Bebekte gelişim geriliği

Merve D

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2019
26
7
86
32
Merhabalar. 26 haftalık hamileyim.. Bu hafta kontrole gidince bebeğimin 2 hafta geriden geldiğini öğrendim. BPD, HC, Ac gibi değerleri 2 hafta geride.. Doktorum pelinotoga gönderdi.. Bebeğim şu an 734 gramda.. Biraz korkuyorum.. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz. Benimle aynı durumu yaşayan var mı. Ya da bilgisi olan.

Merhaba durumumuz birebir aynı ben de 26+3 günlük hamileyim üç gün önceki kontrolümde doktor bebeğimin karın çevresinin iki hafta geriden geldiğini söyledi. Plesentadan bebeğe kan akışı yavaşmış. Benim bebeğimin kilosu da o günkü ölçümde 739 gr çıktı. Ecopirin diye bir ilaç verdi sanırım kan sulandırıcı. Protein ağırlıklı beslen dedi. Ayrıca amniyon suyum da sınırdaymış. Üç hafta sonra kontrole çağırdı. Doktorun dediklerini yapmaya, protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum bakalım üç hafta sonra durum ne olacak... Size neler dedi doktorunuz?

Doktor minyon da olabilir dedi.Bebeğin başı basık dedi.. Babayı görünce babanın başı da basık dedi.. Sonra beynine kalbine idrar kesesine baktı her şey normal görünüyo dedi.. Suyun iyi dedi.. Perinotoloji yönlendirdi.. Bi sıkıntı varsa daha net cevap verir dedi.. Yarın perinotolojiye gidicem.. Yarın 27 hafta olucam.. Dediklerini sana yazarım canım.. İnşallah bebeklerimiz haftasını yakalar.

Doktor minyon da olabilir dedi.Bebeğin başı basık dedi.. Babayı görünce babanın başı da basık dedi.. Sonra beynine kalbine idrar kesesine baktı her şey normal görünüyo dedi.. Suyun iyi dedi.. Perinotoloji yönlendirdi.. Bi sıkıntı varsa daha net cevap verir dedi.. Yarın perinotolojiye gidicem.. Yarın 27 hafta olucam.. Dediklerini sana yazarım canım.. İnşallah bebeklerimiz haftasını yakalar.
Hadi inşallah hayırlı haberlerini yazarsın yarın🙏🏻

Çok uzun zaman geçmiş ama güzel haberlerim var.. Bebeğim 34 haftalıkken dünyaya gelmek zorunda kaldı suyum azalmıştır. Sezaryen doğumla 1620 gr37 cm bir kızım oldu 31 gün kövezde kaldı sonra çıktık kovid başladı. Zor günlerin hepsini atlattık. Şimdi 3 yaşında boyu yaşıtların göre kısa ama büyüyo ben bebeğim canım kızım maşallah büyüdü.. Sonra ikinciye hamile kaldım erken doğum olur diye korktum ama öyle olmadı 38 +4 te dünyaya geldi.. İki kızım var.. İlk Hamileliği de böyle olmasının sebebi kesinlikle stres bence.. Stresten uzak durun.

Back
X