bebeklerın konusma gelısımı (tecrubelı annelerden yorum beklıyorum)

kızım 10 aylık olmak üzere ama henüz konuşamıyo. bırde yakın zaöanda bır tanıdık senın kız daha konusmuyo mu bızımkı anne baba dede mama gıbı seylerı hep soyluyo deyınce bıraz moralım bozuldu. bu aykı kontrolınde henüz konuşmadığını soyledım doktora ama garıp karşılamadı. oynarken falan kendı kemdıne bıseyler soyluyo ne-ne-ne, ba-ba-ba-ba, dede-de-de gıbı hece hece konusuyo ama bılınclı olarak benım anne olduğumu bıldıgınden deyıl veya babasını falan bıldıgınden deyıl oyleseıne dıyo yanıı... sık sık da konuşuyorum kızımla. benı dınlıyo taklıt etmeye calısıyo ama bılınclı olarak bseyler soylemıyo henüz. aynı yaslarda bebegı olan arkadaşlar sızlerın çocuklarınız nasıl bu konuda?
10 aylık daha bebeğiniz, çok erken zaten. her bebek farklı zamanlarda gelişim gösterebilir. millet kıyas yapmaya bayılır. hiiç kulak asmayın bence.

İçiniz rahat etsin daha çok erken ve her çocuk bir olacak değil karsilastiranlara kulak asmayın. Bir anda gelisiyorlar belki yarın sabah uyanacaksınız baba diyecek hiç belli olmaz canınızı sıkmayın sağlıkla büyütün.

Konuşma geriliği deyince 3 4 yaşında falan sandım. 10 aylık çocuk makale mi dokturecek? Dededaada o da cani isterse. 2 yaşına kadar kapatın bence konuyu.

Onemli olan konusmasi degil anlamasi. Bazi cocuklar konusmamayi tercih edebiliyorlar. Anliyorlarsa gec de olsa konusacaklardir.

Benim oglum da iki gün sonra 10 aylik olacak insallah
Söyledikleri de de ba ba ma ma da da gibi heceler konusunca dede veya baba söylüyormus gibi oluyor
Heycanlaninca oynayinca söylüyor kendi kendine yani kimin dede baba oldugunu bildigi icin degil
Tipki sizinki gibi yani
Merak etmeyin hersey normal
Relaaaax
Her cocuk birey oldugu icin dogal olarak farklidir

Dil becerileri erken gelişen bebeklerin hayatlarının ilerleyen dönemlerinde alkolik olma riskleri daha yüksek.
Sözcü gazetesinden şimdi gördüm bunu. Hadi buyur burdan yak :)

Her çocuğun gelisimi,yatkın olduğu ozellikler farklı..Benim kızım 15 aylık inanılmaz konuşuyor uzun zamandır ama tum yaşıtları yürümesine rağmen o yürümüyor..Konuştuğu hızda yürüseydi suan olimpiyat kosuodu öyle düşünün..Çocuğunuzuda kimseyle kıyaslamayin bence...Dediğim gibi hepsinin yatkın olduğu beceriler bambaşka..

offf daha 10 aylik. ne diyecek cocuk?

iciniz rahayacaksa söyliyim. 20 aylik kizim var konusmuyor sadece benim ve babasinin anlayabildigi bazi kelimeleri var. hic de dert etmedim gelisimi gayet normal. her cocuk farklidir.

Kimseyle kiyas etmeyin, zaman verin.. sabirli olun.

Aynen. 20 aylik kizim tek tük kelimeler söylüyor. Emmeyi birakti mi ? Benim ki hastalandi erteledim

"Benim bebegim falan filan yapabiliyor, daha seninki yapmiyor mu"culardan nefret ediyorum. Resmen bebekleri uzerinden ego tatmini yapiyorlar. Niyetleri iyi degil kesinlikle.

