Bebekte TSH yüksekliği

Tugba1809

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2025
5
1
1
34
Hanımlar merhaba. Bu konu benim için çok önemli lütfen bilgisi ve tecrübesi olanlar benimle paylaşabilir mi? Benim 26 günlük bebeğim var. Topuk kanı ile TSH normal dışı çıkınca uzmana sevk edildi ve dün itibariyle hemen gittik tabi topuk kanı 2 kere alındığı ve sonuçların gelmesi zaman aldığı için kızım toplamda 26. Gününe girdi bugün aradan koca bir 3 hafta geçti anlayacağınız. Sonuç olarak uzmana gittik ve öğleden sonra tok şekilde alınan kanda TSH 32 çıktı serbest T4 ise 0.68 idi. Doktor tiroid ilaci baslatti ve ben çok ağladım çünkü tiroid yüksekliği zekayı olumsuz etkileyebiliyormuş açıkçası geçen 26 günde bebeğime birşey olmuş müdür diye düşündüm. Ve bu TSH yüksekliği kalıcı olur mu ömür boyu ilaç kullanması gerekir mi diye de korktum. Allah kimseyi evladı ile sinamasin ve evladının acısını gostermesin. Benzer durumu yaşamış olup sonradan tamamen düzelen var mı nasıl beslediniz bebeğinizi bu durumda?

Benzer durumda tanıdığım veya bildiğim durum yok ama insan evladı olunca evham yapıyor inşallah olumsuz bir durum olmayacaktır kısa zamanda çözülmüş sorun 1 aylık bile değil o kadar etken var zeka gelişimi için tek bu bi anda 26 günde tüketmez diye düşünüyorum elbette tıbbi bilgim yok annelik hissiyatı sadece . Çocuklar sandığımızdan daha güçlü

Tedaviye çok erken başlamışsınız endişelenmeyin. İlaçla hemen düzeliyor tsh. Siz ilacı sabah açken her gün aynı saatte verin bebişinize

Lütfen çok iyi doktorda takip yaptırın. Bizim 45 çıkmıştı. Meğer batikondan olmuş. Hemen özel hastaneye gittik. İlaç başlatmıştı çocuk doktoru çok pişmanım batikonu kesince düzelirmiş ilaçla dahada baskılandı ve biz ilacı direk kesemedik. Her ay takiple 6 ayda falan kesildi. Şuan gayet iyi.

Hanımlar merhaba. Bu konu benim için çok önemli lütfen bilgisi ve tecrübesi olanlar benimle paylaşabilir mi? Benim 26 günlük bebeğim var. Topuk kanı ile TSH normal dışı çıkınca uzmana sevk edildi ve dün itibariyle hemen gittik tabi topuk kanı 2 kere alındığı ve sonuçların gelmesi zaman aldığı için kızım toplamda 26. Gününe girdi bugün aradan koca bir 3 hafta geçti anlayacağınız. Sonuç olarak uzmana gittik ve öğleden sonra tok şekilde alınan kanda TSH 32 çıktı serbest T4 ise 0.68 idi. Doktor tiroid ilaci baslatti ve ben çok ağladım çünkü tiroid yüksekliği zekayı olumsuz etkileyebiliyormuş açıkçası geçen 26 günde bebeğime birşey olmuş müdür diye düşündüm. Ve bu TSH yüksekliği kalıcı olur mu ömür boyu ilaç kullanması gerekir mi diye de korktum. Allah kimseyi evladı ile sinamasin ve evladının acısını gostermesin. Benzer durumu yaşamış olup sonradan tamamen düzelen var mı nasıl beslediniz bebeğinizi bu durumda?
Benim arkadaşımın bebeğinin yüksekti 20 lerde bir rakamdı ve doktor ilaç başlamadı takip edelim dedi sonra düştü zaten 1 hafta sonra

Keşke bizim de bir tık düşük olsaydı maalesef daha ne olduğu bile belli değil doktor doğru dürüst bilgi de vermedi iki gündür aglamaktan helak oldum Allah'ım kimseyi evladı ile sinamasin her zaman herkesin evladına dua ederim gerçekten evlat korkusu çok zormuş

Back
X