Çocuk Hastalıkları Bebekte B12 eksikliği

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

seyrekyagmur

Başlangıç: 74 Hedef: 67
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2007
3.522
6.512
683
Merhaba arkadaşlar konumun taşınmamasını rica ediyorum bölüm yöneticilerinden çünkü bu benim gerçekten derdim oldu. Bugün canımı çok sıkıldı.7 aylık oğlum için kan tahlili yaptırdık B12 değeri 110 çıktı doktor iğne verdi 200 üstü olması gerekiyordu dedi ve bunun nörolojik problemlere sebep olabileceğini söyledi bizim gibi böyle bir şey yaşayan var mı Sanırım bende de eksik bunun içinde ben tedavi olacağım yarın doktora gidiyorum. Dengindeki bebeklerin b12 değerleri nedir ne yaptınız da düzeldi ? Bu arada bebeğim emiyor ama çoğu kez reddediyor az emiyor günde dört kere birazda ondan mı kaynaklı mama vermeli miyim hangi markayı önerirsiniz çoğu markada da zararlı maddeler var ne yapsam bilemedim. Şimdiden teşekkürler

Ben 7 aylık olup "kan değerleri çok normal tam olması gerektiği gibi" denen bebek görmedim desem yardımcı olur mu?

Bize 7 aylıkken tahlil yapılmamıştı. Doktor "1 yaşını bekleyelim tekrar tekrar yapmaya gerek yok" demişti. Ben de öyle düşünüyordum zaten. Belki o zaman daha düşüktü değerleri kimbilir..
Bazı doktorlara kalsa çok kurcalıyor bebeği..

Takviye yapılacakmış zaten. Irsi demek ki İçiniz rahat olsun kafanızda büyütmeyin..

Benim kızımın b12 degeri çok yüksek çıkmıştı. Ek gıda döneminde kullandığım Ruşeym ile ilgisi olabilir diye düşünüyorum. Cunku ek olarak baska birsey yapmamistim. Bir araştırın isterseniz doktorunuza da danışın. 7 aylık artık ek gıdaya başlamanız gerekmiyor mu? Beslenmesine vitamin mineral dengesini ayarlayarak katkıda bulunabilirsiniz. Ayrica sırf b12 düşük diye kesin nörolojik problemi vardır denilmez. Zaten iğne vermiş doktor. Kullandıktan sonra yükselmesze detaylı araştırılır şimdiden canınızı sikmayin

Neden tahlil yapıldı?
Herhangi bir problem mi yaşadınız?
Genelde 1 yaşında bakılıyor değerlere ondan soruyorum. Biz kızımda her yıl baktırıyorduk.
Bunun dışında ,7 aylık demişsiniz kilo alımında problem yoksa mama yerine emzirmeye devam edin derim zira artık ek gıda da veriyorsunuz
Vitamin eksikliği tespit edilmiş,doktorun verdiği iğne/ilaç kullanırsınız toparlar.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Benim bebegiminde referans aralığından düşük değeri ama vitamin ilacını değişmemizin yeterli olcagini söyledi doktorumuz. 1 yaşında oğlum.

B12 eksikligi norolojik kas problemleri yaratabiliyor evet, ama bebeginiz basini vaktinde tuttu mu, yasitlariyla ayni donemlerde ayni seyleri yapabildimi bu onemli. Ayrica hemen oyle cat diye norolojik problem yapacagi yok merak etmeyin.fark edilmis ve takviye yapilacak cozumsuz degil yani.

Allahim daha buyuk dertler vermesin insallah

Back
X