Canım ben 2 yıl anne desin diye bekledim diyodu ama benim dediğimi tekrar ediyodu benim anne olduğumu bilerek anlamını bilerek değil bakıcısına da bana da abaaa diye sesleniyodu 2 yaşında anne dedi bilinçli olarak konuşması kızlara göre azdı net değildi kelimeleri de azdı şuanda 3 yaşını bitirdi benimle kavga ediyo her konuda laf yarıştırıyo şaka bile yapıyo hiç merak etme sen bol bol konuş o birden konuşacak

Her cocuk farklıdır benim kuzenimin ilk çocuğu 4.5 yaşında tam olarak konusmayı söktü ikinci çocuğu 1 yaşına daha gelmemişti herşeyi takır takır konusurdu, eğitici kitaplar alıp hayvan eşya şeklide tahta puzzle lar alabilirsiniz katkısı baya bi oluyor

Çocuğundan cocuguna fark eder canım benim başkalarının çocuklarıyla bu şekilde kiyaslanmasina musade etme cvbini ver devami gelmesin yaşını bile doldurmamış daha ses cikariyosa gelen seslere tepki veriyosa tamam sknti yok çok şükür benim kızım erken dillendi ama ilk baktigim seyler ses çıkariyomu gelen sese tepki veriyomu gözleriyle nesneleri takip edebiliyomu bacaklari sağlam basıyomu vs vs onemli olan bunlar konuşmaya baslarda susturamayacagin zamanlar gelir

Valla kızım bir yaşında anne bıle dıyemıyor . Dede baba vs dıyor Onuda bilinçlı demıyor . Mama dıyor bıde ve yuruyemıyorrrr. Hareketlı her hareketi yapar hanfendı ayakta duruyor beş altı şanıye ama adım atmıyor desteksız . Beklıyos

Her bebek farkli oluyor. Baska bebeklerle kiyaslama bebegini. Benimkide 13 aylik ama hala bilincli konusmuyor ki bence bu bile cok erken

10 aylik henuz cok normal ama sen uzerine dusenleri yap mesela televizyon tablet telefon bunlar cok zararli konusmasinda gerilige neden oluyo cizgi film falan seyrettirmemeye calis ve bol bol konus bebeginle buyuk bi insanla sohbet ediyormus gibi konus ben yemek yaparken bile mutfaga mama sandalyesinde oturtup yaptigim seyleri falan anlatiyorum iste sogan dogrucam sana yemekler yapicam falan hersey ilgiyle oluyor

kızım 10 aylık olmak üzere ama henüz konuşamıyo. bırde yakın zaöanda bır tanıdık senın kız daha konusmuyo mu bızımkı anne baba dede mama gıbı seylerı hep soyluyo deyınce bıraz moralım bozuldu. bu aykı kontrolınde henüz konuşmadığını soyledım doktora ama garıp karşılamadı. oynarken falan kendı kemdıne bıseyler soyluyo ne-ne-ne, ba-ba-ba-ba, dede-de-de gıbı hece hece konusuyo ama bılınclı olarak benım anne olduğumu bıldıgınden deyıl veya babasını falan bıldıgınden deyıl oyleseıne dıyo yanıı... sık sık da konuşuyorum kızımla. benı dınlıyo taklıt etmeye calısıyo ama bılınclı olarak bseyler soylemıyo henüz. aynı yaslarda bebegı olan arkadaşlar sızlerın çocuklarınız nasıl bu konuda?
Aman diyim şu etrafta benimki şunu yaptı benimki bu yasta cisini söyledi diyenleri takmayın. Yeni annesiniz hem size hem bebeğinize yazık olur.

Bizde bir tip vardı. Doğumdan eve geldim aaa bu tembel bizim oğlan hastaneden eve geldik yatakta dönebiliyor du dedi. Okadar marifetli oğlu varki orta sona giderken çayına kendi şeker atamaz, tepsi ile mutfaktan salona tabak goturemez.

Ayrıca doğru da söylüyor olabilirler ama ger çocuğun gelişim süreci farklı misal benimki 3 buçuk yaşında konuştu 4 yaşında anasınıfına başladı. Diğer cocuklar 1 yaş büyük olmasına rağmen onlardan daha öndeydi. Rakamları harfleri renkleri biliyor du. Ne yapayım şimdi bilmeyene ayyyy benin oğlan hep biliyordu mu diyeyim. Takmayın böylelerini

Ahhh bugünlerin kiymetini bil konuşmaya basladigi zaman kacicak yer arayacaksin.heleki kiz çocukları konuşmaya çok sever,benim büyük kizin uç yasina doğru konuştu ortanca yasinda dildi anne kar yagiyo derdi bicir bitirdi oğlum iki yasinda anne baba dede üçlüsünde hala dert etmedim verdiğim talimatları yerine getirir,istedigimin nerde olduğunu söylersem oradan bulur ama hala doğru düzgün konuşması yok yapicak birşey yok onlar iyi olsunlar geç konuşsunlar,geç yurusunler önemli değil...

Back
X