bebeklerimizin isimlerini Kuran-ı Kerimden koyalım

eylemsevcan

hedef 59
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2010
9.171
5.426
773
45
arkadaşlar bebeklerimizin isimlerini kuran-ı kerimden koyalımki ileride sorumluluk almayalım mahşerde evlatlar analarını analarda evletlarını bulamayacak kavuşamayacak bunu bilerek ona göre davranalım Allahım ilerde bu açıdan hesaba çekmesin bizleri...

nerden bulabiliriz kuranı kerimde geçen isimleri bende ahiretlik isim istiyorum çocuklarımızın isminden biz sorumluyuz arkadaşım haklısın...güzel bir paylaşım olmuş...

evet doğrusunuz ama sadece kuranı kerimde olması dğeil anlamı çok önemli arkadaşlar bunun bilincinde olalım.çünkü kurannı kerimde bulunan bazı isimlerde anlam yönünden ii değil..dini sitelerde bu konuda bilgiler var ve dini ismler mevcut..ayrıca sahabe isimleri koymakta çok güzelmiş ve sevapmış..ben oğlumun adını eymen koydum mesela,sahabelerden ümmü eymenin adı kendisi peygamber efendimize(s.a.v) dadalık yapmış.anlamıda çok güzel talihli,bahtlı,çok şanslı kişi demek..

ismin kuranı'ı kerimde geçmesi şart degildir,derki çocuklarınız güzel isim ile isimlendiriniz..yani anlam yönünden güzel anlamlı olması önemli..kezban yalancı demek
aleyna üzerine deme
bade içki demek
bunlar gibi olmamalı..manası güzel olmalı..isim konusunda takıntılı birisi olarak..

Dini açıdan çocuklarına isim koymadıkları için tartışma yaratacak ve bizi yönetim olarak zor duruma düşürecek bir konu.
Malesef bu anlamda site kuralları gereği konunuzu kilitlemek zorundayım.
İyi paylaşımlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…