Bebeklerinizin sizden baska kimsesi yok!

sofarsogood

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
972
4.168
313
39
Herkese merhaba,

Yaklasik 5 aylik hamileyim ve bu sebeple konuda mantigimdan cok duygularim var sanirim. Bir de olay cok taze o sebeple ekstra uzgunum.

Annem bir tanidigimizin bebegine bakiyor. Hem annesi calistigi icin cok istedi annemden bakmasini hem de anneme iyi geliyor hareket anlamında. Daha on aylik bir kiz bebek. Gectigimiz hafta annesi izinliydi bebek anneme gelmedi. Dun geldiginde annem bakıyor coraplari les gibi. Kendi kendine soyleniyor hatta neden degistirmemisler bu cocugun coraplarini diye. Corabi bir cikariyor ki cocugun parmagina sac dolanmis. Kipkirmizi sismis sac kesmis parmagini. Fotoğrafını cekti bana atti. Inanin icime oturdu o goruntu. Gordugumden beri agliyorum.

Annelere ogut vermek benim haddim degil ama lutfen ama lutfen bebeginizin vucudunun her santimetresini kontrol edin surekli. O bebegin konusamiyor derdini anlatamiyor oldugunu düşündükçe kahroluyorum.

Sadece paylasmak istedim.

Veda editi :)
Sevgili Mune Mune konunun kapatilmasini ve uyeligimin iptal edilmesini rica ediyorum. 2013 yilindan bu yana cok sey ogrendim bu forumda. Desteklerini ve yardimlarini esirgemeyen herkese tesekkurler ederim. Ama son zamanlarda ulkedeki genel gerginligin buraya da sirayet ettigini dusunuyordum zaten. Gayet iyi niyetle actigim belki bir annenin aklina boyle seylerin de olabilecegi ihtimali gelir dusuncesiyle yazdigim konumda hic yazmadigim aklimdan hic gecmeyen şeylerle itham edilmek dusuncemin dogrulugu konusunda emin olmami sagladi. Herkese mutlu bir yasam diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba,

Yaklasik 5 aylik hamileyim ve bu sebeple konuda mantigimdan cok duygularim var sanirim. Bir de olay cok taze o sebeple ekstra uzgunum.

Annem bir tanidigimizin bebegine bakiyor. Hem annesi calistigi icin cok istedi annemden bakmasini hem de anneme iyi geliyor hareket anlamında. Daha on aylik bir kiz bebek. Gectigimiz hafta annesi izinliydi bebek anneme gelmedi. Dun geldiginde annem bakıyor coraplari les gibi. Kendi kendine soyleniyor hatta neden degistirmemisler bu cocugun coraplarini diye. Corabi bir cikariyor ki cocugun parmagina sac dolanmis. Kipkirmizi sismis sac kesmis parmagini. Fotoğrafını cekti bana atti. Inanin icime oturdu o goruntu. Gordugumden beri agliyorum.

Annelere ogut vermek benim haddim degil ama lutfen ama lutfen bebeginizin vucudunun her santimetresini kontrol edin surekli. O bebegin konusamiyor derdini anlatamiyor oldugunu düşündükçe kahroluyorum.

çocuğun corabını degıstırselerdi görurlerdi herkesten anne baba olmuyor malasef birine baktırınca görevleri bitti sanıyolar

Herkese merhaba,

Çok haklısınız. Anneye de söyleseydi hemen. Annenizden bilmesinler sonra.

Bir anne kucuk bebeginin fiziksel hassasiyeti konusunda ilgisiz diger anne hamile kizinin duygusal ruhsal hasasiyeti konusunda
Ikisinede kıyamam
Sen ağlama iyi bir anne olacaksin eminim

Belkı gormemıstır annesıde ama genel anlamda ılgısızse o zman buyuk sorun var demektır.

bazı çalışan anneler (bazıları)
cidden akşam o kadar yorgun geliyor ki bebekle ilgilenememesi normal görünüyo
ama dikkat etmek lazım cidden çok da küçükmüş yavrum

ama fotosunu çekip annesine de atsın ki
sonra sizin annenizden bilir falan sonra bi de onla uğraş:skandal:

