Bebekte Böbrek Büyümesi..

brcsrtc

Allahım sana emanetiz..
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2009
208
3
96
46
İstanbul
Kızlar geçen hafta ayrıntılı ultrasonum vardı..Herşey Maşallah iyi fakat bebeğin böbreğinde

biraz büyüme var fakat önemli değil takip edilicek genelde geçer dedi doktor..Kendi

doktorumda önemli birşey değil dedi..Böyle olupta sonraki aylarda düzelen varmı

kızlar..Nolur hemen cevaplayın..

endişelenmen çok normal..bizde de piyelaktazi vardı,son aylarda geçti(8.ay sanırım),zaten doktorun takibini yapacaktır..geçmezse doktorun söyler..üzme kendini..

canım hiç merak etme 20.haftada benım bebeğimdede vardı 26.hftda gecti çok şükür yüreğini ferah tut. allahın izniyle gecicek işallah.

Ay kızlar çok sağolun biraz rahatladım..Peki sizede doktorunuz az su içmenizi söyledimi.?Çokmu su içiyosun dedi evet dedim 2 litrenin üstüne çıkma dedi..Asitli içeceklerde yasak..

Ay kızlar çok sağolun biraz rahatladım..Peki sizede doktorunuz az su içmenizi söyledimi.?Çokmu su içiyosun dedi evet dedim 2 litrenin üstüne çıkma dedi..Asitli içeceklerde yasak..

yok hiç öle bişey demedi...asitli yasak dedi sağlıklı beslen dedi..bu kadar canım çoğu gbelıkte görülüyomuş bu böbrek buyumesi...bide bu ultrasonlar cok kafa karıstıyo ya ...

Evet çoğu gebelikte görülüyomuş..Sonrada geçiyomuş..İnşallah geçicek benimkide..

İnternette yazdığına göre çok hamilede varmış bu sorun ve en çok iki ayda geçmiş..

Canım benim 16.haftamda görülmüştü ve malesef doğuma kadar da geçmedi.Doğuma kadar takip ediyolar büyüme ne kadar oldu yada geçtimi diye.Bu arada böbrek büyümesi diyolar ama aslında böbrekte idrar birikmesi oluyor.Benim oğlum şuan 16 aylık ve malesef sorun devam ediyor proflar yapıyo takibini eğer geçmezse ameliyat olacak.Ama hamileyken böyle arkadaşları bulmuştum inan 5 kişiydik 4 ünde hiçbişey çıkmadı doğumdan sonra ama benimkinden çıktı.İnş.seninkindede çıkmaz.ama doğuma kadar devam ederse doğumdan sonra hemen bi nefroloğa mutlaka baktır.Geçmiş olsun kafana takma çoğu geçiyo çoğuda doğumdan sonra kendi kendine geçiyor bizimki işte ileri dereceli çıktı malesef ama bunada şükür.

Canım benim 16.haftamda görülmüştü ve malesef doğuma kadar da geçmedi.Doğuma kadar takip ediyolar büyüme ne kadar oldu yada geçtimi diye.Bu arada böbrek büyümesi diyolar ama aslında böbrekte idrar birikmesi oluyor.Benim oğlum şuan 16 aylık ve malesef sorun devam ediyor proflar yapıyo takibini eğer geçmezse ameliyat olacak.Ama hamileyken böyle arkadaşları bulmuştum inan 5 kişiydik 4 ünde hiçbişey çıkmadı doğumdan sonra ama benimkinden çıktı.İnş.seninkindede çıkmaz.ama doğuma kadar devam ederse doğumdan sonra hemen bi nefroloğa mutlaka baktır.Geçmiş olsun kafana takma çoğu geçiyo çoğuda doğumdan sonra kendi kendine geçiyor bizimki işte ileri dereceli çıktı malesef ama bunada şükür.

Canım çok geçmiş olsun..Benim bir akrabamın kızındada böbrek reflüsü vardı..2.5 yaşında tamamen iyileşti..İnşallah seninkide geçer..

İnşallah benimkininde önümüzdeki ay geçmiş olur..

kızlar benım oğlumunda bi böbreği yok tek böbrekli yani ama dr bunun hayati tehlıke olusturmadıgını dünyada milyonlarca insanın tek böbrekle yasadığını önemli olan olan böbreği korumamız gerektiğini söledi insallah rabbim herkesin yavrusunuda benim yavrumuda saglıklı yasamayı nasip etsin

kızlar benım oğlumunda bi böbreği yok tek böbrekli yani ama dr bunun hayati tehlıke olusturmadıgını dünyada milyonlarca insanın tek böbrekle yasadığını önemli olan olan böbreği korumamız gerektiğini söledi insallah rabbim herkesin yavrusunuda benim yavrumuda saglıklı yasamayı nasip etsin

Canım çok geçmiş olsun..Allah hepimizin yavrusuna sağlık sıhhat versin..Amin..

Back
X