bebeklerimin kulakları

• Konu Sahibi Konu Sahibi ddm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ddm

yok başka yolu.....
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
1.579
6
116
41
Balıkesir
kızlar bebeklerimin kulakları doğduklarında çok güzellerdi.geriye tam yapışıklardı.şapka hastanede taktım ve eve gelince çıkarttım.rahatsız olmasınlar diye.bidahada dışarısı hariç takmadım.ve kulakları baya bi açıldı.çirkin duruyor hoşuma gitmiyor.saç bantı aldım.taksam işe yarayacak fakat geçen akşam kızımı yatırdım uyudu ve ağlama sesine gittim bantı ağzına indirmiş.bende korktum çıkarttım.ve sırt üstü yattıkları için kulaklar yatınca daha bi açılıyor.yanda yatmıyorlar.şapka denedim onun içindede kıvrılıyor yine.ne yapacağım bilmiyorum.bu durum beni rahatsız ediyor baya bi.küçükken önlem almam lazım ne yapmalıyım
sizin nasıl:teselli:

ddmcim bizim kızdan şu an bir sorun yok ama benim tarafımda da babasını tarafında da kulak kepçeliği var biraz.bende yok ama babasında var mesela.genetikte varsa olabilir de olmayabilir de.bende bizimkinden hep korktum.maşallah şimdilik kulaklar aynı ben,yani kepçe değil inşallah bozulmaz.kepçe olmasın diye bantlar var diye duymuştum.hatta eşim eczanelerde araştıracaktı ama bizimkine bişi olmayınca bakmadık

Cok ilginc bu kulak olayini ilk defa duydum.Biz cok az sapka taktik ama yinede kulaklarimiz geriye yapisik gibi sanki yani acilma filan yok.

Belki seninkinlerin yapisi öyledir.

çilekçim doğduklarında özellikle kulaklarına baktım
geriye tam yapışıktı sevinmiştim hatta sonradan oldu
annemde şapka takmadın o yüzden öyle oldu diyor

walla benımkındede hafıf acılma var . bunun ıcın bantlar varmıs bende duydum ama sımdılık rahatsız edecek boyutta degıller.

saphıra bende merak ediyordum varmı acaba bir çare diye
araştırmak lazım

benimkilerde okadar abartı değil fakat kıvrık yatıyorlar git gide açılacak

Ya bende bunu soracaktım Dark sende herşeyi abartıyosun dersiniz diye sormadım .))

Bliyorsuuz ki ben şapka ve eldiveni çıkaralı 2 hafta oldu.
Geçen eşim evde arasıra şapka tak kulakları kırılır dedi.Bende anlamadım nasıl kırılır ya,dedim.
Meğer kepçe olur anlamında demiş.

Cidden yatınca kulak açılıyor ve öncekine göre kepçemsi bir hal aldı.Özellikle sağ kulağı.
Şimdi yatırmadan saç bandı taktım.Ama bende baktım terlemiş çıkardım.
Cidden napacağız bu konuda?

Ddm bu konuyu yanlış yerde açtın canım ya,burda tecrübeli annelerimiz az.
Bebek sağlığı bölümüne açılsaydı daha çok tecrübeden yararlanırdık.

Dur bakalım bizim annelerin daha önce başına gelmiş mi,neler yapmışlar.
Bu kepçelik geçer mi acaba sonradan?

Ben anneme danısmıstım. Kulakları kıvrılıyor sureklı dıye. oda bır sey olmazzz hangınız kepcesınız demıstı :) yanı o yuzden cok onemsemedım

valla bilmiyorumki ddmcim nerden bulunur o bantlar.ama daha küçükken takmakta fayda var bence

annem eskiden benim kulaklar fil kulağı gibi olduğundan sarıyormuş ki kepçe olmayayım diye:) sizde tülbent gibi birşeyle arkadan ya da önden rahatsız etmeyecek şekilde sarabilirsiniz ama yapısında kepçelik yoksa kepçe kalmaz merak etmeyin benim kulaklarım kocamanmış şimdi minnacıklar :)

swettercim bende senin gibi düşündüm ama eşim eskiler sarıp sarmalıyordu dedi(
Tülbentle felan sararmış eskilerin çoğu .

canım dikkat et sende
daha çok açılmadan önlemini almamız lazım
yanda yatmıyolar ki
sıkıntılılar kafaya bişide taktırmıyolar
annem eskiden biz kundak yapardık diyo
belkide ondan açılmamıştır sizinkiler diyo
valla doğuştan olsaydı bukadar takmazdım
ben dikkat etmedim diye üzülüyorum
kendi kendime kızıyorum

bence tek çare yan yatırmak. benim oğluşumunda kulakları acayip yapışıktı arkaya doğru. biz sürekli bir sağına bir soluna yatırdık.kusma problemi olduğu için doktor yan yatırın mutlaka dedi.kulakları arada oynaşırkenki düz yatmasıyla bile hafif açılmış.hep düz yatsa ne olurdu bilmem. yinede hala yan yatırsanız onlar düzelebilir.benim eşim kafasının arkası düzleşcek diye asla düz yatırtmıyo:)

ben doğduğundan beri şap takmıyorum kulakları arkaya yapışık kızımın. belki yan yatmasının da etkisi vardır bunda. yatarken de kulağının düz kalmasına dikkat ederim.

kızlar bu konuyu güncellemek istedim benim kızımda doğduğunda kulağında hiç bir sorun yoktu taki kafayı sağa sola çevirene kadar 4.ayda fark ettim kulaklarının kıvrıklığını her ne kadar dikkat etmeme rağmen ve bandana takmama rağmen halen geçmedi şu an 9 aylık arada yine takıyorum bandanasını ama nafile bu sorunu yaşayan anneler napmalıyız acaba takmaya devam etsemmi yoksa kendi halinemi bıraksam canım çok sıkılıyor bu yüzden.

bu konuyla kimse ilgilenmemiş bebeklerinin kulaklarında kıvrılma olan arkadaşlar sonradan geçiyormu yoksa öle kalıyormu merak içindeyim kızımın kulakları kepçe değil ama yukarlarından baya açılma var naptıysam düzelmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…