Bebekten sonra?

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.900
57.841
798
Merhaba bayanlar..
Son zamanlarda düşünüyorum da artık tek başıma düşünmeyeyim,
fikirlerinizi alarak düşüneyim dedim :)

Bebek beraberinde neler getirir?

Bebekten sonra eşinizde, evliliğinizde olumlu ya da olumsuz ne gibi
değişiklikler oldu paylaşabilir misiniz?

Başlığı değiştirsem mi acaba?
Hamile miyim yardım edin!!!!! diye :)
Belki dikkat çekerdi bir yazan olurdu:ssz:

Daha güzel derken mesela?
Biraz ayrıntı rica etsem? Şöyle olmaya başladı..
Şu değişti.. Önceden şöyle olan şimdi böyle gibi:17:

önceden hayatımız daha monotondu çokta renkli bı evliliğim yoktu zaten standart bi evlilikte olan şeyler ama oğlum olduğundan beri kendımı çok daha aktif hayatın içinde hıssedıyorum tabıkı yorucu günün her saatı işte gıbısın çocuk bu sus dediğinde susmuyor dur dediğinde durmuyor yemeği temizliği derken oldukça yoruluyor insan ama yinede kendını hazır hissedıyorsan annelik ertelenmemesi gereken bı duygu

önceden hayatımız daha monotondu çokta renkli bı evliliğim yoktu zaten standart bi evlilikte olan şeyler ama oğlum olduğundan beri kendımı çok daha aktif hayatın içinde hıssedıyorum tabıkı yorucu günün her saatı işte gıbısın çocuk bu sus dediğinde susmuyor dur dediğinde durmuyor yemeği temizliği derken oldukça yoruluyor insan ama yinede kendını hazır hissedıyorsan annelik ertelenmemesi gereken bı duygu

Ne güzel..
Peki diyelim kendini hazır hissediyorsun.
Çok da istiyorsun.
Ama senin çocuğun sevmediğin insanların torunu olacak.
Bu sebepler hayatının içine o insanlar daha çok girecekler.
Böyle bir sebeple ertelenmesi mantıklı mı sence katiee?

tamda benım durumumu yazmışsın ben bıde o sevmediğim insanlara bırakıp gıdıyorum işe bence bunlara takılma 5 sene sonra olsun diye düşünsen ee o insanlar yıne sneın hayatında yapçak bişi yokki

sevmediğin insanların oğluna eşim demişsin bi kere :) olan olmuş takılma buna.
tabi daha çok hayatında olcaklar torun olunca bi şekilde. ama bunun için annelik ertelenmez.
ne çok boş zamanım varmış diyosun bebek olduktan sonra öncesi için..

tamda benım durumumu yazmışsın ben bıde o sevmediğim insanlara bırakıp gıdıyorum işe bence bunlara takılma 5 sene sonra olsun diye düşünsen ee o insanlar yıne sneın hayatında yapçak bişi yokki

Çok zor bu benim için..:(
Benimki sevmemenin ötesi nefrete dönük :D

Seneler sonra diyorum belki farklı bir şehirde oluruz.
Uzak oluruz. İstedikleri kadar yakınlaşamazlar..

Sonra diyorum ki değer mi üç beş kendini bilmez için
hayalini, hayatını ertelemeye..
Bunun pişmanlığını yaşamak var diyorum..

Bu konu aklımda uzun zamandır var..
Karmaşığım yani..:26:

Çok zor bu benim için..:(
Benimki sevmemenin ötesi nefrete dönük :D

Seneler sonra diyorum belki farklı bir şehirde oluruz.
Uzak oluruz. İstedikleri kadar yakınlaşamazlar..

Sonra diyorum ki değer mi üç beş kendini bilmez için
hayalini, hayatını ertelemeye..
Bunun pişmanlığını yaşamak var diyorum..

Bu konu aklımda uzun zamandır var..
Karmaşığım yani..:26:

faat sen mantıklı bı kadınsın yorumlarından bildiğim kadarıyla nıye bu konuda bukadar duygusalsın

sevmediğin insanların oğluna eşim demişsin bi kere :) olan olmuş takılma buna.
tabi daha çok hayatında olcaklar torun olunca bi şekilde. ama bunun için annelik ertelenmez.
ne çok boş zamanım varmış diyosun bebek olduktan sonra öncesi için..

Ona eşim dedim evet.. :ssz:

Onu demek sorun değil..
Onlar yüzünden bebeksiz huzursuz oluyorken bebekle huzursuz olmak korkutuyor insanı:ssz:
Ama onlar için bu güzel duyguyu ertelemek de ne kadar mantıklı diyorum evet..

Aslında ben eşteki değişimleri merak ediyorum..
Mesela eş ne kadar değişir..
Karısına söylenen bir laf için ailesinden herhangi birini susturmayan adam
çocuk olunca böyle mi devam eder?

Yoksa çocuktan sonra söylenenleri tıkar mı ağızlara..
Biliyorum bu kişiden kişiye değişir..

Böyle bir değişim gören oldu mu bunu merak ettim..

faat sen mantıklı bı kadınsın yorumlarından bildiğim kadarıyla nıye bu konuda bukadar duygusalsın

:)
Bilmiyorum..
Sanırım sorunlarım büyür diye korkuyorum.

