• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeklere ek gida

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Arzu_12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2017
144
51
98
38
Merhaba kızlar benim kizim 09.01.2019 da doğdu 4 aylik şuan sadece anne sütü veriyorum ek gıdaya ne zaman gectiktiniz siz bende yavaş yavaş ek olarak birşeyler vermek istiyorum sizce ne zaman başlamalıyım

Bebeğiniz beklenen tarihte doğdu ise 180 günün dolmasını bekmeniz gerekiyor. Dünya sağlık örgütü ve sağlık bakanlığı her yerde ilk 6 ay sadece anne sütü diyor. Yokluğunda formül mama.
Çevreniz de olacaktir yavaş yavaş tattır ben verdim, ben tattirdim birşey olmaducilar. Ama bebeklerin sindirim sistemi 6 ayda ek gıdaya hazır hale gelir. Ayrıca dıştan gözlemlemedigimiz içten zarar vermediğimiz anlamına gelmez. Cevrenize şöyle bir bakın geneli yetişkinlikte mide bağırsak sorunu yaşıyor. Ayrıca ek gıdaya geçiş yöntemi olarak blw öneririm

Bebeğiniz beklenen tarihte doğdu ise 180 günün dolmasını bekmeniz gerekiyor. Dünya sağlık örgütü ve sağlık bakanlığı her yerde ilk 6 ay sadece anne sütü diyor. Yokluğunda formül mama.
Çevreniz de olacaktir yavaş yavaş tattır ben verdim, ben tattirdim birşey olmaducilar. Ama bebeklerin sindirim sistemi 6 ayda ek gıdaya hazır hale gelir. Ayrıca dıştan gözlemlemedigimiz içten zarar vermediğimiz anlamına gelmez. Cevrenize şöyle bir bakın geneli yetişkinlikte mide bağırsak sorunu yaşıyor. Ayrıca ek gıdaya geçiş yöntemi olarak blw öneririm
Teşekkür ederim cevap için ama bazen sanki sütüm yetmiyor o yüzden kararsız kalıyorum acaba versem mı başlasam mi yava S yava S diye

Teşekkür ederim cevap için ama bazen sanki sütüm yetmiyor o yüzden kararsız kalıyorum acaba versem mı başlasam mi yava S yava S diye
Sütünuzun yetmediğini ne düşündürüyor size. Eğer 24 saatte cisli bezleri toplamı bir paket margarin ya da 6-7 adet yumurta ağırlığında oluyorsa doyuyordur.
Bir de zaten ek gıda adı üzerinde ek. İlk bir yıl temel gıda anne sütü ya da formül mama.

Sütünuzun yetmediğini ne düşündürüyor size. Eğer 24 saatte cisli bezleri toplamı bir paket margarin ya da 6-7 adet yumurta ağırlığında oluyorsa doyuyordur.
Bir de zaten ek gıda adı üzerinde ek. İlk bir yıl temel gıda anne sütü ya da formül mama.
Gunde 3 veya 4 bez tam doluyor

Ben 4. Ayda tattırıma başladım ama yavaş yavaş 3 ay emdi benim oğlum o da zar zor mamacıydı hep 5 ayda tattırımlar bitince artık püreler vermeye başladım 5 bucuk aylıkken tam anlamıyla ek gıdaya geçtik 3 4 ana öğün(devam sütü) 3 de ara öğün yiyoruz. kahvaltı,sebze ya da meyve püresi ve yoğurt genelde akşam yoğurt öğlenden sonra da sebze ya da meyve püresi sabah kahvaltısı da 3 adet keçi sütlü tam buğday unundan bebe bisküvisi 30 cc devam sütü muzun 3 te biri 1 tatlı kaşığı lor ve 1 çay kaşığı da cevizi karışırtırıp yediriyorum bazı günler icine yumurta sarısı da karıştırıyorum suan hepsini severek yiyor baslarda sebzeleri cok zor yiyorduk artık içine bir diş sarımsak ve cay kaşığı kadar tereyağ ve peyniraltı suyuyla pişirip blendirdan geciriyorum severek yiyor ara da ogunleri degistiriyorum kasik mamasi verdigim de oluyor sabah ya da aksamları. Her gün yoğurdumuzu yiyoruz ama benim oğlan yoğurt canavarı maşallah bu kadar seveceğini tahmin edemiyordum 😊 siz erken de başlasanız zaten tam anlamıyla kabul etmeleri 6. Ayı buluyor ayarlanmış gibi o yüzden acele etmeyin ama tattırıma 4. Ay da baslamanin zarari yok sonucta bi alerji testi gibi yemek yedirmek değil amaç test etmek

Back
X