Bebekli evde kayınvalide sorunsalı

Ben biraz sizi de haksız buldum açıkçası.. lohusasiniz diye size saygı duyup yardım edecek insanlar değiller belli ki ama eşiniz onlar gibi değilmiş... hep sizi düşünmüş ne deseniz yapmış... arkanızda olmuş.. Bu konuşmayı siz değil eşiniz yapmalıydı.. yapmıyorsa da araya annemle konuştum haftaya gelecekler diye olta atsaydinjz keşke.. bence de biraz kovulmuş gibi olmuşlar..

Umarım eşiniz ve siz bu durumu hasarsız atlatirsiniz...
Annemle konuştuk haftaya gelecekler cümlesini nerden buldunuz hiç öyle bişey demedim ki ben . Sohbet ederken kayınvalidem annemle alakalı bişey söyledi gelmedi ya da gelmiyor gibisinden . Ben de sinir oldum yer olsa gelecekler dedim ona alınmışlar . Ama taş olsa çatlar yani dayanamadım artık ağzımdan çıktı. Kasıtlı olarak gidin demedim

Bence annelere hiç gerek yok hele ki kayınvalide hiç kalıcı olarak gelmemeli lohusalık boyunca. Lohusalığında kayınvalidesiyle arası bozulmayanı duymadım daha. Yanılıyorumdur umarım. İlk doğumumda annelerin gelmesini istemedim ve çok güzel geçti. Kayınvalidemle aram hep çok iyiydi, ta ki ikinci doğumumda onu çağırmak zorunda kalana kadar. Ciddi kan kaybından dolayı doktorum yalnız kalmamı yasaklamıştı ve sadece bir kaç gün içinde birbirimize girdik o çok iyi anlaştığım kayınvalidemle. O gün bugündür aramızda soğuk savaş var.
Hıc bı problem yasamadıgınız birisiyle ıkıncı dogumda Bi seferlik kaos Yasadınız dıye boylesıne küslük soguk savas gıbı durumların sürmesi abartı değil mi

Unutulur gider niye Buyuttunüz

Annemle konuştuk haftaya gelecekler cümlesini nerden buldunuz hiç öyle bişey demedim ki ben . Sohbet ederken kayınvalidem annemle alakalı bişey söyledi gelmedi ya da gelmiyor gibisinden . Ben de sinir oldum yer olsa gelecekler dedim ona alınmışlar . Ama taş olsa çatlar yani dayanamadım artık ağzımdan çıktı. Kasıtlı olarak gidin demedim
Valla sen çok haklısın geri vites yapma ama kavga yoluylada derdini anlatma. Ailenede anlatma büyümesin olay, mesele eşin nasıl tepki verecek bu kısım. Seni anlar orta yol bulursa ne ala yok bulmazsa ailene o zaman bahsedersin. 43 gün nasıl dayandın diyecem lohusayken başka bi kafa oluyo insan bende yahu buna nasıl tamam dediğim bu nasıl aklıma gelmedi dediğim bi ton şey yaşadım 😄 normalde hazır cevap akıllı bilirdim kendimi saftirik bi şeydim lohusayken, eşim neyseki böyle saçmalamadı, bu zamanda yaşananlar unutulmuyo.
Kaynana kendine baktırmaya gelmiş resmen kırık ayakla ne işi var, kayınpederin doğum yapmış gelin yanında ne işi var bunlara eşin baştan el koyacaktı, hele çocuklarla gelen elti ayrı bi olay.
Benim eltimde kendi çocuklarına ek azman gibi iki çocuk (total 5 erkek çocuğu oldu)daha getirmişti dahası çocukların babasıyla gelmişti( kayınımın arkadaşıymış adam hayatımda ilk kez lohusayken gördüm)
Akşam çayına toplamış hepsini asdhahga
Travmalarım tetiklendi 😄😄

annemlerde gelmek istiyor kalmak istiyor cümlesini direk siz söylediniz konuyu açtınız olarak anladım ben..

Laf arasında söylemişsiniz.. eşiniz fark etmedi mi hala evde olmadığınızı?

