Bebeklerde Kafa Düzleşmesi

kronikmuallime

Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2024
496
287
23
30
İyi geceler kızlar. Bebeğim doğduğunda öyle güzel bir kafası vardı ki. Doktor bile ilk muayenede hayran kalmıştı. Daha sonra bebeğim gerçekten sağa ya da sola çevirince asla kendi istemiyorsa çevirmiyor. İlkten gülüyorduk bu duruma şimdi iki aylık ve ben pozisyonlama yaptığımda canı istemiyorsa kıyameti koparıyor kriz geçiriyor bildiğiniz. Ama keyfi istiyorsa ilgisini çekiyorsa o durum uzun uzun kafasını çevirip duruyor. Özellikle sol tarafına yöneliyor. Maalesef kafa şekli bozuldu özellikle sola doğru arkası düzleşti. Küçük müslin rulo yapıp koysam bile omzuyla itiyor ya da kendini çevirip rulodan uzaklaşıyor. Nasıl yapıyor iki aylık demeyin motor becerileri çok iyi doktorumuz da kas tonusunu ve becerilerini ayından önde buluyor. Ne yapacağım o kadar üzgünüm ki çocuğumun kafası düz oldu. Böyle bir şey yaşayıp çözüm bulan varsa nolur yardım etsin. Cumartesi doktora götürmeyi planlıyorum

benim kızımda da maalesef düzleşme var. Doktorumuz dönmeye ve oturmaya başladığında düzeleceğini söylüyor. Benim içim rahat etmedi birkaç doktora daha sordum hepsi aynı şeyi söylüyor. Uyanıkken düz kafa yastığı kullanabilirsiniz, tummytime egzersizine ağırlık verebilirsiniz ve kucakta daha fazla vakit geçirebilirsiniz.Uyanık ve yatar pozisyondayken düzleşmenin ters yönünde ilgisini çekecek şeyler gösterin oyuncak vs. Ben son 15 gündür kızımı kendi yatağımda yatırıyorum. Düzleşmenin ters yönünde yatıyorum o da yüzünü bana doğru çevirip yatmak istiyor dolayısıyla düzleşen tarafa daha az baskı oluyor. Görenler daha şimdiden fark olduğunu söylüyorlar.

Benim oğlumunda kafası aşırı yamuktu.Çığlıklar atıyordu pozisyonuna müdahele edince.Düz kafa yastığı aldım hiç sevmedi.Ben de ağır uykuya geçince yavaşça yastığı koydum.Yeri geldi uyanıp ağladı sakinleştirdim.Uykuya yenik düştüğü için yastıkla mücadele edemedi:) 1 ay içinde düzeldi.

Kafa şekillendirici kask kullanabilirsiniz
Kask kullanılacak kadar ileri boyutta değil hafif düzeyde
Bana da öyle söylediler dün 2.ay aşısına gittik boşuna dert etmeyin dediler ama içim rahat etmiyor. Dediklerinizi yapıyorum inş düzelir ikimizinki de
Alacağım ben de bi süre sonra illa ki uyuyacak bakalım kim daha inat çıkacak anası mı kızı mı

İnadınızdan vazgeçmeyin sonuç başarılı oluyor

İki gündür pozisyonlama yapabildim. Tüm hareketli oyuncakları sağına koydum çok şükür içim biraz rahatladı olacak bu iş olacak anakucağını kullanmıyorum iki gündür bir de ek olarak
azimli olun.Biz de çok uğraştık ama şuan çok bombik bir kafası var.Gün gün düzeldikçe çok mutlu olacaksınız.

azimli olun.Biz de çok uğraştık ama şuan çok bombik bir kafası var.Gün gün düzeldikçe çok mutlu olacaksınız.
Ya beni üzen mükemmel bir kafası varken nasıl bir anda böyle olduğu sadece zaman zaman ana kucağındaydı. Sanırım uyurken daha çok dikkat etmeliydim. Vicdan azabı yaşıyorum ama siz böyle dediniz ya içim rahatladı en azından düzeleceğine inancım arttı Annem düzelir diyordu ama beni teselli ediyor sanmıştım.

Üzülmeyin benmde bebeğimin doğduugunda kafası çok güzeldi.Sonra öyle yamuk bir hal aldı kii :) ama hiç üzülüp telaş yapmadım.Sorunu çözmeye odaklandım.Kafaları çok yumşak ve hemen şekilleniyor.Anneniz haklı düzeliyor korkmayın

Ne kadar sürede düzeldi peki? Soruyorum kusura bakmayın tüm gün uğraşıyorum 15 dk yan yatıyor ya da duruyor sadece gece de sürekli kafasını çeviriyorum en son bu gece resmen sinir krizi geçirdi emerken kafa attı memeye abartmıyorum

1 ay uğraştırdı.Çünkü uzun süre yatmıyordu istenilen pızisyonda.Günlük 1-2 saat yatırabildim.şimdi düzeldi ve kafasını kendi sağa sola düz şekilde çevirip yatıyor yuvarlandı iyice.O krizleri bizde çok yaşadık

Nefes aldırmıyorum savaş halindeyiz ama kas hafızası biraz değişmeye başladı en azından kafasını çevirmeye başladı tummy time yaparken yoruluyor E yat be kızım koy yanağını yok sümükleri çıkana salyası akana kadar bağırıyor en son ben çevirmeye çalışıyorum sakince yüz üstü duruyor ve inadından çevirmiyor bakın 2 aylık ama öyle inat ki kaşlarını çatıp bakıyor ve emecekse de hırsla emiyor sinirini çıkartmak için

Eklentiler

• IMG_0960.webp
    3 KB · Görüntüleme: 41
Maşallah kuzuma En iyi pozisyonu uyurken yaparsınız.Şöyle derin uykuya geçince kafasını sağa sola döndürün.Bbenmde ikizlerim var tummy time dan nefret ediyorlar max 3dk bende mecburen kucakta kalma sürelerini uzattım kafa ve boyun gelişimi için.Siz daha inatçı olun başaracaksınız

Sizin konunuzu okuyup çok duygulanmıştım. İkizlerinizle bir ömür çok çok güzel zamanlarınız olsun

T

Teşekkür ederim.Hepsi geride kaldı kavuştum yavruşlarıma geçte olsa.Hepimizin güzel zamanalrı olsun yavruşlarımızla
Size çoookk teşekkür ediyorum Beni motive ettiniz inancım arttı ve bir süre ekstra dikkat ettim düzleşme tamamen bitti diyebilirim sadece sol arkada biraz kaldı onun da düzeleceğine inanıyorum

Eklentiler

• IMG_1289.webp
    59 KB · Görüntüleme: 29
Size çoookk teşekkür ediyorum Beni motive ettiniz inancım arttı ve bir süre ekstra dikkat ettim düzleşme tamamen bitti diyebilirim sadece sol arkada biraz kaldı onun da düzeleceğine inanıyorum
Çokkk sevindimmmne güzel olmuş tam bir bombik kafa.geriye azıcık bir uğraş kalmış.Ve çabucacık düzelmiş,duyarlı ve uğraş veren bir anne olduğunuz için ben de sizi tebrik ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…