Bebekte Tiroid sıkıntısı.anlayan bilen.....kafama takıldı:'(

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
438
123
Kızlar 2.5 aylık bebeğimde ilk topuk kanı yüksek çıktığını için arandık 2.kez kan verdik onda aranmadik...bu arada 1 hafta kuvezde kaldı çıkarken doktorumuz da 10.5 civarı olduğunu ama normal olabileceğini takip edilmesi gerektiğini söyleyip 10 gün sonra tekrar test yaptırdık 5 in altında olduğunu normal olduğunu gördük..ama kafama takılan şeyler var....göbek fıtığı geçmeyen sarılık ciltte kuruluk renk farklılığı ayrıca ablası hipotiroidi... şu an içim içime sığmıyor bilgi okudum belirtileri olabiliyormus bunlar... bebek te böyle yüksek çıkıp düşüp sonra tekrar çıkabilir mi...(ablasinda direkt 1 aylikken ilaç kullandik 3 yaşında sonra bırakıp düzenli takip yaptırıyoruz)

Allah razı olsun...ablasinda boyle bir durum yaşayıp bir de bazı belirtileri yaşayınca endişeleniyor um...kan aldirsam kan çıkmıyor ki yavrumdannn
Hanımefendi tekrar bu defa çocuk endokrinolojiye gidin ve de aile öyküsü pozitifi olduğunu böyle semptomları olduğunu ve de topuk kanı mevzusunu anlatın hipotiroidi olma ihtimali açısından değerlendirilmesini istediğiniiz hekiminize belirtin derim ben

Allah razı olsun...ablasinda boyle bir durum yaşayıp bir de bazı belirtileri yaşayınca endişeleniyor um...kan aldirsam kan çıkmıyor ki yavrumdannn
Endişe etmenize gerek yok eğer ki varsa da tiroit hastalıkları açısından tedavişs en kolay olan hipotiroididir yeter ki teşhis konulsun inşaALLAH çıkmaz ama yine de tedbiri elden bırakmamalıyız sağlık konusunda

Benim oğlumda da ilk topuk kanında 10 gibi bi değer çıkmıştı testi tekrarladık normal denildi hiç kafama takmadım rahat olun lütfen bir sıkıntı olsa çıkardı

44 topuk kanı degeriyle dogdu oglum.3 günlükten, 4 yaşınakadar ilaç kullandik..hipotiroidi vardi.suan 10 yaşında 3-6ay arası kontrol amaçlı kan veriyoruz şükür bisey yok..Sizde bilinclisiniz bu konuda diger kardesten,tekrar cocuk endokrinoloji görsün ertelemeyin.Cok geçmiş olsun

saglik calisaniyim. 10 çok yüksek bir değer değil. ilk haftalarda bazen böyle ara değerler çıkabiliyor. 2. kontrol için verdiğiniz tsh ve t4 normalse sıkıntı yok. Iciniz yine de rahat degilse aile hekiminize soyleyin, tekrar kontrol tsh verebilirsiniz. O da normal çıkacaktır. Bunun icin endokrin dr una gitmenize gerek yok, iciniz rahat olsun.. Yalnız hala sarılığı devam ediyorsa ayrıntılı araştırma yapılması gerekir, bir çocuk dr una başvurmanızı tavsiye ederim

Sorun yok ilk aylarda yüksek çıkabiliyor. 5 in altına düşmüş . Benim gibi çocuğu doktor doktor gezdirme iki doktorun aklına uydum çocuğumu delik deşik ettirdim sırf hastaneleri zengin ettim tiroid yüksek dediler diye. Halbuki gayet normalmiş ilk zamanlar yüksek çıkması. Bana iyot verdiler git git gel başka bir şey yoktu.

Bu arada kızımın sarılığı 3 ay filan sürdü anne sütü sarılığıydı ama acaba tiroid kaynaklı mı diye orada içimize kurt düşürdüler ve yavrum perişan oldu kan vermekten

Sağolun .bu arada kizmda hipotiroidi ve ilacı bıraktık..6 ay sonraya verdi kontrol muayenesini...bazen göz altı morariyor bu da belirtymis paranoyak oldum

Bu arada kızımın sarılığı 3 ay filan sürdü anne sütü sarılığıydı ama acaba tiroid kaynaklı mı diye orada içimize kurt düşürdüler ve yavrum perişan oldu kan vermekten

Bizim de hala sarılık var..hala geçemedi.....hatta rengi bir garip beyaz değil kırmızı sarı gibi...2.5 atligiz.. sarılık için bile zor zar kan çıktı...

Oğlumda aynı durum oldu ilk topuk kanında yüksekti ankaradan tekrar istediler çok korkmuştum. Sonra cevap gelmedi . Doktor demekki sorun yok demişti ama ben emin olmak icin bir daha yaptırdım 3 aylık falandı yada daha büyük tam hatırlamıyorum..çok şükür normal çıkmıştı. Sizde dua edin tekrar yaptırın testi inşallah normal çıkar sağlıcakla büyüsün bebeğiniz.

Bizim doktorunuzda ablasinda da hipotiroidi olduğundan bir daha tekrar ederiz gibisinden konuşmuştu...3 aylikken aşı yok ya zaten o zamana kan verilir bakılır diyorum..ama Allah muhafaza geç kalmaktan korkuyorum.. Tiroidin tedavisi kolay ancak gec kalmamak çok önemli... şu mübarek gün hürmetine Rabbim evlatlarımızla bizleri imtihan etmesin inşallah..

Çok geçmiş olsn yenidoğan bebekde hipotroidi neyden kaynaklanıyormuş genetik mi acaba bende 26 haftalık gebeyim ve benimde hipotroidim var ancak gebelikte troid değerlerim normaldi ilaç kullanmadım takip gerektiren tipten sadece anti tpo yüksek inşallah bebeğimde olmaz sizin kide düzelir inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…