Tam da yarama tuz basti su an bu konu.. ben de calisan anneyim, 1 yasindaki kizima bakicimiz bakiyor, 3 yasindaki oglum okula gidiyor. Ikisine de elimden geldigince iyi bakmaya calisirim. Kucugu her aksam olmasa da 2 aksamda bir mutlaka yikarim, buyuk her gun yikanir. Vucutlarina bakarim, dokuntu iz bisey var mi diye, ki hem bakicimiza hem ogretmenimize cok guvenirim. Evde yapilabilecek gidalarini kendim pisiririm, yogurt, ekmek, biskuvi.. onlara uygun yiyecekleri muhakkak olur..

Ancak gel gor ki dun kayinvalidem kizimin kulaginin arkasinda bisey farketti ve bana sordu. Cilk yara gibi olmus.. basimdan asagi kaynar sular indi nasil farketmedim diye. Hemen doktorunu aradim, uygun tedaviye basladik.

Iki gundur icim icimi yiyor acaba kac gundur oyle, cani yandi ben mi anlamadim, kasiniyor mu, ne bicim anneyim sorulari kafamin icinde dort donuyor..

Herkese merhaba,

Kıyamam ya kangren olabilirdi anneniz görmese. Ne sorumsuz insanlar var

Cocuklar yurumeye basladi mi onlari temiz tutmak imkansiz gibi birsey...ona takilmazdim da
Saç olayi can sıkıcı 😐tehlikeli cunku

10 aylık bebek çok çabuk pisletir onları, belki aynı çoraptan başka var ya da yıkandı yeniden giydirdi.1 hafta öyle dursa o parmak daha kötü olurdu demekki yeni olmuş bir şey.hemen kötü bakıyorlar , kötüler diye anlamadan bilmeden etiketlemeyin insanları siz de anne olmak üzeresiniz.

Hemen neden kötü anne baba diye etiketliyorsun ki, bir kere böyle olması hep böyle olduğu anlamına gelmez. Ha genel olarak bakımsızdır belki o zaman aklına gelir. Ama tek bu olay üzerine hemen kötü anne deme yani
Konu icinde nerede "kotu anne baba" yazmisim gosterirseniz 6 senelik uyeligimi iptal ettirip forumdan gidecegim. Anlamadim tek olumsuz bir sey bile yazmadim neden 'gozunuzle' okumak yerine sacma sapan yorum yaziyorsunuz?

10 aylık bebek çok çabuk pisletir onları, belki aynı çoraptan başka var ya da yıkandı yeniden giydirdi.1 hafta öyle dursa o parmak daha kötü olurdu demekki yeni olmuş bir şey.hemen kötü bakıyorlar , kötüler diye anlamadan bilmeden etiketlemeyin insanları siz de anne olmak üzeresiniz.
Kotu bakıyorlar diye bir sey yazmadim. Bir kez daha okuyun bence.

Yazdıklarınızın genel olarak içerdiği ima ve dikkat çektğiniz şey
Konumda herhangi bir ima yok ama siz sirf "konu acan kisiye" bir iki olumsuz bir sey yazayim hem marjinal goruneyim belki uc bes de like alirim diye düşündüğünüz icin bence oyle olmasini umdunuz :) Demek istedigim sadece boyle bir durumla karsilastim sizlerin de aklinda bulunsun tarzi bir seydi. Neyse ne yazarsam yazayim aksini dusuneceksiniz. Tesekkurler yorumunuz icin.

burada çalışan anneler kötü kaka denmemiş ki bence
sadece ihmal var denmiş bu çalışmakla ya da çalışmamakla alakalı değil bence

tam tersi çalışan kadın daha özverilidir evladına
daha dikkatli bakar geçirdiği 2 saati nimet bilir daha güzel vakit geçirir
bu bir ihmal evet.ve her anne yapabilir bunu

Parmaklara saç teli dolanması çok acayip, ender rastlanan, olmayacak şey değil. Geçmiş olsun bebeğe, aşırı uzun süre o şekilde kalsa kangren olurdu zaten. Bebekler büyürken ufak tefek kazalar olabiliyor, önemli olan kalıcı hasara yol açmadan fark edebilmek.

Back
X