Bebekte Yüksek Ense Kalınlığı

nlfrm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2010
19
1
86
Merhaba,
Bugün itibariyle 13+1 günlük hamileyim. Tekirdağ bölgesinde ikamet ediyorum. Doktorum 19/03/16 da ikili test için çağırmıştı ense kalınlığının çok yüksek olması sebebiyle testi yaptırmadan perinotoloji uzmanına görünmemi ve belirli testlerin yapılması gerektiği için fakülte hastanesine başvurmamı söyledi. İstanbul Tıp Fakültesinden Alkan Hoca için randevu aldım. Ultrasonda baktı ve ense kalınlığının 7,6mm olduğunu ve teşhisin kistik higroma olduğunu gebeliğin sonlandırılması gerektiğini fakat öncelikle cvs testinin yapılıp kromozomlara bakılması ve sonrasında rapor çıkacağını söyledi. Ön rapor 2 gün içerisinde çıkıyormuş aranmadık ama biz aradık. Ön raporda sıkıntı yokmuş normal raporu beklemek durumundayız. Çok endişeleniyorum. Bu rapor da temiz çıkarsa süreç nasıl ilerler başına gelen yada bilgisi olan varsa paylaşırmısınız? Gerçekten çeken biliyor Allahım kimsenin başına vermesin herkese sağlıkla bebeğini kucağına almayı kısmet etsin inşallah

ben şunu bilir şunu soylerim Allah ne derse o olur raporlar sonuçlar olçümler ... çok iyi karar vermelisin sana onerim eğer ankaraya gelebilme şansın olursa eyüp ekiciye ultrason çektirmen ... anne karnındaki nice sağlıklı gorunen bebek hasta doğuyor nice hastalıklı denilen bebek sağlıklı ... tıbba guvenım var ama bir doktorun soylemesi ile temiz çıkmış bir raporla bebeği aldırma derim...

Merhaba

Tahlil sonuçlarının nasıl çıktığını merak ettim. Umarım bir sorun yoktur

Merhabalar. Biz de 12.haftada gittik. İlk gittiğimiz doktor 3.9 ölçtü ve down sendromu var gibi dedi. Dünya başımıza yıkıldı resmen. Ordan çıktığımız gibi 2. Bir doktora göründük. O da bizi resmen mezara koydu. İlk öncü 4 mm dedi sonra Yok yok 5 mm civarı dedi. Beyinde setta var dedi. Bel açıklığı diye tabir edilen bir rahatsızlık da görüyorum ama vücudun üst kısmında dedi. Hiç ikili testle uğraşmayın dedi ve bize bir prof önerdi amniyosentez yaptırın dedi. Bir kaç saat daha ağlayıp sızlanırken bir arkadaş tavsiyesiyle başka bi doktora gittik. İyice baktı. 2.4-2.8- 3.5 ölçtü. En derin noktada 3.5 ölçtüm dedi. Vücudu elleri ayakları normal dedi. Burun oluşmuş bu iyi bişey dedi. Kafamız allak bullak kime inanacağımızı bilmiyoruz. Yarın ikili test yaptıracaz ve sonrasında da amniyosentez. Moralim altüst olmuş vaziyette

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…