Eşim ben istemediğim için çalışacağı şehri bile bana göre ayarladı sırf onlarla iç içe olmak istemediğim için burda yaşıyoruz hep bana saygı duydu bu konuda . İki yıldır bayramlarda bile gitmiyoruz bu yıl hamilelik geçen yıl da sadece istemediğim için. Her konuda bana çok saygı duydu eşim bugüne kadar. Ama bu hamileliği söylememizden kaynaklı küslük onu çok etkiledi nihayetinde annesi ve babası . Aylar sonra onlarla görüşmeye başlayınca bide ben ailesinin gitmesine sebep olunca bu soğukluk oluştu işte aramızdaki
Sebep ne olursa olsun en mahrem ve özel zamanlarımda zor durumda bırakıldığımı düşünüyorum. Eşimin haklı yönleri olsa da ailesiyle hasret gidereceği zaman ben doğum sürecim değildi. Biraz daha bekleyebilirdi. Ailesi gelmek isteyince bebek biraz büyüsün ele gelsin biz geliriz sizi görürüz biraz kalır döneriz diyebilirdi anne babasına . Bu şekilde beni de zor duruma düşürdü annemlere döndüm ve babam bir terslik olduğunu anladı biraz yol stresini atsın konuşalım dilarayla demiş ve ben ona ne anlatacağımı bilmiyorum canım çok sıkkın elimde iki aylık bebekle annemin evine döndüm resmen
Demeye çalıştığım şey şu sen dışında herkes lohusa oluyor çok ilginç bi şekilde, buna eşin de dahil. Kimi görsem aynısı, herkes bi anda kendini söz sahibi zannediyor, bebeği sanki kendileri doğurmuş gibi sahipleniyor ve alınganlaşıyorlar. Burada sınır çizmesi gereken mecburen kadın oluyor maalesef çünkü kocalar kadınlardan bin kat lohusa oluyor net söylüyorum bak çok netim bu konuda. Sen bile o halinle adam akıllı düşünebilecek durumdaysan bile diğerleri olmuyor o yüzden vur deliliğe vur düşünme, başkası düşünsün bu kız lohusa diye. Bana o halimle trip attı dedim ya kv, gelmem etmem gibisinden bişey dedi (aman siz iyi olun da minvalinde) ben sana öyle bişey mi dedim dedim. E benim torunum sen gelmeyeceğimi mi düşünüyorsun dedi peşine. Bu ne demek benim tribimi çek lohusa halinle demek daha 40ı bile çıkmamıştı :)))))). Maalesef kadın hamile kaldığı anda taşıyıcı anne gibi görüyorlar sanki, sinir oluyorum. Şuan bebeğim 10,5 aylık artık lohusalık falan kalmadı benim ama gerçekten unutulmuyor bazı şeyler ve sindirilmiyor.

Hiç alttan alma sen de konuşma eşinle kendine gelir merak etme ama başkaları için “bi şey olsun da gelmesinler” gibi ağır şeyler kullanma bence çünkü sebep biz de olabiliriz.

