• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde otizmnbelirtileri

yaniben0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2023
120
16
28
26
Merhaba kızlar 3,5 aylık bebeğim var nesne takibi var ben seslenince gülüyor ama kafasını çevirip bakmıyor karışısına geçtiğimde uzun uzun göz teması kuruyor ama kucağıma alıp yüzüme baktırdığımda göz temasından kaçınıyor yada başkasının kucağında karşısına geçilip baktığında kısa süreli göz teması kuruyor sizce otizm belirtisi mi

Bu ayda otizm denmez ancak başka şeyler mi var neden metabolizmada takiplisiniz

Nöbet geçirir gibi olmuştu ama aşı sonrası oldu aşı tetikledi büyük ihtimalle eeg çektirdik temiz çıktı
Kaç haftalık doğdu kaçıncı gebelik düşük var mı eşinizle akrabalık var mı?
Başını tutuyor mu
Nörolojide takipliyseniz bu göz teması olayını da söyleyin

Kaç haftalık doğdu kaçıncı gebelik düşük var mı eşinizle akrabalık var mı?
Başını tutuyor mu
Nörolojide takipliyseniz bu göz teması olayını da söyleyin
38 haftalık doğdu başını tutuyor karşısında geçildiğinde bakıp gülüyor ama kucağımıza alıp göz teması kurmak istediğimizde gözlerini etrafa kaçırıyor nesneleri takip ediyor birşey verdiğinde kavrayabiliyor

Sürekli ailem yüzümüze bakmıyor vs. Diyor Instagram da da sürekli otizm ile ilgili videolar çıkınca şüpheye düştüm
Kızım doğunca instagram daki tüm otizm sayfalarını engellemiştim sizede tavsiye ederim. kucağınıza aldığınızda size bakmaması çok normal çünkü etrafı keşfediyor küçücük bebek o daha yeni gördüğü şeyler var onlara bakıyor. Bir şey varsa bile şimdi zamanı değil bebeğinizle güzelce vakit geçirin ilgilenin kitap okuyun konuşun böyle şeyler düşünmeyin.

Kızım doğunca instagram daki tüm otizm sayfalarını engellemiştim sizede tavsiye ederim. kucağınıza aldığınızda size bakmaması çok normal çünkü etrafı keşfediyor küçücük bebek o daha yeni gördüğü şeyler var onlara bakıyor. Bir şey varsa bile şimdi zamanı değil bebeğinizle güzelce vakit geçirin ilgilenin kitap okuyun konuşun böyle şeyler düşünmeyin.
Bu akşam mesela karşımıza aldık çok güzel güldü tepkiler verdi konuşmaya çalıştı ama karşımıza alıp gözlerini kaçırması yada ara ara göz teması kurmaması beni şüpheye düşürdü

Bu akşam mesela karşımıza aldık çok güzel güldü tepkiler verdi konuşmaya çalıştı ama karşımıza alıp gözlerini kaçırması yada ara ara göz teması kurmaması beni şüpheye düşürdü
Cocugunuz ne sebeple metabolizma takipli?

Sürekli size bakmasını bekleyemezsiniz ki benim kızımda tavana bakardı kucaktayken. Şimdi çok iyi bir şeyi yok çok şükür.

Anlattıklarınizda hiç bir sıkıntı yok bence gayet normal bebek tepkileri. İlk bebeginiz mi ? Yok yere evham yapıyorsunuz, size tepki veriyormus sonuçta. Bu açıdan tepki var şu açıdan yok diye didiklemek kaygılanmak boşuna.:)

Anlattıklarınizda hiç bir sıkıntı yok bence gayet normal bebek tepkileri. İlk bebeginiz mi ? Yok yere evham yapıyorsunuz, size tepki veriyormus sonuçta. Bu açıdan tepki var şu açıdan yok diye didiklemek kaygılanmak boşuna.:)
İlk bebeğim ama sürekli ailem de yüzümüze bakmıyor vs diyor aslında bakıyor ama her zaman değil etrafa daha çok bakıp gözlerini kaçırıyor

Cocugunuz ne sebeple metabolizma takipli?
Nöroloji yönlendirmişti epikepsş nöbetinden şüphelenilmişti ama eegsi temiz çıktı metobalizma hastalıklarında ki testleri de iyi çıktı 2 ay aşısından sonra o gün nöbet geçirir gibi olmuştu aşıdan kaynaklı yani

İlk bebeğim ama sürekli ailem de yüzümüze bakmıyor vs diyor aslında bakıyor ama her zaman değil etrafa daha çok bakıp gözlerini kaçırıyor
Bebişin etrafı izlemeis çok normal. Benim bebeğimde etrafta daha dikkat çekici bişey varsa ne yapsak da bize bakmıyor asla. Özelikle dışarda yüzümüze asla bakmaz. Normal stres yapmayın lütfen yazık size..ben de başka başka şeyleri taktım kafama anlayabiliyorum sizi ilk bebeğim 7 aylık oldu şu an. Ama o kadar zorlandım ki kafaya takma olayları çok oluyor özellikle ilk bebek olunca. Bence şüphe edilecek bir durum yok bebeğinizde ben okul öncesi öğretmeniyim bana absürt gelmedi söyledikleriniz. İçinizi ferah tutun

Bebişin etrafı izlemeis çok normal. Benim bebeğimde etrafta daha dikkat çekici bişey varsa ne yapsak da bize bakmıyor asla. Özelikle dışarda yüzümüze asla bakmaz. Normal stres yapmayın lütfen yazık size..ben de başka başka şeyleri taktım kafama anlayabiliyorum sizi ilk bebeğim 7 aylık oldu şu an. Ama o kadar zorlandım ki kafaya takma olayları çok oluyor özellikle ilk bebek olunca. Bence şüphe edilecek bir durum yok bebeğinizde ben okul öncesi öğretmeniyim bana absürt gelmedi söyledikleriniz. İçinizi ferah tutun
Bende okul öncesi öğretmeniyim ama bu aralar önüme çok video çıkıyor ailem de sürekli yüzümüze bakmıyor vs deyince annelik iç güdüsü ile tetiklendim 🥲

Tam o zamanları hatırlamıyorum ama hala ışık görünce koala gibi kaldığı dönemler değil mi ya? Ben böyle şeyleri tabiki takip ediyorum ama kafaya çok takmayan tarafım çünkü otizm spektrum bozukluğu zaten yaşından önce çok netleşen bişey değil ki zaten daha 3-4 aylık bebekte hiç netleşen bişey değil. Zamanla yaması gereken şeyler var onların son zamanı var bi de eğer son ayında hala yapamıyorsa endişelenebilirsiniz. Şuan endişelenmeyin. Benim eşim de benim beynimi yedi her doktor kontrolünde doktora sordu durdu. Ayrıca her otizm ağır otizm, eğitim alması gereken otizm olacak diye bişey de yokmuş, Osman gönülalın bununla alakalı bi videosu var YouTube’da izleyin mutlaka anlayacaksınız ne demek istediğimi. Şuanda otizm tanısı çok genişletildiği ve insanlar rahatça doktora ulaşabildiği için bu kadar yaygınlaştı gibi gözüküyor. 30 yaşında otizm tanısı alan varmış, belki bugün ben gitsem bana da otizm diyecekler 🤦🏻‍♀️

Back
X