Bebiş kararı?

kedibadem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
317
38
118
Şanlıurfa
Bayanlar ben çok karasız kaldım. Bir türlü işin içinden çıkamadım.Farklı bakış açılarına ihtiyacım var.
1981 doğumluyum.Yani 30 yaşındayım. 2005 yılında evlendim.Yani 6. yılımızı dolduracağız.Sorunum bebek yapmak yada henüz yapmamak.Neden yapmak neden yapmamak anlatayım. Önümüzdeki yıl 2012 de eşimle tayin istemeyi düşünüyoruz.Öğretmeniz ve tayin dönemimiz mayıs ayları.Mayıs ayında tayin isteniyor haziran sonunda göreve başlanıyor.Tayin isteyeceğimiz yer şu anki yerimizden 850 km uzak. Bu ay bebek çalışmalarına başlasam ve tutsa gelecek yıl taşınırken 6 aylık olur. Eğer bu ay tutmazda ilerleyen aylarda tutarsa tşınma ile doğum çakışabilir yada bebiş yeni doğmuş olur ben de hem bebiş hem taşınma ikisini bir kaldıramam deliririm. Yapmasak taşınmadan sonraya ertelesek 2012 temmuz ayında çalışmalara başlasak ilk ay olduğunu farzedersek 2013 mart ayında doğar ki ben o zaman 32 yaşında olurum. Denediğimiz ilk ay hatta ilk yıl tutmazsa ne olacak? Off bir de bu aralar kilo aldım, ben zayıflayıp hamile kalmayı planlıyordum. Ama yumurtlama günüm bu haftasonuna geliyor ki eşim bu hafta sonu korunmayalım dedi. İş ciddiye binince ben de karın ağrıları başladı sanki ha deyince hamile kalacakmışım gibi. Bir kabul ediyorum bir vazgeçiyorum. Objektif fikirlere ihtiyacım var.

Zaten anlamadım ben mi çok korkağım. 6 yıldır bir cesaret edemedim.Hep ertele hep ertele .Dışarıda bebek görünce özeniyorum ama kendim yapmaya gelince bir türlü ciddiyetle karar veremiyorum. Eminim ki bu haftasonu da bin türlü bahenem olacak. Sanırım buraya yazma amacım da biraz gaza gelmek, motive olmak.

Zaten anlamadım ben mi çok korkağım. 6 yıldır bir cesaret edemedim.Hep ertele hep ertele .Dışarıda bebek görünce özeniyorum ama kendim yapmaya gelince bir türlü ciddiyetle karar veremiyorum. Eminim ki bu haftasonu da bin türlü bahenem olacak. Sanırım buraya yazma amacım da biraz gaza gelmek, motive olmak.

ben ve benim gibi olan arkadaşlarım yıllarca uğraşıyoruz olsun diye
hem benim yasımda daha 25
gec kalmadım ama suan gebeyim geç kalmısım gibi hissediyorum nedense :59:
bence erteleme sonra ilerde daha cok istersin iş işten geçmiş olur
bizz oo yok pkoydu yok kistti birde nelerle uğraştık

Bu kadar ince hesaplar yapma. Çocuk meselesi pek hesapla olmuyo :) Rabbim ol dediğini olduruveriyor ya da erteliyor.

Eğer eşin de istiyorsa bırak artık bu kararsızlığı. Başlayın çalışmalara :)

dünya işi bitmez.. biri bitince öbürü başlar..geçmiş 6 senene dön bak..ve bence erteleme..rabbim verir kolaylığını..

Neden korkuyorum yada herkes kadar istekli değilim bilmiyorum. Maddiyat değil, bakacak kimse de var, eşim benden daha iyi bakar.Çözemediğim bir iç engel bu.

6 yıldan beri bir kez bile ciddi düşünüp hadi bebek yapalım demedim. Hiç bir zaman başkalarını hamile diye yada bebişi var diye kıskanmadım hatta bazen iyiki onların yerinde değilim dedim. Ve hep Allah'a benim yerime gerçekten yürekten isteyenlere bebiş ver diye dua ederim. Sanırım eşimin babalık hakkını elinden almayacak olsam yapmam. Bu düşünceler içinde ben nasıl karar vereyim?

