- Konu Sahibi sevtapduzyol
kızlar bebeklerimiz için hazırladığımız muhallebileri ,çorbaları karışımları gelin beraber paylaşalım olumunekankayizsmile
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ipeğin bugün kü çorbası
pazı çorbası
1 kahve fincanı prinç
1 havuç
yaklaşık 10 dal pazı tenceresine göre pazı azaltılır yada çığaltılır..
1 yemek kaşığı var yok zeytnyağı
biraz suya 1 kahve fincanı prinç attım kaynattım
prinçler yumuşayınca 1 havuç ilave ettim içine .halka halka doğradım..
daha sonra bir kaç dal pazıyı yıkayıp ince ince doğradım ..
çok a zeytinyağı gezdirdim..
40 dakka haşlandıktan sonra blenderdan geçirdim.harika bir çorba olduuuuu...
cokacimcoook
geçenlerde pırasa çorbası yapım bizim hanım onuda severek yedi..
1 pırasa
1 havuç
biraz prinç
jhepsini temiz içme suyu ile haşla...sonra blenderdan geçir ..ohh mismiss..
ya bence herşeyden çorba olur..önemli olan...
çorba temiz içme suyu ile yapılır...
çorbaya çok az birazcık tuz atmaya doktorumuz izizn verdi ama atımasa daha iyi olur....
zeytinyağı konulması gerekir
salça asla 1 yaştan önce konulmaz.
domatesin popoya pişik yaptığı söylenir...
konulan tüm sebzeler çok iyi yıkanması gerekir...
unutmadan karnıbahar da yazayım...
karnıbaharları çiçek çiçek parçalıyoruz .kaynar suda 2 dakka bekletiyoruz gazını alması için...
sonra kaynatıyoruz..
sonra blenderla eziyoruz içine bie yemek kaşığı yoğurt atıyoruz biraz daha kaynatıyoruz..
bunuda çok seviyor zilli...
ölçek vermiyorum yani az yapıyorum hergün farklı ..
ama tadını beğenirseniz malz<emeyi çoğaltıp kendinizede yapabilirsiniz..
bir kaç tarifde benden buyrunnnnnnnnn
Kremalı kabak çorbası
yarım kuru soğan
1 orta boy kabak
1 adet pataes
koyu mama(90 ml 6 ölçek mama) yada süt kreması
bütün sebzeleri haşlayın, haşlandıktan sonra blendırdan geçirin.
daha sonra ocağa tekrar koyun kremayı yada koyu mamayı ekleyip 1 taşım kaynatın ocaktan alın
doktorumuz bu tarife et suyu tabletide koyabilirsin dedi ama ben koymadım. o anda hazırda et suyum varsa koyuyorum. yoksa koymuyorum.
Kıymalı yoğurt çorbası
100 gr civarında yoğurt, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı unu çırpın. yarım kahve fincanı prinç,yarım kahve fincanı ince bulguru ve 250 ml suyu eklerek çırpmaya devam edin. başka bi tencerede 1 yenek kaşığı sıvı yağ ve yarım soğanı çevirin ve 50 gr civarında yağsız kuzu yada dana kıymayıda ekleyip kavurun.bunun içine hazırladığımz prinç bulgur ve yoğur karşşımını ekleyip prinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. isterseniz blenderdan geçirin isterseniz kaşıkla ezip verin. AFıYET OLSUN KUZULARA
ben bütün çorbalara çok az tuz koyuyorum, içlerine bazen ekmek içide katıyorum blendar aşamasında. Katmadıysam ekmek içini çorbayla birlikte yutabileceği büyüklükte koparıp veriyorum ekmek içini. yedirirken 2 kaşık çorba 1 ekmek içi veriyorum yani bi ondan bi ondan şeklinde. yoğurt çorbası dışındaki çorbaların yanında yoğurt veriyorum ayrıca katık olarak. ekmek içi gibi 1 çorba 1 yoğurt.
daha tarif yazıcam ama kız durmuyor şuan
ırmak hanım bugünki çorbası;
1 küçük boy patates
1 küçük boy havuç
1/2 kereviz
1 yemek kaşığı pirinç
bütün sebzeleri yıkayıp 2,5 su badağı temiz içme suyunda haşlıyorum.pişmesine yakın 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyup blendardan geçiriyorum.ama taneli kalması tercihim..
afiyet olsun bebişlerimize..
ırmağın en sevdiği çorbalardan biride;
1 patates,
1 havuç,
biraz dereotu
kıyma
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pirinç yada bulgur
önce kıymayı havanda dövüyorum.patates,pirinç,havuç ve kıymayı pişiriyorum.en son dereotunu atıyorum.1 dk falan kaynıyor zeytinyağını koyup alıyorum ocaktan.blendardan geçirip yediriyorum küçük hanıma..yine biraz taneli....
Melisin kahvaltılarından
1.5 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1.5 tatlı kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı tahin
1 çay kaşığı pekmez
1 tane kuru kayısı
çay kaşığının ucunda tereyağı
1 tatlı kaşığı çok ince çekilmiş ceviz
1 yumurta sarısı
kayısıyı ince ince kesip 1 su bardağı suyla biraz pişiriyoruz daha sonra içine yulaf ve mısırununu ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz. Kıvamına göre daha su eklenebilir. Daha sonra diğer malzemeleride ekleyip çatalın arkasıyla eziyorum.
Biraz keçi sütü veya formül süt eklenebilir ama ben yumurta ve sütü aynı öğünde vermiyorum.
Melisin kahvaltısı -2
2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
2 kuru kayısı
3-4 kuru üzüm
1 tatlı kaşığı ceviz
2 tatlı kaşığı lor peyniri
süt
Kayısıyı ve üzümü 2ye kesip 1 su bardagı suyla pişiriyoruz daha sonra yulafı ekliyoruz. Yulafta pişince içine diğer malzemeleri ekleyip blenderdan geçiriyorum. Koyuluğuna göre süt ekliyorum.
Melisin kahvaltısı-3
3-4 tane bebek bisküvisi
1 tatlı kaşığı pekmez
2 tatlı kaşığı peynir veya 1 yumurta sarısı (dönüşümlü)
çeyrek elma veya armut
1 tatlı kaşığı ceviz
su + süt veya anne sütü
Bebek bisküvisi
100gr tereyağı
10 dolu çorba kaşığı un ( daha fazlada olabilir ben 11 corba kasıgı kullandım)
1 çay bardağı pekmez
2 yumurta sarısı
hamuru 0.5 cm kalınlıgında açıp kalıpla kesip 180 derecede 15 dk pişiriyoruz.
Un arttırılabir veya yağ azaltılabilir kıvamına göre. Ben baştan 100 gr yağ koymustum unu az geldi sonradan un ekledim. Baştan yağ daha az kullanılabilir.
Tadı baya güzel oluyor bizde yiyoruz çay kahve yanında :)
Sebze püresi-1
1\2 havuç
1\4 dilim balkabağı
1 tane yerelması
1\2 küçük patates
Ben sebzeleri hep düdüklü tencerede pişiriyorum vitaminlerinin gitmemesi için. Çok az suyla 10 dk pişiriyorum. Çatalla eziyorum.
Aynı karışıma patates yerine 1 tatlı kaşığı irmik veya pirinç ekliyorum
nazın bu akşamki sulu köftesi
göz kararı kıyma az pirinç yarım kuru soğan 3 dal maydonoz
1 havuç 1 patates
bunların hepsini karıştırıp yuvarladıktan sonra un atılmış tepsiye diziyorsunuz
kaynamış suyun içerisinbe köfteleri ve küp küpdoğranmış havuç ve patateside atıyorsunuz inmesine yakında yarım limon ve 1 yumurta sarısı piştikten sonra çok az tuz ve zeytinyağı harika oluyor bu gece ilk defa verdim allahtan çok sevdi kızım
bu arada kızlar bizim dr umuz kıymayı 9.ayda başlatacak parça et olabilir dedi.
bizmki de babaannenin yaptığı ev tarhanasını çok seviyor bende onun içine kemik suyu havuç kabak değiştirerek veriyorum
bazende havuç,patates,kapak,brokoli birde irmik ekleyerek yapınca çorbayı daha bir severek yiyor.
tarifler için bütün arkadaşlara teşekkür ederim..
pekmez dut, üzüm yada keçiboynuzu ???
farkedermi ?????????????
Bildiğim kadarıyla farketmez ben üzüm pekmezi kullanıyorum evde o olduğu için ama yinede sen istersen bi araştır.
Deniizin kahvaltısı
4 bebe bisküvisi
1 ölçek hip mama
1 tatlı kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı yumurta sarısı
armut muz elma püresi isteğe göre bir çeşitte olur
kaynamış içme suyu
Deniizin Yoğurdu
500 ml günlük sütü ılıktan biraz sıcak ocakta tutun.Kavanoza boşaltın,içine 1 tatlı kaşığı yoğurt koyup karıştırın iyice...kavonozu kapatıp bir güzel havluya sarıp kaloriferin yanındaki sehpaya yada sandalyeye koyun yaklaşık 10 saat bekletip dolaba atın...soğuyunca tadı lezzetli ve katı bir yoğurt oluyor...biraz katı olsun diyorsanız kaynatın sütü öle mayalayın...
Deniizin Çorbası
1 çorba kaşığı dana kıyma
avuç içi kadar Brokoli
1 havuç
1 patates
1 çorba kaşığı pirinç yada bulgurda olabilir
maydonoz
varsa ıspanak yada semiztotu
dana kıymayı önce hvanda ezki pütür pütür olmasın sonra kaynayan içme suyuna at ve pişir en son tüm sebzeleri içine at.. veee çatalla ez yedir :)
sade bir çorbada olabilir ben kimi zaman sade patates havuç kıyma yada brokioli maydonoz havuç ile yapıyorum...ama herzaman bunlardan yapıyorum...
Deniiziiin peyniri (es-es arkadaşımın tarifiyle asıl onun tarifidir....)
500 ml sütle 125 gr kefiri kaynat...kaynayınca ince tülbent bezle süz....soğuyunca kaseye koy :)
yayla çorbası mercimek çorbası,şehriye çorbası tavuklu,taze fasulye de veriyorum ama onu biizim yemeklerden veriyorum tuzsuz...sonra tuz ekliyorum bize :)
Bir tarifte benden
250 gr. Brokoli
1 adet havuç
1 adet patates
yarım soğan (taze soğan değil bildiğimiz yemeklik soğandan)
1 çay bardağı kadar süt
az zeytinyağı
çok az tuz
brokolileri 10 dk. sirkeli suda bekletiyorum, sonra çiçek çiçek koparıp tenceye alıyorum,içine soğan,havuç,patatesi koyup haşlıyorum. daha sonra süt,tuz ve zeytinyağını katıyorum biraz pişirip kapatıyorum.
Ali eymen çok severek yedi buna devam etmeyi düşünüyorum tadı harika oluyor bende baktım
afiyet olsunnnnnnnn
Bendende bı Önerı var
evde kendı ıstedıĞınız malzemelerle ve meyvelerle yapacaĞınız gÜzel kekı ÖĞlen yoĞurtla karıŞtırıp bı ÖĞÜn olarak yedırebılırsınız Çok gÜzel ve doyurucu ve tabıkıde vıtamınlı oluyo
dıĞer keklerıde saklama kabında muhafaza edebılırsınız
ben sabah kendi sütüme ekmek ufalayıp yumurta sarısı pekmez ayrı veriyorum
kereviz havuç patates bezelye az süt ve su irmik kabak haşla blenderdan geçirdim.baze suya tavuk veya et suyu koyuyorum ..denizin yaptığı gibi yoğurt ..
kendi sütüme su ekleyip içine pirinç unu 1 tatlı kaşığı kaynatıyorum meyve rendeleyip meyveli muhallebi yapıyorum...
bebe bisküvisi de muhalebi yapmadıysam eziyorum ahh birde kilomuzu fazla alsakk
slm kızlar bende temmuz annesiyim sayfaları tek tek okudum gördüğüm ufak tefek yalnışlar demiimde uygulanmaması gerek şeyler çarptı.ben bu konuda aşırı titizlenen bir anneyim.dr.u bunaltana kadar düşünün:)tuz 1 yaşına kadar kesinlikle yasak ,zaten bebeğiniz vermediyseniz tuzun tadını bilmediği için istemeyecektir doğal olarak.sebebi ise tuzda yüksek oranda sodyum var ve bebeğinizin böbreği bunu atamaycak yapıdadır.şekerli gıdalarda yasak özellikle gece verilen muhallebilerde.çünki şekerli gıdalar kan şekerini hızla yükseltir ve hızla düşmeye başlar hızlı yükseldiği için.gece uykusunda ani şeker düşmeleride bebeğimiz için çoook sakıncalıdır.ve çürük çıkan dişe sebebiyet verir.yada bebek tatlı olamayan gıdaları severek yemez.birde bir çorba tarifinde hem yumurta hemde kıyma ve yoğurt vardı bunların üçüde aynı yemeğe konursa çok ağır olur temmuz doğumlu küçük bir bebek için hayvansal gıda hepsi sonuçta özellikle hem yumurta hem kıyma.son olarakta bebek bisküvileri çok yüksek ısılarda piştiği için kanselojen ihtiva eder asla tavsiye etmiyor dr amcamız.aklıma gelirse yine yazacağım kızlar.bebeklerinize sağlıklı günler.
canım afiyet olsun:) tarifteki ekmek normal ekmekmi bebek ekmeğimi?? bi kere bebek ekmeğiyle hazırladım kahvaltı kabız oldu bizimde kabızlıkla başımız dertte..
Bence kiloya çok takılma canım önemli olan gelişimleri iyi olsun sağlıklı olsunlar.. Eğer çok hareketliyse o yüzdende kilo almıyor olabilir
çok az tuz olabilirmiş çok az ama..balıklarda özellikle ve azcıkda limon dedi doktorumuz damak tadı değişsin diye...ama patlıcan gereksiz zaten içinde alacağı fayda yok boşa tencerede yer kapalr :) soğan için bende koyuyorum ama eziyorum...
Tarifler çok güzel bi kaç eksik bi kaç katkı yapılarak zengileştirilebilir bu menüler
Biz artık katı gıdalarada geçtik doktorumuz makarna pilav taneli yyiyebilir dedi
Dün akşam küçük bir kase bulgur pilavı + 1,5 ciğer + birazda yoğurt yedirdim biz yerken çok şükür yedi
Yağız taneliye adapte oldu çok şükür ama ben blender hiç kullanmadım biçok arkadaşımız blender kullanıyor sanırım doktorumuz kesinlikle kullanılmayacak dedi sanırım o yüzden çabuk adapte oldu bizimki:ecrin_bebek:
geçen gün bende bi çorba yaptım burayada yazıyım
1 dilim kereviz
yarım patates
biraz pirinç
1 küçük havuç
1 tavuk kanadı didikledim
ve bolca tavuk suyu
sonra hafifçe çatalla ezdim kıvamını muhallebi gibi ayarladım
gayette nefiz olmuştu afiyet olsun tüm kuzulara
bide dün akşam kıymalı patates yemeği yaptım
ezdim yedirirken kıymaları biraz yadırgadı ama ısrarla verdim ve yedi
Severek içtiğimz corbalardan birisi;
1 patates
Yarım Kereviz
1 su bardağına yakın pirinç
1 havuç
Biraz kıyma
Bunları iyice haslayıp minicikte tuz katıp ya ezerek ya da blendardan gecirerek yediriyorum biraz katı pütürlü bırakıyorum özellikle alışsın diye .
Birde bizimyediğimiz mercimek corbası onu yiyor .Onun dışında tüm corbalara bööö diyor:)) ınş alısacaklar böyle böyle
Halim Egenin kahvaltısı
1 yumurta sarısı
mini paket labne peynir
1cicibebe bisküi+ekmek+1 çay kaşığı ceviz
yarım bardak ıhlamur+rezene içine 2 çay kaşığı pekmez
Çorbasına patates,havuç,brokoli,ıspanak,kabak,yer elması veya pancar,çok az taze tatlı biber,kemik suyu yada kıyma,az irmik ,pirinç ve zeytinyağı koyuyorum,sizce çok mu fazla,bu çorba hergün pişiyor yanısıra tabii ki kendi yediğimiz yemeklerden de yiyiyor,(pırasa,ıspanak,nohut,mercimek,balık,tavuk,köftevs.vs:)))
Yoğurt akşam yemeğinde mutlaka bazen gündüzleri de yiyiyor, akşam havuç,elma rendeleyip veriyorum şimdilerde az da muz koyuyorum,veya aynı meyvelere kayısı kurusu ilave edip haşlayıp püre olarak veriyorum,
Muhallebi hiç vermedim vermeyide düşünmüyorum,tercihi herkesin ama tavisyede etmiyorum arkadaşlar..
Allah bebişlerimize sağlık ve tabii ki afiyet versin:))
bende kızıma sabah kahvaltısında
bisküvi peynir pekmez yumurta sarısı devam sütü ceviz den olusan bir mama hazırlıyorum
öğlende sebze çorbası var değişebiliyor içindeki sebzeler
kabak ıspanak brokoli havuç soğan patates pirinç gibi sebzelerden yapıyorum içine biraz tereyağı çok azda tuz ekliyorum
ikindeide keçi sütünden günlük mayaladığım yogurdu yiyor
akşama doğru meyve püresini yiyor
ben işden döndükten sonra emziriyorum
yatarkende muhallebi veriyorum gece boyuncada emiyor
yemek yerkende tadına baktırıyorum yediğimiz şeylerden :)
ben kızıma sabah normal kahvaltı vermeye basladım
yumurta sarısı, labne peynir ve ceviz karısımı, ekmek, pekmez
ama karıstırmadan veriyorum tadlarını ayrı ayrı alsın diye
sadece cevizi labneye karıstırıyorum
uyuyup kalktığında kaşık maması
cicibebeli ya da sade yoğurt
çorba ( hergün değişik bir çeşit )
meyve püresi
gece yatmadan öncede gece maması
gece uykusunda da devam sütü
genellikle uyumadan önce yediriyorum sonra uyuyor öyle bir alışkanlık edindik
yani bu öğünlerin arasında 10 dk da olsa mutlaka uyuyor
emmeyi bıraktıktan sonra tabi hastalıklarında etkisi çok kilo verdi
inşallah toparlayacağız...
tarhana, tavuklu şehriye,sebze, yoğurt çorbaları içiyoruz
kıymayı köfte olarak yiyor çorbada istemiyor
balık seviyor ama sadece tadımlık veriyorum henüz erken diye
birde çok sevdiğimiz sebze çorbasını anlatalım konuya uysun :)
brokoli
patates
prinç
kabak
miktarını göz kararı ayarlıyorum iyice yıkayıp haşlıyorum blendırdan geciriyorum az tereyağ ekliyorum
bal kabağı-irmik-bulgur-karnıbaharla arada değişiklikler yapıyoruz
kızım en çok sebzeyi seviyor hiç tatlılarla arası yok
birde ben bu malzemeleri aldım iyice yıkayıp kuruttum ve poşetleyip derin dondurucuya attım kolaylık oluyor
tüm kuzulara afiyet şeker olsun yarasın sağlık olsunnnn mamalarıopuyorumnanaktan
elifnazın severek yediği bi çorba yada öğün diyelim
1 küçük patates
1küçük havuç
2 dilim kereviz
bunları bigüzel haşladım pişincede içine
2yemek kaşığı irmik ekledim
biraz daha pişirdim ve çatalla hafifçe ezerek azcıkta tuz ekleyerek verdim
ama çorba kıvamında olmadı mama kıvamında oldu
bayada sevdi
fakat tek öğünlük olmadı malzemeyi azaltarak tek öğünlük yapılabilir
Benim kızın sebze ile arası olmadığı için havuç püresini cezerye yapıp veriyorum.
Ne zaman tatlı olmayan şeyleri de severek yiyecek merak ediyorum
havuç püresini nasıl cezerye yapıyorsun canım..
maşallah ne güzel şeyler yapıyorsunuz hepiniz..ben hiç böle değişik şeylerden anlamam..
ben sana ayrıntılı anlatayım dur.
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı mercimek
sebze istediğini koyabilirsin ama az
ben patates, havuç, kereviz, pırasa kabak, domates koydum en son yaptığıma tereyağ ve zeytinyağda yedi. ondan önce 2 kere yemedi onlara maydonoz ve sarımsak da koymuştum. birinde maydanoz tadı çoktu birinde de sarımsak sıpa yemedi. bir daha yaptığımda çok az katıcan yarım sarımsak mesela. bakalım deneye deneye bulcaz ne yediklerini
merhaba temmuz anneleri..
benim bebeğim prematüre doğduğu için bu ay köfteye başlıyoruz..
sizden rica ediyorum bana köfte tarifi yazarmısınız ?????????????????????????
kuzu kıyma..
patates havuç maydonoz kaşar peyniri yada herhangi peynir...soğan rendesi...azcık tuz...azcık ekmek içi...
kıymayı rende soğanla ekmek içi maydonozla axcık tuzla yoğur....
poğaça gibi içine kaşar patates havuç rendesi koy yuvarla yada oval yap....
ister kızart ister fırınla borcama kkoy sulu eksşili suyuna ekmek bana bana yedir...süper olur...ama minik minik yap....bu hafta yapıcam oğluma...resim koyarım...bak bu köfyeyi difrize koyup çorbsına da ekleyebilirisn...sebze çorbasına falan...ondada yer...aklında olsun :)
bu arada ben somon veriyorum genelde...somonu zaytinyağlu suda haşla..ister patates havuç rendeside koy birlikte haşla ama ben sade yapıyorum...ekmek doğuruyorum suyuna bayılıyoır oğlum...
hurişim eline sağlık...uğraşmışsın o akdar...mucukssss
şu anda bebeklerimiz herşeyi yiyiyolar aslında...
ayrı yemek yapmıyorum ciğer dışında...ciğeri sevmem...pişmiş mi diye tadına bile bakmam ezerim çatalla,kontrol amaçlı...
:):)
yesinlerde büyüüsnler ve bir an önce ANNE desin benim oğluş artık yaaaaa.....((((