Erkek İnfertilitesi bebişim olsun istiyorum:)

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

PARES03

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
6
0
36
İzmir
boshayallersmile meraba arkadaşlar benim sıkıntım bir ay öncesinde doktora gidip öğrendiklerimiz karşısında yaşananlar çok bunaldık.eşim sperm testi yaptırdı sayı düşük çıktı 1.500 milyon doktora gittiğimizde direk tüp bebek dediler ve eşimde varikosel olduğu tespit edildi.doktor önce tüp bebek sonra ameliyat diyor.fakat benim kafam karıştı önce ameliyat olsak sperm sayısı yükselmezmi normal yoldan çoçuk sahibi olamazmıyız? yani en son tüp bebek denesek zamanmı kaybetmiş oluruz ?tecrübeli arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun bir karar vermek zorundayız acil cevap yazın eyvahedigeldismile

Bende seninle aynı durumdayım, ama anlamadım senin doktorunmu dedi önce tüp bebek diye, benim eşimin doktoru varikoselinin ameliyatla düzelme şansı yüzde 75 dedi ama siz beklemek istemiyosanız önce tüp bebek yapın ama bu hastalık tedavi edilmeli yoksa sperm sayısı giderek düşer dedi, bizde ameliyat olmaya karar verdik, ben tüp bebeği son çare olarak görüyorum sonuçta onunda bir garantisi yok. Belki kaç defa denicem tutmayacak ama ameliyat sonucu olumlu olursa doğal yoldan da olabilir diye düşünüyorum.

varıkosel amelıyatının bukadar dusuk spermlere etkısı yok
bızımde toplamda 2 mılyon canlı sayısı ıse 400 bınlerde cıktı
1.derecede var amelıyat dedi
zaten adam akıllı sperm yokki
daha kotu olma ıhtımalıde var varıkosel amelıyatlarında
bızım doktorumuz ıyılesırsın desem sıze yalan sölerım
sırf senı umutlandırmak adına amelıyat yapıp sızı bekletemem dedi:(
sız en ıyıysı tupe gıdın hem esınınde yası genc dedi
dıger ay ben gıdıcem kızlar
rabbım hepımıze hayırlı evlatlar nasp etsın

Bende seninle aynı durumdayım, ama anlamadım senin doktorunmu dedi önce tüp bebek diye, benim eşimin doktoru varikoselinin ameliyatla düzelme şansı yüzde 75 dedi ama siz beklemek istemiyosanız önce tüp bebek yapın ama bu hastalık tedavi edilmeli yoksa sperm sayısı giderek düşer dedi, bizde ameliyat olmaya karar verdik, ben tüp bebeği son çare olarak görüyorum sonuçta onunda bir garantisi yok. Belki kaç defa denicem tutmayacak ama ameliyat sonucu olumlu olursa doğal yoldan da olabilir diye düşünüyorum.

evet canım bize doktor dedi direk tüp bebek yapın ediye ve zaten üzen noktada o oldu.insan en son ihtimal onu söyler bilmiyorum ama şuan bizde ameliyat olup daha sonra tüp bebek yapmayı düşünüyoruz hayırlısı bakalım eyvahedigeldismile

evet canım bize doktor dedi direk tüp bebek yapın ediye ve zaten üzen noktada o oldu.insan en son ihtimal onu söyler bilmiyorum ama şuan bizde ameliyat olup daha sonra tüp bebek yapmayı düşünüyoruz hayırlısı bakalım eyvahedigeldismile

tek bir doktorla yetinmeyin bence canım, başka bir doktorada gidin belki o farklı yaklaşır. birde pressed plus diye bir ilaç var onuda bizim doktorumuz önerdi, eczanelerde satılıyor, olumlu etkisi oluyormuş.

arkadaşlar bence bu varikosel ameliyatıın hiç yararı olmuyo yada bize olmadı bilmiyorum. amelaiyattan sonra daha düştü eşimin sprem sayısı. o yüzden ballı karışımlarve ke.çi boynuzu kürü uyguladık biraz yükseldi ama hala yeterli değildi. şu an ne durumda bilmişyorum artık uğraşmayı bıraktım....

........

Son düzenleyen: Moderatör:
ben kesınlıkle vede kesınlıkle amelıyat olmayın derım
elınızde olanda gıdebılır sayı bakımından

bencede ameliyat olmasın eşin olan sperm sayınızda düşer .sayınız zaten düşük olduğundan ameliyatın pek etkisi olmaz diye düşünmüştür doktor.tüp içinse bazen birtane kaliteli sperm yeter

benim eşimin 40 milyon sperm sayısı vardı fakat hareketinde problem vardı. doktor ameliyat dedi ve 2 sene önce ameliyat oldu eşim. 1 sene anca düzene girer dedi doktor geçen sene gittiğimide sperm sayısı düşmüştü. bir senedirde eşim iğne oluyordu ama yine gittiğimizde tekrar düşmüş sayı. iğneler fayda etmemiş yani. bende artık olmazsa aşılama veya tüp mbebk denemyi düşünüyorum. siz en baştan denerseniz senelri boşa geçirmezsiniz. bizim 2 senemiz boşu boşuna geçti.

canım imkanın varsa bir doktorla sınırlı kalma..ama tüp bebek için sağlıklı bir sperm yetiyo..tabi olumlu sonuç olup olmamaısda mukadderat..inşallah Allah kucağımızı boş bırakmaz...

anladığım kadarıyla zaten dr ameliyetın sonuç vermeyeceğini düşünmüş
çünkü sayı oldukça düşük
ben zaman kaybetmeyin derim

Back
X