bebeklerimizi nasıl uyutuyoruz?

nilkan

aynısından iki tane:))
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
222
0
96
Balıkesir
hamılelık doğum derken hasretle bekledığımız bebıslerımızı sonunda kucağımıza aldık.aldık almasınada bırsurude tatlı ama yorucu problemle karsılastık.bunlardan en onemlısıde uyku sorunu.malum ınsan oğlu omrunun yarısını uyuyarak gecırıyor.ancak bız anneler 4/1 ını gecırebılıyoruz.benım ıkızlerım oldugundan genelde bırı uyur dıgerı uyanır.malesef 2 aylık olduklarından berı onları besıkte sallayarak uyutuyorum ama ıın kotu vede zor tarafı bıraktığım an sallamayı uyanıyolar ve gıttıkler yerde besık arıyolar yanı bole bı hata yaptım.pekı sızler nasıl uyutuyorsunuz?kendı kendıne uyuyabılmesını nasıl saglarız????hadı bıkac öneri...

hamılelık doğum derken hasretle bekledığımız bebıslerımızı sonunda kucağımıza aldık.aldık almasınada bırsurude tatlı ama yorucu problemle karsılastık.bunlardan en onemlısıde uyku sorunu.malum ınsan oğlu omrunun yarısını uyuyarak gecırıyor.ancak bız anneler 4/1 ını gecırebılıyoruz.benım ıkızlerım oldugundan genelde bırı uyur dıgerı uyanır.malesef 2 aylık olduklarından berı onları besıkte sallayarak uyutuyorum ama ıın kotu vede zor tarafı bıraktığım an sallamayı uyanıyolar ve gıttıkler yerde besık arıyolar yanı bole bı hata yaptım.pekı sızler nasıl uyutuyorsunuz?kendı kendıne uyuyabılmesını nasıl saglarız????hadı bıkac öneri...

ben kızımı emdirerek yada uzun süre beşikte sallayarak uyutuyorum kendi kendine uyuyan bebek varmıdır bilemem ama zannetmiyorum :1no2:varsada istisnadır oda bana rastlamaz:çok üzgünüm:

nilkancığım başta hata yaptık bence bir arkadaşım 2. bebeğinde akıllanmış bebeği doğduğundan beri hiç sallamadaı emzirip beşiğine koyuyor çocuk uyuyor 3 aylık oldu alıştırma meselesi kimseyede sallandırtmadı ben acemiyim vede 8. gün ayağa kalkıp ilgilenebildim doğduğunda uzun süre sakin olan çocuk elden ele geçince çok huysuz bir bebek oldu yani bu durumun 2 yaşına kadar süreceğini söylüyolar sallanmadan uyumuyorlarmış gittiğimiz yerdede çok çile çekioz koştur koştur eve

evet alıştırmaklada alakalı ama cocukdan cocugada değişiyor......... cünkü benim ilk oğlum berat efe hiç sallamadım 2-3 aylıkken mememde uyurdu sonrada uykusu geldiği anda beşiğine bırakırdık kendi kendine uyurdu. hiç sallamazdım emzik felanda ututmamıştı çok rahat büyüdü. uykusu sevmesiyle alakalı diye düşünüyorum.......

ama ilkci oğlum burak utku ise 2 aylıkdan beridir sallıyoruz kesinlikle uyumaz mesela akşam 10:30 uyuması gerekiyordu ama uyutamadım evde değildik saat 12 olmuş hala gözler cin gibi eve geldik ayağıma aldım sallama bile denmez 30 saniye sonra uyudu bu aralar mesla uykusu geldiğinde ses cıkarıyor ve kendini sallamaya çalışıyor. ayağımda sallama işi evet bende biliyorum yapılmaması gerelen bir şey ama uyumayınca yapacak bir şey yok ...........

ben de bi topikte beşiğine arada sırada koymamız gerektiğini bebeğin beşiğnie böyle alışabileceğini okudum yanında bi uyku arkadaşı olursa iyi olurmuş dönence oyuncak ayı gibi bişey. onunla uyumaya alışırmış yani. ama ben bebeğimi dizlerimi dikip oturuyorum onu da dizlerime koyuyorum bazen konuşarak bazen ali babanın çiftliğini söyleyerek bazen ninni söyleyerek uyutuyorum beni görüyor daha kolay uyuyor ayakta sallamaktan daha iyi bence çok mızıldanırsa da sallıyorum bir iki kez daha yavaş sallanıyor en azından. bazen emerken uyuyp kalıyor bi topikte de bebeğin uykusu gelince onu oynayarak iyice yorun öylece uyur kalır diye okudum ama ağlatarak uyutmayın diyordu bence de mantıklı

Back
X