enfeksiyonu çıktı. (100.000 üreme Klebsiella bakterisi) 9 gün yoğun bakımda kaldı hem damardan antibiyotik tedavisi hem de sarılığı için yine fototerapi aldı. O sırada ben perişan oldum tabi. 9.gün ise doktor kültür aldıklarını, enfeksiyonun tamamen bitmediğini ancak oldukça azaldığını (30.000 üreme enterobacter) söyledi ve bize günde 3 defa kullanacağımız bir antibiyotik şurup yazarak (Piyeloseptyl-toplamda günlük 5ml) taburcu etti. Bebegim 2 gündür evde fakat gün içinde yine fazla uyuyor az emiyor gibi hissediyorum sarılık tekrarlar mı enfeksiyonu mu artıyor diye kaygılanıyorum. Bu enfeksiyon şurupla geçer mi? Bebeğimin gün içinde çok uyuması normal mi?(şu an tam 30 günlük) sarılık bu saatten sonra artar mı?(en son bilurubin değeri 7ye düşmüş) bu konularda tecrübesi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim…