bebekte ense kalınlığı yaşayan varmi

Hkerk

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2014
5
0
6
35
Konya
İyi günler ben 11+4gunluk hamileyim cuma dr.ye gittik ve bebegimin ense kalinliginda sıkıntı olduğunu söyledi ikili test yapmak istiyormusun dedi bende neyse bilmek isterim dedim. Sonuclar pek iç açıcı gelmedi. Ense kalinligi1.7mm down Sendromu riski ise 1/50mis eşim baska bir dr.ye gosterdi oda aminosentez yapılması gerektigini yada daha hizli sonuc almak için prenetal test yapılması gerektiğini söylemiş üç gündür uyku uyuyamiyorum sizlerde böyle olup güzel sonuç alan oldu mu..

Son düzenleme:
merhaba bende sizinle aynı durumdayım bende 13 haftalık gebeyim 11 haftalıkken utrasyon sonucu iyi olmuyunca 12 haftalık olunca bir daha bakıldı ensede kalınlaşma burun kemiğindede incelme var dendi(2 Doktor baktı)ona rağmen başka doktorada gitdik ordada durum değişmedi 2 li test yapdık güya 2 li testim iyi çıktı fakat ultarsyon verileri 2 li testide düşürüyor amiyosentesz dendi onun dışında yeni bir yöntemden basedildi bunu bir çok doktor bile bilmiyor düşük riski yok sadece 5 tane kromozoma bakılıyor anneden kan alınıyor o kanı amerikadaki bir klineği gönderiyorlar orda bebeğin kanına ulaşılıp ondanda bebeğin dna bakılacak biz bu yöntemi yapdırdık 10 gün oluyor ama bu 10 günü birde bana sorun sonuç ne çıkacak ne yapacağım bilmiyorum o kadar çok bu bebği istiyorum şimdi kötü bir şey çıkarsa ne yapacağım ondan vazgeçmekde isdemiyorum

Cevap için tesekkur ederim ..bizdede tam tersi ultradon görüntüleri gayet iyi fakat kan testleri kötü geldi.. bizde hemen prenetal test yaptirma kararı aldik yarin yaptirip gonderecegiz. Ama çok zor bir durum Rabbim kimseye yasatmasin kuşkusu bile çok kötü umarim iyi sonuç aliriz...

amin inşallah preinital test dediğiniz benim bahsediğim kan testimi acaba?bize ismi daha farklı bir şey denmişti sanki ancak o anki şokla ne olduğunu bile anlamamışım sizin yaş riski falanmı ki kan testiniz kötü çıkmış

Evet o test. Amino dan önce özel yaptirilan test mis. Çok şükür dün güzel bir haber aldim üçüncü kan testinde risk 1/346 cikmis. Korkulacak birsey olmadığıni öğrendik. Ama pppa duzeyi hala düşük bu yuzden dr kulaginiza kar suyu kaçtı bu yuzden prena testi yaptirin dedi. Biz bu yüzden yaptiracagiz. Birde bizim bebegimiz ultrasongörüntüleri de 12+4 gorunsede gec yumurtlama olduğu için 11+4 ve testide 12+4 de göre yapıldığı için yanlis olma ihtimali var dendi. Umarım sizinde güzel haberiniz gelir. Anne için çok zor bir durum hamilelik bir anda bambaşka strese dönüşüyor Rabbim kimseye yasatmasin..

bizim testin adına harmoni deniyormuş onu öğrendim anneden alınan kanla bebğin kanına bakılıyormuş ordan kromozomlarına bakılabiliyormuş.Evet benimde baktığım klinikte 2 uzman doktorda bana korkulacak bir durumda değilsiniz ancak bir kere bu ultarsyonu değerlendirirken emin olmak adına testi yapalım dediler büyük olasıkıla sağlıkla çıkacak bebğiniz hatta daha sonra başka bir özel hastanedede 2 li test yapdım ordad kan değerlerime göre risk çok az ensede hafif sınırda dendi burnu biraz küçük haftasına göre korkacak bir şey yok demelerine rağmen içim içimi yiyor bir türlü kafamdan çıkaramıyorum uyku uyuyamaz oldum ama bunlara rağmende kötü bir sonuç gelmiyeceğinide hisediyorum sadece bir an önce bu kötü günlerin bitmesini istiyorum hamileleğim zehir oldu inşallah hem benim hemde sizin iyi sonuçlarınız burda baylaşaılırız

aynı sıkıntıları bende yaşadım ve harmony testi yaptırdım..
ve suanda cok rahatladım neyseki sonuçlarım ıyı cıktı...
ticari diyenler saçmalıyor bence.
o riski alabilirmiydiniz?
tanıdığımızın başına geldi.. 2 liyi yaptırdı iyi cıktı.. 4 llü ye gerek duymadı..
sonrası malum...
ben en azından artık geceleri rahat uyuyorum
bebeğiniz için elinizden geleni yapın derim.
yaptırın ne var ne yok her testi..
siz göçüp gittikten sonra kim bakacak nasıl tutunacak hayata?
biraz da bunları düşünmek lazım derim.

alllah sabır ve hayırlısını versın

Ben de sizinle ayni seyi yasadim. Hatta bu yuzden ikili testi iki defa yaptirdim. Ense kalinligi ilkinde 2.7mm digerinde2.5 mm cikti. Sonucum da riskli oldu haliyle. Sizde ense kalinligi kacti?
Ben pazartesi gunu amniyosentez yaptirdim simdi sonucu bekliyorum. Hayirlisiyla hepimizinki temiz cikar insallah...

Benimde bebegimde ense kalıngi 2.8 di amniyosentez sonucum kötü çıkmıştı,detaylı ultrasonda herşey normaldi,doktorum ikili testte kan degerleriminde zaten düşük oldugunu söylemişti anomali olan bebeklerde düşük olurmuş,benim papp-a 0.40,t-hcg 0.16 cikmişti.Allah kısmet ettiyse zaten birşey çıkmaz,ben burada ense kalıngı daha yüksek çıkıp amniyo sonucu temiz cıkanlar okumuştum,inanın önüne geçemiyorsunuz,iyi haberlerle gelin insallah..

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Allahtan her şeyin hayırlısı... başımıza geleni çekeceğiz mecbur. her türlü sonuca hazırlamaya çalışıyorum kendimi. bu olmazsa bunda sonraki olur, nasılsa birgün ben de kucağıma alırım sağlıcakla yavrumu diyorum.
sizin de kucağınız bebek dolar inşallah:)

Aminn inşallah:)

Kizlar baya olmus bebekmer nasil dogdu ? Benim 10.haftada daha 1.8 cikti ense kalinligi

Kizlar baya olmus bebekmer nasil dogdu ? Benim 10.haftada daha 1.8 cikti ense kalinligi
Sanki 10. Hafta ölçmek için çok uygun bir zaman gibi gelmedi. Çünkü ikili tarama testi için önerilen zaman 11. Ve 14. Haftalardır ki en uygun zamanın da 12. Hafta olduğu söylenir. Sağlıkla kalın siz ve bebeginiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…