Bebekte bağırsak parlaklığı

Hllkl

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2017
333
136
18
27
Kızlar bugün 3 lu tarama için gittim bağırsakları parlak geldi bana dedi doktorum genelge başında kanamam olmuştu onu yutmuş olabilir dedi kızlar yaşayan varmı akil verin nolur

Bende de aynısı olmuştu detaylı ultrasonda parlaklık görmüştü eğer kanama yasadiysaniz onu yutmustur demişti ki dıştan bi kanama olmasa bile içerde hafif bi kanama alanım vardı. Sonraki haftalarda kendiliğinden kayboldu. Sıkıntı etmeyin yani sizinki de kaybolur.

Bende de aynısı olmuştu detaylı ultrasonda parlaklık görmüştü eğer kanama yasadiysaniz onu yutmustur demişti ki dıştan bi kanama olmasa bile içerde hafif bi kanama alanım vardı. Sonraki haftalarda kendiliğinden kayboldu. Sıkıntı etmeyin yani sizinki de kaybolur.
Evet lekelenme yaşadım başında bana detaylı utrasyona önerdi korktum yinede

Benimde ayni bagirsak parlakligi vardi. Bende kanamada olmadi, sebebini bulamamisti doktor. Gelisimi filan normal gidiyordu. Bugune kadar hergun bin turlu seyler gecti kafamdan, hic rahat olmadi icim. Taa ki bugunki ultrasona kadar. Cok şükür kayboldu 34haftalik gebeyim. Darisi basina, seni endiseni cok iyi anliyorum :KK200::dua:

Benimde ayni bagirsak parlakligi vardi. Bende kanamada olmadi, sebebini bulamamisti doktor. Gelisimi filan normal gidiyordu. Bugune kadar hergun bin turlu seyler gecti kafamdan, hic rahat olmadi icim. Taa ki bugunki ultrasona kadar. Cok şükür kayboldu 34haftalik gebeyim. Darisi basina, seni endiseni cok iyi anliyorum :KK200::dua:
İnsalah canim benim

Eger burun kemik gelisimi ve parmak gelisimi normalse sikinti yoktur insallah. Tek basina bitek parlaklik bisey ifade etmiyor demisti doktor. Endise etme:nazar::KK68:
Canim ikili taramada bakildi bir sorun yok suan 3,lu taramayi vekliyrm cnm korkuyrm yinede cnm ya elimde degil benimde kanamam oldu belki onu yutmustur ne bilim cnm 15 gun snra ayrintili ultrasna gidcm

Merhaba 21 haftalık hamileyim. Benimde hiç kanamam olmamasına rağmen bugün detaylı ultrasonda bağırsak parlaklığı çıktı. Bebeğimin diğer herşeyi normal. Moralim çok bozuk. Kafam çok karışık. Aminosentez yapabiliriz dedi doktor. Sizin de benim gibiymiş durumunuz. İnşallah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almışsınızdır. Sonrasında bir sıkını oldu mu? İnşallah görüp cevap verirsiniz.

Merhaba 21 haftalık hamileyim. Benimde hiç kanamam olmamasına rağmen bugün detaylı ultrasonda bağırsak parlaklığı çıktı. Bebeğimin diğer herşeyi normal. Moralim çok bozuk. Kafam çok karışık. Aminosentez yapabiliriz dedi doktor. Sizin de benim gibiymiş durumunuz. İnşallah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almışsınızdır. Sonrasında bir sıkını oldu mu? İnşallah görüp cevap verirsiniz.
Sıkintinizi gorunce cevap yazmak istedim disaridan bir kanama gormemis olabilirsiniz siz mesela bende de distan gorunen bir kanama olmamisti. Hamileligimin baslarinda kabizlik problemi yasamistim ve bi kac gun baya zorlanmistim wcye cikarken. Meger kendimi sıktigim o donemde icten hafif bi kanama alanim olusmus. Buyuk olasilikla bebegim bunu yutmustu. Allaha sukur sonradan kendiliginden kayboldu. Simdi 4 aylik hic bi problemi yok bebegimin

Meraba benim 20 haftada barsaklarda parlaklık goruktu cok zor zamanlar gecırdım hıcbır test yaptırmadım amiyosentezde yaptırmadım hıc kanamamda olmadı 31 haftamda parlaklıgın kayboldunu soyledı ama genısleme var dedı her gıttımde ayrı bir sitres yasadım ustune bıde gebelik sekeri cıkınca hiç umudum yoktu bu forma gırıp defalarca ıyı dogan bebekleri okuyup umutlanıyodum son haftalarda parlaklık yıne gözüktü ve dün dogum yaptım cok şükür bebegımde bı sorun çıkmadı bende kendıme söz vermiştim bebeğimde bi sorun çıkmazsa benim gibi olanlar umutsuzluğa düsenler icin yazıcama rabbim kimseyi evladıyla sınamasın insallah

Meraba benim 20 haftada barsaklarda parlaklık goruktu cok zor zamanlar gecırdım hıcbır test yaptırmadım amiyosentezde yaptırmadım hıc kanamamda olmadı 31 haftamda parlaklıgın kayboldunu soyledı ama genısleme var dedı her gıttımde ayrı bir sitres yasadım ustune bıde gebelik sekeri cıkınca hiç umudum yoktu bu forma gırıp defalarca ıyı dogan bebekleri okuyup umutlanıyodum son haftalarda parlaklık yıne gözüktü ve dün dogum yaptım cok şükür bebegımde bı sorun çıkmadı bende kendıme söz vermiştim bebeğimde bi sorun çıkmazsa benim gibi olanlar umutsuzluğa düsenler icin yazıcama rabbim kimseyi evladıyla sınamasın insallah
Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Allah anali babali saglikli buyutmeyi nasip etsin insallah cok zor ben de hamileligimin basindan beri ben de cok kotu seyler duydum.once risk sonra genetik testi gecti derken 34.haftada bagirsak genislemesi var dediler size ne zaman soylediler dogum yapana kadar ayni sekilde mi devam etti bana da umut oldunuz

