bebgime nasıl kıyarım :( :(

annenin hayatini tehdit ettiği haller dışında aldırmak caiz değil katil olmakla aynı. Oran düşük dua et bol bol Allah kimsenin başına vermesin Inş korktuğun gibi olmaz

herhangi öngörülebilen bir riskiniz olmasa bile çocugunuz sağlıksız doğabilir.. ancak bu Allah ın takdiridir elden bir şey gelmez..

fakat size bir risk öngörülüyor ve siz bu riski göze alıp hamile kalıyorsanız.. sonrasında risk gerceklesınce yok ıstemedım aldırcam cok

fazla keyfı oluyor bence.. ki bir çocugunuz da varmıs Allah bağışlasın...

hamile kalma kararını verıyorsanız her şeye hazırlamalısınız kendınızı..

mrb arkadaşlar daha önce açtığım konuları görmüşsünüzdür sağlıklı 3,5 yasında bi kızım var ikinci ve üçüncü gebeliklerim oldu kürtaj la sonuçlandı bebeklerim gelişmedi bize genetik araştırma yaptırmamızı önerdiler yaptırdık eşimde ve bende aynı bölgene kromozom anomalisi çıktı yani tekrar bebeğimiz olursa doğal yolla engelli olabilirmiş çok üzgünüm kızıma bakılıyor şimdide taşıyıcımıyız diye... tüp bebeği önerdi dr. ondada kesin sağlıklı olacak die bi garanti yok ne yapacağımızı bilmiyoruz .... hamile kalınca 12. haftada amniyosentez yapılıp bebek sağlıklı mı diye bakılması gerekiyormuş eger sağlıksız olursa gebeliğim sonlancak çok kötüyüm teselliye ihtiyacım var dinen caiz olur mu sağlıksız bebeği aldırmak bilmiyorum sağlıksız olduğunu bile bile dünyaya getirmek doğru mu onu da bilmiyorum çok kafam karışık %75 sağlıklı olma ihtimali var %25 düşedebilir düşmesse sağlıksız olur dedi dr. sizin fikriniz ne sağlıksız bebeği dünyaya getirir miydiniz... hamile kalmaya korkmaya başladım bu kadar çok ikinci çocuğu isterken:(:43::43::43:

Allah korusun kötü şeyler düşünme yinede..
ama onu böyle bir hayatı yaşatmaya da mecbur bırakma annesi. farzedelim sana muhtaç bir çocuk oldu büyüdü yaşı geçti ve sana emanet hadi sana birşey oldu onu arkanda nasıl bırakacaksın.
kimsenin hayatı garanti deil heran herkes engelli kalabilir ele avuca muhtaç kalabilir ama ''kaderimmiş dersin
ama bile bile ona bu kaderi yaşatmak bence uygun değil .
Allah kimsenin başına vermesin . Sana da Allah yardım etsin . acil şifalar diliyorum

Son düzenleme:
Allah korusun kötü şeyler düşünme yinede..
ama onu böyle bir hayatı yaşatmaya da mecbur bırakma annesi. farzedelim sana muhtaç bir çocuk oldu büyüdü yaşı geçti ve sana emanet hadi sana birşey oldu onu arkanda nasıl bırakacaksın.
kimsenin hayatı garanti deil heran herkes engelli kalabilir ele avuca muhtaç kalabilir ama ''kaderimmiş dersin
ama bile bile ona bu kaderi yaşatmak bence uygun değil .
Allah kimsenin başına vermesin . Sana da Allah yardım etsin . acil şifalar diliyorum

eger hamile kalırsam ve düşmezse herseye rağmen dünyaya getiririm kıyamam aldırmaya herealde

Zaten bir kızın varken kendini nedne bu kadar yıpratıyorsun? Tüp bebek yaptın engelli oldu, ne yapıcan peki? Kürtaj mı yaptırıcan deneme tahtası mı o bebek? Engelli bebeği dünyaya getirip hem onun hem kendi hem eşinin hem 3.5 yaşındaki kızının hayatına gereksiz sorumluluklar yüklemene ne gerek var göz göre göre? Kızının engelli kardeşi olduğunda ileride sen yaşlandığında ona kızın bakmak zorunda kalıcak. Onun hayatına sormadan böyle bir şey nasıl verebilirsin?

