Doğuma Hazırlık Bebiş alışverişini toptan mı yoksa yavaş yavaş mı yapalım??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ebrunak

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
126
31
18
Arkadaşlar 25.haftamdayım şu zamanıma kadar bısey almadım bebişime artık alışveriş yapmalıyım diye düşünüyorum ama kime sorsam toptan bı defa da alabilirsin diyor.sizce yavaştan Parça Parça alıp kenara koymak mı mantıklı yoksa tek seferde toptan mı alıp koymak bilemedim.sanki maddi Açıdan kendime yüklenip büyük rakam görmemek içinde yavaştan almayı kendimce mantıklı görüyorum ama ilk bebek Tecrübesizim tabi ki sizce hangısı??

canım ilk öğrendiğimden beri 1 2 parça alıyordum bu hafta doğum çantası hazırlıycam diye tüm eksikleri alayım dedim ama pek bi eksik kalmamıs sonradan dedimki iyiki almışım yoksa listedeki herşeyi alsam bi anda çok agır gelicekti bna

İlkten al canım yavaş yavaş
Sonra cikart eksikler ne. Git onları topluca al gel

Benim ilk ayım bişeyler almak için sabırsızlanıyorum :KK73:iyi durmuşsunuz maşallah :KK66:

Evet ya bana da annem 7 .ayına kadar bekle fln dedi bende öyle Sabırla beklemek zorunda kaldım..artık kendımı mağazalara atmak deli gibi minik minik ciciler almak istiyorummm:21::21:

Arkadaşlar 25.haftamdayım şu zamanıma kadar bısey almadım bebişime artık alışveriş yapmalıyım diye düşünüyorum ama kime sorsam toptan bı defa da alabilirsin diyor.sizce yavaştan Parça Parça alıp kenara koymak mı mantıklı yoksa tek seferde toptan mı alıp koymak bilemedim.sanki maddi Açıdan kendime yüklenip büyük rakam görmemek içinde yavaştan almayı kendimce mantıklı görüyorum ama ilk bebek Tecrübesizim tabi ki sizce hangısı??
Canim senin maddiyatinla ilgili bu sorunun cevabı. Birden alırsan büyük bütçeler ayıran gerek. Ama günlere yayarsan hem daha kullanışlı şeyler alırsın yorulmadan hemde bütçe çok zorlanmaz. Ben 32 haftam girdim parça parça aldigim halde hala daha baya eksik var. Bebek arabasi beşik vs duruyor daha ;) o yüzden çokta geçe kalma

Parça parça denk geldikçe almak daha mantıklı. Ben uygun fiyatlı gördüğüm her mağazadan 3 5 bir şeyler aldım. İyi ki öyle yapmışım. Çünkü her seferinde en az 40 50tl tuttu. İnternetten de bir kaç alış veriş yaptım.
Toptan almaya kalksaydım -ki hala alınacaklar var- yanlış karar verip basit bir parçayı pahalıya alırdım.

bence de ufak ufak almalı, özellikle indirimleri değerlendirmek için de bolca zaman ve fırsat oluyor. tasarruf ederek bebişe ve kendinize daha çok şey almak da güzel bi avantaj tabi ki :21:

canım ilk öğrendiğimden beri 1 2 parça alıyordum bu hafta doğum çantası hazırlıycam diye tüm eksikleri alayım dedim ama pek bi eksik kalmamıs sonradan dedimki iyiki almışım yoksa listedeki herşeyi alsam bi anda çok agır gelicekti bna

Benim ilk ayım bişeyler almak için sabırsızlanıyorum :KK73:iyi durmuşsunuz maşallah :KK66:

bence de ufak ufak almalı, özellikle indirimleri değerlendirmek için de bolca zaman ve fırsat oluyor. tasarruf ederek bebişe ve kendinize daha çok şey almak da güzel bi avantaj tabi ki :21:

Ben de 33. Haftamdayım, ilk gebeliğim, ablam yengem falan da yok ki bebeğinin eşyalarını bana versin , her şeyini kendim aldım. Eksiğim de yok çok şükür.
Öncelikle ben bebek arabası beşik gibi büyük ve pahalı parçaları 5.-6. Ayda aldım. Sonradan para vermek istemedim. Sonra diğerlerini denk geldikçe aldım. Ama bence alılveriş son aya bırakılmamalı, ne olur ne olmaz, bebek erken gelir, sen çıkamazsın falan

Arkadaşlar bugun Eminönü Havuzlu Han'a gittim ve bayıldım hemen hemen gerekli şeyleri aldım Sağolsun kayınvalidem bebek alışverişi diyince akan sular durdu çıtçıtlı bodyler 3 tane 10 TL fln altlarda aynı şekilde battaniyeler 15 TL fln kundaklar pijamalar ucuz geldi bana ya bilemedim bı bakın derim

Canm bnce hemen başla alışverişine. Heleki birde benim gibi ilk çocuğuna hazrlık yapıyorsan eksiklerin hiç bitmez. Valla biz cinsiyeti oğrendiğşmizden beri her ay bi kaç parça alıyoruz gerçkten işim çok çok hafifledi. Bide şoyle bişy var aldıkça anca eksiklerini farkediyorsun. Mesela ben geçn hafta çıktım artık tum eksikler bitti dedim ama bakıyorum yine eksik çıkıyor.. Zaten işin maddi durumunu hiç soylemiyorum bile o kadar kolaylık sağlıyor ki.

Ya kesinlikle Haklısın canım geçenlerde kayınvalidem geldi hopp Havuzlu Han'a gittik heves etmiş ama nasıl onu bunu şunu alalım falan derken koca koca poşetler bı dünya para harcadı ama sanki hala eksik ya Gözüme çok görünen düşündükçe az görünmeye başladı badiler yetermi önlükten alsamıydım ki bıraz daha filanlar en önemli cocuğa eldiven almamışız Takımların beraberindekiler var sadece kafam cok dolu valla sanki daha cokkkkkk şey almam lazım gibi geliyor..yanı biri cıkıp bana desin ki 50 tane badi yeter 40 tane Patikli alt yeter rakamlar hep az geliyor sanki bana Sizede öyle oluyormu ??

Ya kesinlikle Haklısın canım geçenlerde kayınvalidem geldi hopp Havuzlu Han'a gittik heves etmiş ama nasıl onu bunu şunu alalım falan derken koca koca poşetler bı dünya para harcadı ama sanki hala eksik ya Gözüme çok görünen düşündükçe az görünmeye başladı badiler yetermi önlükten alsamıydım ki bıraz daha filanlar en önemli cocuğa eldiven almamışız Takımların beraberindekiler var sadece kafam cok dolu valla sanki daha cokkkkkk şey almam lazım gibi geliyor..yanı biri cıkıp bana desin ki 50 tane badi yeter 40 tane Patikli alt yeter rakamlar hep az geliyor sanki bana Sizede öyle oluyormu ??
Canim yinede cok fazla alma sen. Cunku 2 kere anca giydiriyorsun hemen buyuyorlar hep bir buyuk bedene geciyirsun. Bide ne kadarr millete guvenme desemde gelen giden hep biseyler getiriyor ve hepside yenidogan getiriyor o yuzden biraz buyuk al alirsanda. Ben henuz dogurmadim ama 2 yakin arkadasim dogurdu bakiyorum simdi onlara cocuklar hemencik buyuyor daha gecen kucagima almaya korkarken kocama olmuslar ve hep duydugum bebege 2 kere anca girdirdikleri tosuncuklar hemen buyuyor masallah :)

Birden alsan bile emin ol illa eksik cikacak. En iyisi tek tek arastirip en iyisi en uygununu bulmak. Cunku acele edildigi zaman kalitesiz seyleri fazla pahali almak zorunda kalinabiliyor.

Back
X