biz eşimin işi gereği memleketten uzağız bir süredir . Eşimin ailesi çok kalabalık 6 kardeşler ve eltilerim nerdeyse kaynanamın ağzına düşecek. Köyde yaşıyorlar ilçe merkezinde evleri var maddi durumları da iyi ama nedense bi kıç kıça yaşama merakı var bunlarda . Sanki kayınvalideyi biri kaçıracakmış gibi cuma akşamı okuldan çıkana çocukları kaptıkları gibi kendilerini köye atıyorlar elti kişileri . Orda da bi iş yapma yarışı bi yaranma çabaları çözemedim gitti . Neyse hepsi gözünün önünde tabi kaynana ve kayınpederin ama eşim uzakta . Haliyle eşime bi düşkünlükleri var bunların. Evlendiğimizden beri her ay biz geleceğiz muhabbeti var ama bir şekilde gelemiyorlar . Hamileliğimi bir süre sakladık 12. Haftada cinsiyetle beraber öğrendiler haliyle bi dargınlık durumu oldu . Eşim de aramadı onlar da aramadı . Bayramda da gidemedik sadece telefonla eşimle görüştüler buz gibi bir konuşma oldu kapandı. Neyse 34-35 haftalıkken durduk yere abisi aradı . Annemle babam gelmek istiyor hep seni anıyorlar dedi eşime . Üstelik doğumdan sonra da kalacaklarmış kayınvalide bebeğe bakarmış sanki benim annem yokmuş gibi.Ben asla istemedim zaten kendimi zor taşıyorum dakika başı tuvalete gidiyorum terliyorum sürekli duş alıyorum eşim vardiyalı çalışıyor ben kayınpederle nasıl yaşayayım? Ama eşim aylar sonra ailesiyle ilgili böyle bi durum yaşanınca çok mutlu oldu yaşama sevinci geldi resmen adamın . Gelmesinler diyemedim ama bişey olsa da gelmeseler diye bekliyorum tabi . Nasıl içten dua ettiysem kayınvalidem büyük eltimin evinde merdiven boşluğuna düşmüş. Bir hafta kadar hastanede yattı sağ bacağı kırılmış. Gelmezler diye ümit ettim tabi ama o vaziyette gelmeye karar vermişler. Yatarak bakarmış bebeğe ben dinlenirmişim . Eltimi aradım . Dedim böyle böyle eşim vardiyalı kayınvalidem de ayağa kalkamıyor kayınpederle ben napiyim evde tek başıma . Gücendirmek de istemiyorum dedim sen usulünce söylesen gitmeyin desen falan dedim merak etme ben halledicem dedi. Üç dört gün ses çıkmadı bi akşam eşim eve geldi bi dünya şey almış . Benim de gebelik şekerim var şaşırdım o kadar lokum şeker et görünce falan . Dedi babamlar geliyor. Beynimden vurulmuşa döndüm . Arkadaşlar aradığım eltim iki küçük çocuğu büyük eltimin üniversiteli kızı kayınvalide kayınpeder ma aile toplanıp gelmişler. Neymiş eltim bana destek olmak için yalnız kalmak zorunda kalmayayım kayınpederle diye gelmiş esil de ( eltinin kızı) temizliğe ev işlerine yardım edecekmiş.
Bebeğim 40 günlük olana kadar bu insanlarla yaşadım sıfır şaka . Kırk uçunca gidicez demişlerdi 43 günlük olduk ne giden var ne toplanan .sadece esil ve eltim gitmişti. Her gün eşimle birbirimize giriyorduk çocuğun başında . Emzirmek için bile dikişli halimde salondan kalkıp yatak odasına gidip salona geri döndüm kayınpederim gamsızın teki almış eline bi telefon sabah akşam tiktok . Bi çarşıya pazara da mı gitmezsin mübarek. Kayınvalidem günlerce yerinden kalkmadı. Günlerce duş bile almadı ve çocuğuma dokundu gerçekten travma ya . Eltimle eşim kalk seni biz banyoya götürürüz diyor esil yıkarım ben seni babanne diyor. Hemen ağrısı tutuyor yok belim yok bacağım leş gibi günlerce takıldı evimde böyle. Eltinin çocukları her boşlukta bebeğin beşiğinin başında .Artık canıma tak etti eşime güzellikle söyle gönder dememe rağmen ağzını açmadı. Ben de eşimin işe gittiği bir akşam annemler de gelmek istiyor kalmak istiyor ama yer sorunu var biliyorsunuz dedim kayınvalideye . Sabah eşim vardiyadan geldi uyudu uyandı gezmeye götürdü bizi . Kayınvalide kayınpeder gelmedi . Eve bir döndük ikisi de yok . Ortanca kaynı çağırmışlar gitmişler . Güya gelin bizi kovdu . Eşim aradı arkalarından falan gitti ama afyona varmışlar biz eve gidene kadar. Eşim eve döndü buz gibi birbirimize baktık ve o gün bugündür aramızda bir soğukluk var. Anlatıyorum kendimi dinlemiyor bu konuyu kapatalım diyor konuşmuyor. Normal günlük işlerden bebekten konuşuyoruz ama eski iletişimimiz yok eşimle . Dün annemlere gitmek istiyoruz bir süre dedim gitmeyin etmeyin demedi hiç
Şimdi size soruyorum benim ne tür bir yol izlemem lazım? Eşim dünyanın en anlayışlı insanıydı hamilelik boyunca evi bile hep o temizledi. Neden böyle oldu nasıl bu duruma geldi bilmiyorum konuşmuyor bebeği sevip yatıyor zaten ayda bir hafta geceleri evde gece çalıştığında da gündüz gelip geceye kadar uyuyor . Moralim çok bozuk yanlış bişey yaptığımı da düşünmüyorum ama kendimi ifade edemiyorum
agızlarına s.çmalık bir aile. kafayı yedim okuyunca. ne oğulmuş arkadaş alın başınıza çalın. evlenince hatta cocugu olunca daha degerli olur bu oğlanlar ay kafayı yicem. eşiniz de ne meraklıymış döt döte yaşamaya aman Allahım bu eşlere akıl fikir ver kendi çekirdek ailelerini el üstünde tutmalarını nasip et. yani az bile yapmışsnız ben olsam 43. günü beklemez 3. günde yapardım bunları. neyse taviz vermeyin asssslaaa