Eşimin ailesi ile sorunlarım var eşim de bu konuda ailesine susun diyebilen biri değil..
Bu duruma şimdilik alıştım belki, bebek varken nasıl olurum daha zor gelir belki katlanmak..
Herkes hassas bir ruh haline giriyor..
Diye düşünceler içindeyim.. Mantıksız mı bunları düşünmem acaba?

:)
Bilmiyorum..
Sanırım sorunlarım büyür diye korkuyorum.

Eşimin ailesi ile sorunlarım var eşim de bu konuda ailesine susun diyebilen biri değil..
Bu duruma şimdilik alıştım belki, bebek varken nasıl olurum daha zor gelir belki katlanmak..
Herkes hassas bir ruh haline giriyor..
Diye düşünceler içindeyim.. Mantıksız mı bunları düşünmem acaba?

faat eşin hayatında oldukça o ınsanlarda olacak benım eşim çocuğumuz olunca ayrı bı aile olduğumuzun farkına vardı ama senınkındede aynı şey olacak dıye garantı yok sanırım bebek baştan öngörülecek şey değil yaşamadan öğrenemıyceksın neler olacağını eşinin ailesının tutumunun nasıl olacağını sen bu evliliğe devam edıyorsan bebekle gelcek sorunları sadece ertelemiş oluyorsun

faat eşin hayatında oldukça o ınsanlarda olacak benım eşim çocuğumuz olunca ayrı bı aile olduğumuzun farkına vardı ama senınkındede aynı şey olacak dıye garantı yok sanırım bebek baştan öngörülecek şey değil yaşamadan öğrenemıyceksın neler olacağını eşinin ailesının tutumunun nasıl olacağını sen bu evliliğe devam edıyorsan bebekle gelcek sorunları sadece ertelemiş oluyorsun

Evet haklısın.
Belki bebek olmadan eşimin ailesine karşı daha dik durmasını bekliyorum ama
daha çok beklerim heralde:ssz:
Yaş da geçiyor o arada..

Ona eşim dedim evet.. :ssz:

Onu demek sorun değil..
Onlar yüzünden bebeksiz huzursuz oluyorken bebekle huzursuz olmak korkutuyor insanı:ssz:
Ama onlar için bu güzel duyguyu ertelemek de ne kadar mantıklı diyorum evet..

Aslında ben eşteki değişimleri merak ediyorum..
Mesela eş ne kadar değişir..
Karısına söylenen bir laf için ailesinden herhangi birini susturmayan adam
çocuk olunca böyle mi devam eder?

Yoksa çocuktan sonra söylenenleri tıkar mı ağızlara..
Biliyorum bu kişiden kişiye değişir..

Böyle bir değişim gören oldu mu bunu merak ettim..

kişiden kişiye değişir ama şimdi susturmuyosa o zaman da susturmaz. onlar da dedesi babannesi deyip konuşmaya hakları olduğunu düşünür.
başka konularda karıştırmasa da çocuk konusunda ailesinin yorumlarını dinliyor eşim.
yaşadığınız sorunların boyutunu bilmiyorum ama araya mesafe koy, umursama kendi hayatını yaşa.
bi arkadaşım eşinin ailesiyle görüşmüyor ama oğluna babannesi bakıyor, çocuk sorguluyor bunu.
çocuk olunca hiçbir sorun kendiliğinden çözülmüyor ama sorunların yansıtılmaması gereken bi çocuk oluyor ortada. bu yüzden mümkünse üstünü ört sorunların mesafeli dur yeni sorunlar türemesin. tabi yaşadığın soruna bağlı bu, mümkün olamayabilir bişey yokmuş gibi davranmak.

kişiden kişiye değişir ama şimdi susturmuyosa o zaman da susturmaz. onlar da dedesi babannesi deyip konuşmaya hakları olduğunu düşünür.
başka konularda karıştırmasa da çocuk konusunda ailesinin yorumlarını dinliyor eşim.
yaşadığınız sorunların boyutunu bilmiyorum ama araya mesafe koy, umursama kendi hayatını yaşa.
bi arkadaşım eşinin ailesiyle görüşmüyor ama oğluna babannesi bakıyor, çocuk sorguluyor bunu.
çocuk olunca hiçbir sorun kendiliğinden çözülmüyor ama sorunların yansıtılmaması gereken bi çocuk oluyor ortada. bu yüzden mümkünse üstünü ört sorunların mesafeli dur yeni sorunlar türemesin. tabi yaşadığın soruna bağlı bu, mümkün olamayabilir bişey yokmuş gibi davranmak.

Hmmm..Bu yorum daha aydınlatıcı oldu teşekkür ederim..

Benim henüz çocuğum yok ama çevremde gördüğüm kadarıyla çocuk olunca daha bir aile olunuyor . Yani çocuğun sorumlulukları falan gerisi biraz dışarıda kalıyor .

Bence eşini seviyor ve bu sebeplerle bir gün ya boşanırsam düşüncesi yoksa fazla erteleme .Hemde Sevmediğin insanlar için

Benim henüz çocuğum yok ama çevremde gördüğüm kadarıyla çocuk olunca daha bir aile olunuyor . Yani çocuğun sorumlulukları falan gerisi biraz dışarıda kalıyor .

Bence eşini seviyor ve bu sebeplerle bir gün ya boşanırsam düşüncesi yoksa fazla erteleme .Hemde Sevmediğin insanlar için

Haklısınız.. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Back
X