Bebeklerde kafa çarpması

Bebeğim bir yaşında sürekli disari çıkmak istiyor babamda sürekli dışarı çıkarıyor ama her çıkardığında düşürüyor istiyor ki o kendi kendine oynasin bana hiç yük olmasın bebeğim daha yürümeyi bile bilmiyor otururken de kafasını arkaya atarak düşüyor . Hergun kafa travması yaşıyor resmen üzüntüden harap oluyorum babama diyor çıkarma diye beni hiç dinlemiyor sanki inadima yapıyor bebeğim sürekli kafa ustu düşüyo ne olur bana birşeyler söyleyin kafayı yiyecegim
Siz neden kendiniz ilgilenmiyorsunuz bebeğinizle ?
Ayrıca 1 yaşında daha yürüyemeyen çocuk dışarda tek başına nasıl oyun oynasın ?

Babana bir daha bebeğini bırakma,ileride çok sıkıntını çekebilirsin sürekli sürekli düşmesi problem yaratır diye düşünüyorum.

Siz neden kendiniz ilgilenmiyorsunuz bebeğinizle ?
Ayrıca 1 yaşında daha yürüyemeyen çocuk dışarda tek başına nasıl oyun oynasın ?

Babam ben cikaracagim diyor yani ben baba disari çıkarma diyorum beni tutamazsiniz ben goturucem torunumu diyor.

Çocuk sıkılıyordur evde 1 yaşında çocuk. Benim kızım 9 aylıktan beri parklarda. Biraz daha dikkatli olsun babanız gözünü ayırmasın ama çıkarsın yani nolcak. Sizde biraz dinlenirsiniz evde

Her çocuk ilkaki düşüyor içini karartma ama fazlası zarar tabikide. madem bakamıyor vermeyin babanıza.

Babam ben cikaracagim diyor yani ben baba disari çıkarma diyorum beni tutamazsiniz ben goturucem torunumu diyor.

Buna nasıl engel olamazsınız? Kafanıza silah dayamıyordur veya sizi döverek elinizden almıyordur sonuçta. Yapsa da şikayet edersiniz olur biter. Çocuğunuzu kafa travmalarından korumak sizin göreviniz. İlla dışarıda vakit geçireceklerse siz de gidin.

Son düzenleme:
Babanızda pek suç bulamadım, yeni yürüme döneminde böyle oluyor.
Bebek bağımsız hareket etmek istiyor, sonra pat pat düşüyor.
2 günde bir dudağı patlardı, burnu bile kaç defa kanadı.
Hepsi de ben yanındayken oldu.

Sürekli kafasını çarpması normal değil. Bırakmayın birebir ilgilenmiyorsa. Bebeğinizi korumak sizin göreviniz. En kötü siz de gidin babanızla beraber.

Haklisiniz babanizdan uzaklasin ciddiyim.

Bebek kafa travmasi gecirirse babaniz da çok uzulecek sonuçta :(

Allah korusun da anneniz varsa lutfen babaniza engel olsun ve siz araya mesafe koyun evladinizin sağlığı için.

Kötü bir anne olduğumun farkındayım elimden geleni yapıyorum ...

Sende git cocugunu birakma.. maden sahip cikmicak el kadar bebeyi niye goturuyor?

hanfendi sakami yapiyorsunuz hergun cocugun kafa ustu dusme ihtimali olan yere gondermeyin yahu. tamam cocuk duser eder kafa carpar flan da bu hergun tekrar etmemeli. en azindan soruna mudahale edebilecekken etmemek ne demek? cocugun kafasini bi rahat birakin. dusen cocuksa adim adim pesinde olun.

Daha yuruyemeyen çocuğu dışarı çıkarırsın ama ilgilenirsen. Babaniz çıkarmasına çıkarıyor ama cocugu düşürüyor ise tek çözüm ya vermeyeceksiniz yada sizde beraber çıkacaksınız. Allah korusun birşey olursa ne olacak daha onun kafası ne ki.

İlgilenmediğini düşmesinden mi anladınız belki elinde olmadan gerçekleşiyor bazı şeyler babaya da yüklenmemek lazım. Babanızı kırmayın onuda anlayın zaman geçirmek istiyor alın birlikte gidin bence yaşındaki bir bebeğin annesi yanında yokken yanında kim olırsa olsun yalnız olması zaten uygun değil bence. Ama babanızı kırmayın.

Kafa darbesi kötü. Bir şey olmayabilir de ama sürekli düşüyorsa, olma olasılığı da artıyor sonuçta. Allah korusun bir gün oluverir, son pişmanlık fayda etmez. Çocuk değil ki bu düşe kalka büyüsün, ufacık bebek henüz. Sizin kadar özen göstermeyen kimseye emanet etmeyin o zaman yavrunuzu. Öyle babanız da olsa aklına estiği gibi alıp götüremez. Söz konusu çocuğunuzun sağlığıysa eğer, ana babayı da tanımamak, resti çekmek gerekiyor bazı durumlarda.

Back
X