birakin Rabbim onu size emanet etsin... :emir_bebek: o rahminize dustugu an , henuz test yapmamisken bile onu hissedeceksiniz... emin olun dunyada bunun kadar guzel baska bir duygu yoktur.. biraz daha ertelerseniz , Allah korusun kendinize bebek yapma konusunda zora sokmus olabilirsiniz belkide?? Allah verecegi zamani bilir, hiçbirimiz hasa O'ndan iyi bilemeyiz, kendinizi bu huzura birakin ve dunyalar tatlisi bir evlat sahibi olun insAllah sevgiler..:71:

Anlattığınız hiç birşey de ben bir engel göremedim.
Bu kadar hesap yapmak bu konuda pek doğru değil bence, çok önemli şartlar olmadığı sürece.
Zaten siz de ileriki sayfalarda şartlardan değil de, içinizden istemediğinizi yazmışsınız.
Kimbilir çocuk sahibi olunca bu duygularınızın hepsi değişebilir ama ihtimal.
Hayatta istemediğiniz, hazır olmadığınız hiç birşeyi yapmayın derim ben, buna çocukta dahil.

siz sanki sipariş verir gibi bu zaman böyle olur ozaman öyle olur ALLAH sağlıklı sıhatli bir çocuk versinde nezaman olursa olsun bazen evdeki hesap çarşıya uymaya biliniyor bence istiyorsanız başlayın ALLAH nezaman kısmet ederse ozaman olur zaten:nazar::nazar::emir_bebek:

Bence de bu kadar hesap yapacak bi durum yok ortada,6 yıl bence çok uzun,ben 7 aylık eliyim 27 yaşındayım geç kaldım diye düşünüyorum,çünkü çocuğum 20 yaşındayken ben en az 47 48 olacağım.Üstelik bu ay 3. denememiz malesef bebek olmadı henüz.Benim de gel gitlerim oluyor,daha çok erken vb.. ama eşim çok istediği için ben de istiyorum:) 30 yaşındasın hemen olursa dduğunda 31 yaşında olacaksın ,düşünsene çocuğun senin yaşındayken sen 60 yaşın olacaksın (moralini bozmak için söylemiyorum lütfen yanlış anlama) Ama bence daha fazla geciktirme,zaten 6 yıldır evliliğin tadını çıkarmışsındır.

Herkes bana zamanla bebek isteyeceksin, biyolojik saat, annelik içgüdüsü dedi ama ben de 6 yıldır tık yok. Geçen yıl sanırım birazda mecburiyetten hani zaman geçiyor yaş ilerliyor diye bebek yapalım dedim eşime. 2010 temmuz ayında çalışmalara başlayalım dedik. Temmuz ayı geldi ben adetimi bekliyorum ki ondan sonraki 12-14-16 günler çalışalım. Yaklaşık 15 yıldır tek bir ay aksamayan adetim temmuz ayı boyunca gelmedi. Eylül ayına kadar adet olmadım. Doktor psikolojik dedi. Bendeki psikolojiyi düşünün yani. Hamilelik hep ben de olumsuzluk çağrıştırıyor. Nasıl anlatsam. İnsan test yaptığı andan itibaren ikinci bir canın sorumluluğunu alıyor. Kanamam mı var, düşük mü yapacağım, kese görünecek mi, kalp atışları duyulacak mı, tansiyonum mu çıktı şekeri mi, bebek sağlıklı mı , kahve içme kafein, oturamıyorum, nefes alamıyorum......ya sonra? Bebek nasıl doğacak? Hadi doğdu.Ateşlendi mi, emmiyor, mama ile besleniyor, sütüm azaldı, sarılık oldu, gaz mı kabız mı, düşmesin, yutmasın,kesmesin.....Ne zaman konuşacak? Yoksa kekeliyor mu?Okula başlayacak.Matematikten neden anlamıyor? Sosyal bir çocuk değil.Yada çok geveze. Hiperaktif mi yoksa.Hangi liseye gidecek. Allah'ım ünversiteyi kazanamadı.Ya da benden başka şehirde tek başına ne yapacak? Bir de işsiz bir genç bulmuş evlenecekmiş.Kaynana oldum. Bu gelin oğlumu benden soğutacak. Aaaa kızım bu saatte burda ne işin var. Kocan mı aldattı?Boşanmak mı?..........
Diyeceksiniz ki "ooo bunları düşünsek kimsek çocuk yapmaz".Ama ben engel olamıyorum. Ne kendimden bu kadar fedakarlık etmeye ne de bir canın sorumluluğunu alıp kendimi bu kadar adamaya cesaret bulamıyorum.