Seni bi dene ya sağlıklı olursa diye teselli edemicem canım. Malesef denenmeyecek kadar ciddi bir konu. Kaldı ki bir evladın var. Canını neden sıktığını anlayamadım.

Her şeyi geçtim kızın da senin yaşadığın problemi yaşayabilirmiş ileride bebek sahibi olmak istediğinde. Henüz araştırılıyormuş. 2. bebeğin tamamen sağlıklı olsa bile o da böyle bir rahatsızlığı taşıyor olabilir. Bu bile çocuk yapmamak için bir sebep bence..

Canım sağlıklı bir evladın varken 2. Büyük risk taşıyorsa bence düşünme derim özürlü çoçuk bakmak bir ömür kolay değil enazından bir yavrun var :34:

Engelli bir çocuğunuz yada kardeşiniz olmadan bunun ne büyük bir sorumluluk olduğunu bilemezsiniz. Engelli olacağını bile bile bir çocuğu dünyaya getirmek en başta o çocuğa haksizliktir. Ha diyecekseniz dinen ben o çocuğu aldiramam o zaman Rabbimin size sağlıcakla verdiği kızınıza sukredecek ve ikinci çocuk diye tutturmayacaksiniz. Sizinki bile bile lades olur çünkü. Engelli bir kardeşim var. tüm testlerimiz, yapıldı. Genetik değil. ve annem buna rağmen birgün olsun tekrar çocuk yapmayi düşünmedi.

ZAten bir çocuğunuz varmış,rahatsızlığınızın genetik olduğunu söylüyorsun o zaman ikinciyi düşünmeyin.Bende size bir kaç örnek vereyim benimde çevremde hamile kalanlar arasında yapılan bütün testler sonucunda bebeklerinin engelli olacağını öğrenen bir sürü aile tanıyorum çoğunluğu aldırmadı çocuğunu ve hiçbir engelleri olmadan doğdu,onları görüp pişman olanlarda vardı aldırmasaydık bebeğimiz sağlıklı doğabilirlerdi diye.

mrb arkadaşlar daha önce açtığım konuları görmüşsünüzdür sağlıklı 3,5 yasında bi kızım var ikinci ve üçüncü gebeliklerim oldu kürtaj la sonuçlandı bebeklerim gelişmedi bize genetik araştırma yaptırmamızı önerdiler yaptırdık eşimde ve bende aynı bölgene kromozom anomalisi çıktı yani tekrar bebeğimiz olursa doğal yolla engelli olabilirmiş çok üzgünüm kızıma bakılıyor şimdide taşıyıcımıyız diye... tüp bebeği önerdi dr. ondada kesin sağlıklı olacak die bi garanti yok ne yapacağımızı bilmiyoruz .... hamile kalınca 12. haftada amniyosentez yapılıp bebek sağlıklı mı diye bakılması gerekiyormuş eger sağlıksız olursa gebeliğim sonlancak çok kötüyüm teselliye ihtiyacım var dinen caiz olur mu sağlıksız bebeği aldırmak bilmiyorum sağlıksız olduğunu bile bile dünyaya getirmek doğru mu onu da bilmiyorum çok kafam karışık %75 sağlıklı olma ihtimali var %25 düşedebilir düşmesse sağlıksız olur dedi dr. sizin fikriniz ne sağlıksız bebeği dünyaya getirir miydiniz... hamile kalmaya korkmaya başladım bu kadar çok ikinci çocuğu isterken:(:43::43::43:

1 kızım olduğu için riske girmezdim ben.

annemin onu son 2 yıldır engelli yapan bir hastalığı var.
%10 genetik

gen taraması yaptıracağım, eğer taşıyıcı olma riskim var ise çocuk sahibi olmayı düşünemem...
engelli birinin yaşadıkları, ona bakan herkesin yaşadığı ne kadar çok zorluk var biliyor musunuz?