Cevabiniza cok ihtiyacim var umarim mesajimi gorursunuz

Merhaba arkadaşlar, benim de bebeğimde 21+5 haftalıkken detaylı ultrasonda ekojenik bağırsak parlaması görüldü. Ben de konuyu araştırdığımda çok sıkıntılı ve uykusuz günler geçirdim. Şuan kızımız 3 aylık oldu ve Allah'a binlerce şükürler olsun ki gayet sağlıklı bir bebek. Herkesi tek tek yanıtlayamıyorum ancak benim yaşadığım durumu size umut olması için detaylı anlatmak istiyorum. Ben 40, eşim 43 yaşındayız. Bebeğimizin gelişimi en başından beri sağlıklı devam ediyordu. Ben kendi özel durumumdan ötürü en başından beri perinataloğa gidiyorum. Doktorum İbrahim Bildirici-Maslak Acıbadem (Kendisi çok çok iyi bir hekimdir, doktor arayışında olanlara tavsiye ederim) 21+5 haftalıkken detaylı ultrasonda grade 2 seviyesinde bir parlama görüldü. İbrahim bey bunun olası sebeblerini bize açıkladı. Bunlar; CF (cystic fibrosis), toxoplazma ve CMV gibi enfeksiyon hastalıkları, yada hamilelikte kanamalar snucu bebeğin bunu yutması. Ben de hiç bir kanama olmadı. Doktorumuz bu olası sebepleri açıkladıktan sonra tarama testlerini emin olmak için yapabiliriz ancak benim bir hekim olarak fikrimi soruyorsanız bebeğiniz çok sağlıklı bir bebek endişe etmenize gerek yok demişti. Ancak hormonlarla dolu bir hamile olarak bunu algılamak ve endişe etmemek çok zor oluyor, sizleri çok çok iyi anlıyorum. Enfeksiyon hastalıkları için gerekli testleri hemen yaptırdım. CF için Zeynep Kamil hastanesi genetik bölümüne gittim, oradaki doktor sizin veya eşinizin ailenizde CF görülmüş müydü veya akraba evliliği var mı diye sordu. Bunların olmadığını söylediğimde kesinlikle CF ihtimalini eleyin demişti. Sizin yaşınızdan dolayı ben ancak down sendromundan şüphelenirim dedi ve down sendromu testi yaptırmak isteyip istemediği mi sordu. Test o hafta itibari ile amniyosentez ile yapılabileceğinden bu testi yaptırmadım. Zira sanırım 16 haftadaydı NIPT testi yaptırmıştım. Bu test %99'a kadar bazı genetik hastalıklar için tarama yapabilen bir test. Dolayısı ile down sendromu ihtimalini de kafamda eledim. %1'lik bir risk var ancak aynı şekilde amniyosentez de %1 düşük riski taşıyor ve Allah korusun bir şey tespit edilse bile bebeği aldırmamaya kararı aldım. İçim bir miktar rahatlamıştı ancak araştırmadığım yabancı istatistik ve forum sitesi kalmamıştı. 1 hafta sonrasında başka bir dr'a dahi gittim sırf teyit duymak istediğim için. O gün dr'dan sonra kafamın karışıklığından önümdeki kadırım taşını fark edemeyip hafif düştüm ve çok şükür ne bana ne bebeğe hiç bir şey olmadı. ben de artık endişe etmemeye ve bebeğimi dua ve umutla sağlıklı olmasını beklemeye karar verdim. Bir ay sonra gittiğimizde parlama azalmıştı, hatta dr'umuz bu hafta gelmiş olsaydın hiç bir şey söylemezdim dedi, kendisi bir hekim olarak gördüğü şeyi ve uzman görüşünü söyleyerek aslında ta en başında beni rahatlatmaya çalışmıştı. sonra parlama tamamen kayboldu ve kızımızı 39+6 haftada sağlıkla kucağımıza aldık. Önce risklerinizi düzgün bir şekilde değerlendirip, sonrasında güvendiğiniz bir dr'dan görüş alarak bebeğiniz için en doğru kararı vereceğinize eminim. Bebişlerinizle sağlıklı günler dilerim.

Kızlar bugün 3 lu tarama için gittim bağırsakları parlak geldi bana dedi doktorum genelge başında kanamam olmuştu onu yutmuş olabilir dedi kızlar yaşayan varmı akil verin nolur
Bu mesajı araştırma yapan anneler görsün diye yazıyorum. Bebeğimde 16. Haftada bağırsak parlaklığı görüldü. Nift testi verdik temiz geldi . Sonra perinatoloji bölümüne gittim . Parlaklığı. Ultrasondan kaynaklandığını öğrendik. Meğerse parlaklık yokmus ultrasondan kaynaklı öyle görünüyormus. Böyle bir durumla karşılaşırsanız lütfen bu ihtimali doktora hatırlatıp tekrar düşük frekanslı detaylı ultrason ile bakılmasını isteyin. Boşuna üzülmüşüm 1 buçuk aydır.

Back
X