bebeklerinize hatıra defteri yapıyormusunuz??

crescentmoon

¢яєѕ¢єηт
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2008
3.348
3
316
İçel Mersin
kızımın ultrason resmini ve doğduktan sonraki her anını, ilklerini, bizi güldüren yanlarını, ağlatan yönlerini, aydan aya gelimini anlattığım bir defter yaptım. kızım ne yaptıysa o an hemen yazdım. ilk dişi,ilk konuşması, tabi öyle kuru kuru bir defter değil, içinde benim duygu ve düşüncelerimde var.
bunu ilk yapmaya başladığımda düşüncem eğerki bebeğimi büyüttüğümde ben yanında olmazsam yani dünya fani, ne olacağımız belli diil, o açıdan büyüdüğü zaman ona kendim anlatamazsam buradan okusun diye düşünmüştüm.
çokta iyi etmişim yazmakla, şimdi zaman zaman açıp kendimde okuyorum.halada yazıyorum.
bir bebeğim daha oldu, şimdi onuda yazıyorum. sizlerde yazıyormusunuz?
tavsiye ederim yazmanızı. a.s.

Ben de hamile kaldığımı öğrendiğim gün başlamıştım yazmaya.Hala devam ediyorum.Ona bırakacağım en güzel servet diye düşünüyorum.

ben her ayki kontrolde ultrason görüntülerini kaydetmiştim. düzenli defter tutmaya çalıştım ama kayıt olduğu için erteledim. doğumdan beri neredeyse hergün fotograflarını çekiyorum. ona özel bi dosya hazırlayacam. ara ara anlatımlarda olacak. ona nasıl büyüdüğünü bu şekilde anlatacağım. ayrıca bi site aracılığı ile oğlum için web sitesi yaptım. ilklerini de yazıyorum oraya. bu sitede reklamı yapılıyor. denemenizi tavsiye ederim.

ben bebek anı defteri almıştım içinde her anı var zaten cok güzel bir defter 6 yasına kadar filan özel günler için fotograflar yapıştırılıyor yazılar yazılıyor
bunun dışında bir de ajandaya babasıyla ben her ay düşüncelerimizi yazıyoruz
birde süslü küçük sandıgımız var ondada ilk giysilleri sacları dogumda koluma takılan şey ilk oyuncagı vsvar

bizimde bir sitemiz var:)
birde bu anı defteri dediğim defterini ilerde 12. yada 10.yaşgününde filan hediye etmeyi düşünüyorum o zamana kadar göstermiycemmmm

çok güzel gerçekten bende hamileyken yazıyordum doğduğundan beri ara verdim ama tekrar başlıycam yazmaay resimlerinide koyucam yapıştrırcam oğluşuma büyünce hediye edicem...

Hamile kaldığım andan itibaren değilde erken doğum başlayıp hastaneye yattığım andan beri yazıyorum. Bazen hastene günleri kısmını okuyup kendi kendime ağlama potansiyeline bile sahibim.. Ayrıca bir fihristim var haftada bir Çınarı tartıyorum onu yazıyorum birde kısa notlar alıyorum.

benimde niyetim vardı planlıyorum ama daha bir türlü yapamadım. okumayı öğrenince bi süre sonra kendisine vermeyi düşünüyorum.

benim de hamilelikten bir defterim var, nelere aş erdiğimi, göbeğimin ölçüsü, neler hissetiğim, ultrasonlar falan.
doğduktan sonra da daha büyük bir defter alıp, içine renkli renkli kağıtlarla ilklerini, ebesinin adını, kilo boylarını, güzel fotoğraflarını, her ay el ve ayak izlerini (suluboyayla) basıp, yazıyoruz eşimle.
bir de blogumuz var. biz ailemizden uzakta olduğumuz için ailemiz ve arkadaşlar da bizim şirineyi oradan takip edip, yorumlar bırakıyor, o siteyi de bir ara gün gün güzelce kağıda basmayı düşünüyorum, kalıcı olsun diye.

Annem de benim için zamanında yapmış ve o defter benim en kıymetli eşyalarım arasında,

bende hergün deil ama hamile olduğumu öğrendiğim günden bu yana onun gelişimi neler yaptığını tarih tarih yazıyorum...

Bende hamileliğin başından beri yazıyorum o zor,yalnız dönemlerimde dertleştiğim tek defterdi zaten hep oğluma yazıyordum bir de bebek güncesi almıştım ona yazıyorum gelişimini,el ayak izini vs... ve bizimde bir sitede sayfamız var ama en dertlendiğim şey erkek çocukları bu tarz şeyleri büyüyünce çok fazla önemsemez,kızlar daha bir anlamlı bakar saklar gibime geliyor umarım bizim oğlan değerini bilir

yazanları tebrik ediyorum kendimede kocaman bir sıfır:)

Sana kesinlike katılıyorum bizimde babası hamile olduğumu öğrenir öğrenmez Dikkat bebe var isimli ilk anı defterini almıstı doldurcaktık falan filan ilk baslarda yazıldı vs. ama şimdi hiç fırsat bulamıyorum en kısa zamanda toparlıyıp yazayım bari:)

cok iyi yapmissiniz hepinizde benimde öyle planlarim vardi ama dogum sonrasi gecirdigim ameliyatlardan dolayi firsat olmadi ama kücük kalp seklinde bi defter aldim öyle fotograflari yok yada kücük notlar ama dogum günlerinde falan gelen tüm sevdiklerimiz icinden gecenleri yaziyolar kizim icin bende ara ara estikce yaziyorum :) yalniz fotografa cok merakli oldugum icin albümü cok özenli notlar icimden gecenler falan
allah nasip ederse ikincide yapmayi düsünüyorum insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…