Hıc bı problem yasamadıgınız birisiyle ıkıncı dogumda Bi seferlik kaos Yasadınız dıye boylesıne küslük soguk savas gıbı durumların sürmesi abartı değil mi

Unutulur gider niye Buyuttunüz
Ne yaşadığımı bilmeden nasıl bu kanıya vardınız? Demek ki bu tepkimi hakedecek büyük şeyler yapmış öyle değil mi? Ben lohusalığımda bana yaşattıklarını hala unutamıyorum, siz bir seferlik kaos diye küçümsüyorsunuz. Hayret doğrusu.

annemlerde gelmek istiyor kalmak istiyor cümlesini direk siz söylediniz konuyu açtınız olarak anladım ben..

Laf arasında söylemişsiniz.. eşiniz fark etmedi mi hala evde olmadığınızı?
1 gibi eve gelmiş 7 defa aramış açmadım . Annemi aramış dilara duymuyor sanırım demiş ( uyanık herif olayı çaktırmıcak ama benle de konuşcak) anneme işaret yaptım istemiyorum dedim müsait değilmiş dedi o zaman barlası görebilir miyim görüntülü arayıp demiş annemle konuştular ben kenara çekildim . 23:58 de mesaj atmış montunu bile götürdüğüne göre kışa da orda kalmaya niyetlisin diye görüldü attım . Böyle böyle akıllanacak

Eşinizle hiç konuşmadınız mı? Hala bilmiyor mu evden gittiğinizi ?
Biliyor biliyor normalde whatsappa üç günde bir giren adam saat başı girip çıkıyor karakter olarak da böyle biri zaten onu biraz tanıdıysam yazıp yazıp geri siliyordur ama bugüne kadar hiç böyle bi durum yaşamadık işk defa onu bırakıp biyere geldim onun dramındadır şu an

40 küsür gün önce bu konuşmayı yapmamanız en büyük hatanız. En azından siniriniz bozulmadan giderlerdi. Zaten o zaman da küserdi koca kişisi.
Yeni doğurmuş kadının evinde imkanı varsa sadece anası olabilir (orası burası açılır yarası olur duygusal olarak uygun değildir bunların hepsini geçtim insan kendi evinde rahat rahat kalır zırtlar horlar yayılır zaten uykusuzluktan insanın asabı bozuk)

40 küsür gün önce bu konuşmayı yapmamanız en büyük hatanız. En azından siniriniz bozulmadan giderlerdi. Zaten o zaman da küserdi koca kişisi.
Yeni doğurmuş kadının evinde imkanı varsa sadece anası olabilir (orası burası açılır yarası olur duygusal olarak uygun değildir bunların hepsini geçtim insan kendi evinde rahat rahat kalır zırtlar horlar yayılır zaten uykusuzluktan insanın asabı bozuk)
İnanın şu kadar yorum içinde en çok sizin yazdığınız “en çok ben “ taburcu olurken gaz problemi vardı yani gaz çıkarıp çıkaramadığımı sormuşlardı bebeği kapıp gitmek için evet dedim ama günlerce çıkmadı o gaz . Bide nasıl çıksın ev mahalle düğünü gibi .

Back
X