Merhabalar bayanlar, kızım henüz 3,5 aylık ve yatırdıgım yerde sürekli kendini dogrultmaya çalısıyor. Eşim bunun zararlı olabilecegini söyleyerek hemen tekrar yatmasını saglıyor, ben ise bebegin kas ve iskelet yapısını güçlendirmek için yaptığı dogal bir hareket olabilecegini düşünüyorum ve mani olmuyorum ama tabii kafamada takılıyor hangisinin dogru oldugu. Birde çocuklarınızı kucagınızdada olsa oturtmaya başladınız mı?
benimde kızım 3,5 aylık sayılır ve bıraksam kalkıcakmıs gibi dogruluyo.Doktora sordum oturtabilirmiyiz çok kısa süreli oturtabilirsiniz ama yinede 4 ayı dolduktan sonra oturtma işlemını ypaın dedi
benim kızım da kalkmak istiyor ben bi 10-15 saniyeliğine oturtuyorum ama herkes cok erken diyor. kucagımda da oturtuyorum. bu yazıyı da dün okudum benim aklıma yattı acıkcası ya da işime geldi bilemiom artık :)
Altı aylıktan küçük bebeklerin oturtulması sakıncalı mı?
Bu da yanlıştır. Çocuklar oturtulur da yan da yatar, istediğini de yapar. Çocuk annenin karnında zaten sırtüstü yatmıyor, çoğunlukla iki büklüm veya oturur pozisyonda duruyor. Normal doğum sırasında annenin rahmi çocuğun poposunu ittiği anda olan basınç çocuğun oturduğunda beline binen basınçtan çok daha yüksektir. Çocuk buna dahi tahammül eder.
Ancak doktorlar çocukların altı ayına dek oturamadığını söylerler. Çünkü denge merkezleri altı ay içinde gelişir. Ve bebek dengesini bulamadığı için sağa sola devrilir.
DR.Kadir Tuğcu
benim oğlumda kendi doğruluyor ben meni olmuyorum.çünkü bebekler kaslarını geliştiren hareketleri doğal olarak yaparlarmış günlük egzersiz gibi yani.kucağımdada tam oturtmuyorum ama o yine doğrulmaya çalışıyor