Bebeklerde konak

Annepatatesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2017
15
3
1
40
Merhaba sevgili anneler☺️ konakla ilgili neler yaptınız? Konak, bebeklerin ve yeni doğanların saç derisi üzerinde pul pul deri döküntüsü halinde görülen, genellikle kahverengi ve sarı renkte olan, zaman zaman da kırmızı ve pembe renklerde olabilen kabuklaşmış deri parçalarına denir. Genellikle ilk 3 ay görülür yenidoğanlarda çok sık rastlanır. Benim oğlum çok saçlı doğmasına rağmen onda da vardı zeytinyağ veya hindistan cevizi yağını saç derisine sürüp bere taktım 1 saat öyle yumuşaması için beklemedim. Sonra konak tarağı ile taradım ve temizlendi. Amaç o kabuk yapıyı yumuşatmak ve deriden nazikçe arındırmak sakın sert hamlelerde bulunmayın incecik derisi zrar görmesin. Sağlıklı günler #huggiesannesiyim #sarılmanınmucizesi

Zeytinyağı sürüp yarım saat kadar sonra diş fırçasıyla fırçaladım ben. Ne kadar ince dişli de olsa, konak ne kadar yumuşasa da tarak kullanmaya kıyamadım. Ucuz düz uçlu bir diş fırçası aldım, emzirirken hafif hafif fırçaladım konaklı yerleri. Henüz kabuk kabuk görünüm almamış konakta taraktan daha çok işe yarıyor tavsiye ederim.

her cocukta olmuyor nedense bazi cocuklarda az oluyor. Bizde cok az olmustu banyo zaten yumusamisti uzerinede bebek yagi surdum ve yumusak killi bebek fircasiyla fircalayinca gecti. Sanirim hafifken onlemini aldiniz mi yayilmadan kayboluyor. Cunku siz onlemini almadikca yayilip ve kalinlastigi takdirde kurtulmasi daha uzun surer.

Ve yayilmasini onlemek icin gun asiri veya hergun banyo tavsiye ediliyor. Cunku sonucta mantar gibi yayilabiliyor

Back
X