Yazdıklarınızdan hazır olmadığınız anlaşılıyor.

Sırf bir görevi yerine getirme amaçlıymış gibi çocuk sahibi olunmasını doğru bulmuyorum...

Maddi/manevi hazırlık bir tarafa; psikolojik hazırlık çok önemli.Keza çocuk yetiştirmek çok büyük bir sorumluluk.

Elbet bir gün biyolojik saatiniz sizi alarma sokmak için çalacaktır...:34:

Doğru zamanlamayı bekleyin derim, hayırlısı olsun...

Herkes bana zamanla bebek isteyeceksin, biyolojik saat, annelik içgüdüsü dedi ama ben de 6 yıldır tık yok. Geçen yıl sanırım birazda mecburiyetten hani zaman geçiyor yaş ilerliyor diye bebek yapalım dedim eşime. 2010 temmuz ayında çalışmalara başlayalım dedik. Temmuz ayı geldi ben adetimi bekliyorum ki ondan sonraki 12-14-16 günler çalışalım. Yaklaşık 15 yıldır tek bir ay aksamayan adetim temmuz ayı boyunca gelmedi. Eylül ayına kadar adet olmadım. Doktor psikolojik dedi. Bendeki psikolojiyi düşünün yani. Hamilelik hep ben de olumsuzluk çağrıştırıyor. Nasıl anlatsam. İnsan test yaptığı andan itibaren ikinci bir canın sorumluluğunu alıyor. Kanamam mı var, düşük mü yapacağım, kese görünecek mi, kalp atışları duyulacak mı, tansiyonum mu çıktı şekeri mi, bebek sağlıklı mı , kahve içme kafein, oturamıyorum, nefes alamıyorum......ya sonra? Bebek nasıl doğacak? Hadi doğdu.Ateşlendi mi, emmiyor, mama ile besleniyor, sütüm azaldı, sarılık oldu, gaz mı kabız mı, düşmesin, yutmasın,kesmesin.....Ne zaman konuşacak? Yoksa kekeliyor mu?Okula başlayacak.Matematikten neden anlamıyor? Sosyal bir çocuk değil.Yada çok geveze. Hiperaktif mi yoksa.Hangi liseye gidecek. Allah'ım ünversiteyi kazanamadı.Ya da benden başka şehirde tek başına ne yapacak? Bir de işsiz bir genç bulmuş evlenecekmiş.Kaynana oldum. Bu gelin oğlumu benden soğutacak. Aaaa kızım bu saatte burda ne işin var. Kocan mı aldattı?Boşanmak mı?..........
Diyeceksiniz ki "ooo bunları düşünsek kimsek çocuk yapmaz".Ama ben engel olamıyorum. Ne kendimden bu kadar fedakarlık etmeye ne de bir canın sorumluluğunu alıp kendimi bu kadar adamaya cesaret bulamıyorum.

Bunlara benzer şeyler ben de düşünüyorum .Ama yaşam bu şekilde devam ediyor,her yaşın,her olayın farklı bir güzelliği var diye düşünüyorum.Herşeyi yaşamak gerektiğini düşünüyorum.Sırf zamanı geldi geçio diye kendini hazır hissetmeden bebek yapmak da mantıklı değil.Allah kolaylık versin canım:)))

biraz korkunuz var galiba ama eşinizede bunu yapmak yani babalık hakını elinden almak biraz bencilce olur doğumda anlattıkları kadar zor değil gerçi benimki sezaryandı ama normalide zor değildir herhalde benm 3 çocuğum var ve 1982 doğumluyum:20::20::20:

ne uzun yazmışsınız :) ben hamileyim düşünmüyorum bunları.
biz nasıl büyüdük nasıl bugünlere geldiysek bebekler de büyür aynı şekilde.
hamilelikteki korkularda da allahın takdiri oluyor,dua etmek ve gerekeni yapmak dışında yapabileceğimiz bişey yok ki.
birer insanız sonuçta, annesi de olsak başka bi insanın kaderini hayatını şekillendiremeyiz.
bence sizin gönlünüz yok bu işe,bu durumda herşey zor gelir.

zaten isteyince olmuyo bebek, öyle yumurtlama günlerini takip etmekle de olmuyo bazen
allah verirse oluyo.
kendiniz için en iyi kararı alırsınız umarım :)

Back
X