- 18 Kasım 2013
- 1.520
- 438
- 123
- Konu Sahibi papatyasevilir
-
Allah razı olsun...ablasinda boyle bir durum yaşayıp bir de bazı belirtileri yaşayınca endişeleniyor um...kan aldirsam kan çıkmıyor ki yavrumdannnBenim kızımında ilk yüksek çıkıp sonra normale dönmüştü hiç sorun yaşamadık şuan 6 yaşında.
Hanımefendi tekrar bu defa çocuk endokrinolojiye gidin ve de aile öyküsü pozitifi olduğunu böyle semptomları olduğunu ve de topuk kanı mevzusunu anlatın hipotiroidi olma ihtimali açısından değerlendirilmesini istediğiniiz hekiminize belirtin derim benAllah razı olsun...ablasinda boyle bir durum yaşayıp bir de bazı belirtileri yaşayınca endişeleniyor um...kan aldirsam kan çıkmıyor ki yavrumdannn
Endişe etmenize gerek yok eğer ki varsa da tiroit hastalıkları açısından tedavişs en kolay olan hipotiroididir yeter ki teşhis konulsunAllah razı olsun...ablasinda boyle bir durum yaşayıp bir de bazı belirtileri yaşayınca endişeleniyor um...kan aldirsam kan çıkmıyor ki yavrumdannn
Sorun yok ilk aylarda yüksek çıkabiliyor. 5 in altına düşmüş . Benim gibi çocuğu doktor doktor gezdirme iki doktorun aklına uydum çocuğumu delik deşik ettirdim sırf hastaneleri zengin ettim tiroid yüksek dediler diye. Halbuki gayet normalmiş ilk zamanlar yüksek çıkması. Bana iyot verdiler git git gel başka bir şey yoktu.Kızlar 2.5 aylık bebeğimde ilk topuk kanı yüksek çıktığını için arandık 2.kez kan verdik onda aranmadik...bu arada 1 hafta kuvezde kaldı çıkarken doktorumuz da 10.5 civarı olduğunu ama normal olabileceğini takip edilmesi gerektiğini söyleyip 10 gün sonra tekrar test yaptırdık 5 in altında olduğunu normal olduğunu gördük..ama kafama takılan şeyler var....göbek fıtığı geçmeyen sarılık ciltte kuruluk renk farklılığı ayrıca ablası hipotiroidi... şu an içim içime sığmıyor bilgi okudum belirtileri olabiliyormus bunlar... bebek te böyle yüksek çıkıp düşüp sonra tekrar çıkabilir mi...(ablasinda direkt 1 aylikken ilaç kullandik 3 yaşında sonra bırakıp düzenli takip yaptırıyoruz)
44 topuk kanı degeriyle dogdu oglum.3 günlükten, 4 yaşınakadar ilaç kullandik..hipotiroidi vardi.suan 10 yaşında 3-6ay arası kontrol amaçlı kan veriyoruz şükür bisey yok..Sizde bilinclisiniz bu konuda diger kardesten,tekrar cocuk endokrinoloji görsün ertelemeyin.Cok geçmiş olsun
44 topuk kanı degeriyle dogdu oglum.3 günlükten, 4 yaşınakadar ilaç kullandik..hipotiroidi vardi.suan 10 yaşında 3-6ay arası kontrol amaçlı kan veriyoruz şükür bisey yok..Sizde bilinclisiniz bu konuda diger kardesten,tekrar cocuk endokrinoloji görsün ertelemeyin.Cok geçmiş olsun
Bu arada kızımın sarılığı 3 ay filan sürdü anne sütü sarılığıydı ama acaba tiroid kaynaklı mı diye orada içimize kurt düşürdüler ve yavrum perişan oldu kan vermekten
Oğlumda aynı durum oldu ilk topuk kanında yüksekti ankaradan tekrar istediler çok korkmuştum. Sonra cevap gelmedi . Doktor demekki sorun yok demişti ama ben emin olmak icin bir daha yaptırdım 3 aylık falandı yada daha büyük tam hatırlamıyorum..çok şükür normal çıkmıştı. Sizde dua edin tekrar yaptırın testi inşallah normal çıkar sağlıcakla büyüsün bebeğiniz.Kızlar 2.5 aylık bebeğimde ilk topuk kanı yüksek çıktığını için arandık 2.kez kan verdik onda aranmadik...bu arada 1 hafta kuvezde kaldı çıkarken doktorumuz da 10.5 civarı olduğunu ama normal olabileceğini takip edilmesi gerektiğini söyleyip 10 gün sonra tekrar test yaptırdık 5 in altında olduğunu normal olduğunu gördük..ama kafama takılan şeyler var....göbek fıtığı geçmeyen sarılık ciltte kuruluk renk farklılığı ayrıca ablası hipotiroidi... şu an içim içime sığmıyor bilgi okudum belirtileri olabiliyormus bunlar... bebek te böyle yüksek çıkıp düşüp sonra tekrar çıkabilir mi...(ablasinda direkt 1 aylikken ilaç kullandik 3 yaşında sonra bırakıp düzenli takip yaptırıyoruz)
Oğlumda aynı durum oldu ilk topuk kanında yüksekti ankaradan tekrar istediler çok korkmuştum. Sonra cevap gelmedi . Doktor demekki sorun yok demişti ama ben emin olmak icin bir daha yaptırdım 3 aylık falandı yada daha büyük tam hatırlamıyorum..çok şükür normal çıkmıştı. Sizde dua edin tekrar yaptırın testi inşallah normal çıkar sağlıcakla büyüsün bebeğiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?