bebekken kolay belki, ama ilerleyen yıllarda?
anne babasını kaybedince?
ağır bir engeli olursa bütün sorumluluğu ablasına mı kalacak?

diyelim doğurdunuz engelli olmasına rağmen, bütün ilginiz, bütün çabanız ona ayrılacak, çünkü hastalık gibi konular, evde "özel" durumlu bir çocuğun varlığı ailesel bir travma yaşamanıza neden olur. büyük çocuğunuzla ilgilenemezsiniz bile. böyle ailelerde eşlerin birbirini suçlamaya başladığı, sosyal hayattan koptuğu görülür.

şu da var, şu anda bir kaza, hastalık geçirip engelli bir birey olmayacağımızın garantisi de yok. her insan engelli olmaya adaydır.
ama sizin anlattığınız durumda bile bile lades var.
benim annem babam benim engelli olacağımı bile bile beni dünyaya getirseydi onları hep suçlardım diye düşünüyorum.

Canım kromozom anomalisi çıkmış ama sağlıklı bir evladın var tüp bebekte pgt isteyebilirsin yani embriyolara genetik tanı yapıyorlar yani risk düşüyor. İlla yapmak istiyorsanız bunu deneyebilirsiniz

Saglikli bir cocugun varken,Allah uzun omur versin de bile bile riske girmenin bir anlami yok bence.iki kurtajin var zaten.rahmin iyice yorulmus.psikolojin desen oyle.
Madem ki vaziyet boyle kendini zorlama.belki bir kurtaji daha kaldirmayacak vucudun.cocuguna yazik olur.Allah muhafaza.
Ikinci cocuk guzel ama bir taneyle de hayat ayni cok degisen birsey yok merak etme.
Rabbim evladini size bagislasin.yiyin icin gezin tozun yavrunla.en guzel zamanlariniz.....

Canım kromozom anomalisi çıkmış ama sağlıklı bir evladın var tüp bebekte pgt isteyebilirsin yani embriyolara genetik tanı yapıyorlar yani risk düşüyor. İlla yapmak istiyorsanız bunu deneyebilirsiniz

araştırdık canım onuda ama bizim için normall yolla olsada aynı tüp bebekde olsa aynı risk varmış kromozom içine dönükmüş onu da ayırt etmesi zormuş pgt ile ortaya çıkmaz dedi dr.biz tutunmasını sağlarız ama sağlıklı olup olmamasınıa bişey yapamayız dedi tüp bebek dr.

bunun adı en basit haliyle şükürsüzlük
allah sağlıklı bir evlat vermiş
daha neyi zorluyorsunuz
zaten 2 tane düşük yaşanmış
olası gebeliğin de nerdeyse sağlıksız olacağı kesin gibi
olsa kıyamazsın öldürmeye
varsay ki oldu
sağlıklı çocuğunuza ömür boyu bir yük bırakacaksınız
size bir şey olduğunda sağlıksız olan ne olacak
hem yaşayan hem de allah vermesin sağlıksız olursa olacak olan çocuğunuza yazık olmayacak mı
neden elinizdekine şükretmiyorsunuz
allahın gücüne gider

Ben olsam asla hamile kalma riskine bile girmem, gerekirse ameliyat olurum,ki yüzde yüz bebek olmam imkansiz olsun.
Hamile kalmak demek bile bile lades demek. Atiyorum o çoçuk bile saglikli dogsa, 20-25 yil sonra ayni sizin durumunuz düsecek. Oda acaba çoçugum olsunmu? diye düsünecek. Saglikli olmazsa ömür boyu o çoçuga bakmak zorundasin ve bundan dolayi ilk çoçugunu ihmalde edebilirsin.

Hamile kaldiginda kürtajda olabilirsin (ben böyle durumlarda kürtaja karsi degilim) fakat bu kürtaj nereye kadar? Insanin piskolojisini bozar. Bence 1 çoçuk ile haline sükür etmelisin. Cocugun kardesi olmayabilir fakat bazen arkadas kardesten bile daha yakin olabilir. Yani canini sikma.

Back
X