bebişimin canlı olduğunu nasıl anlayabilirim???

immortallove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
45
0
36
Kocaeli
arkadaşlar 13+5 im.bulantılarımda kesilmeye başladı hareketlerinide hissedemiyorum henüz nasıl anlayabilirim bebeğimin canlı olup olmadığını.ya bu saçma bir soru gelebilir sizlere ama ilk hamileliğim ve yardımcı olabilecek bir yakınım yok etrafımda.korkuyorummm

Son düzenleme:
Canim benim korkma, bebegin daha cok kucuk.
Endiselenecek bir durum yok. İlk hamileligin oldigu icin anca 20. Haftaya dogru oynadigini hissedersin.
Kendine sıkıntı yapip bebegide huzursuz etme annesi o herseyi hissediyo artik.
Korma kanaman, sancin olmadigi surece endiselenme.
Ben ne mide bulantisi cektim nede bas donmesi, cok sukur bebegim iyi, iki haftam kaldi her an dogabilir.
Allah saglikla bebegini kucagina almani nasip etsin, icini ferah tut:49:

arkadaşlar 13+5 im.bulantılarımda kesilmeye başladı hareketlerinide hissedemiyorum henüz nasıl anlayabilirim bebeğimin canlı olup olmadığını.ya bu saçma bir soru gelebilir sizlere ama ilk hamileliğim ve yardımcı olabilecek bir yakınım yok etrafımda.korkuyorummm

13 haftalık hamileymişsin canım bulantılar 12. haftadan sonra büyük ölçüde azalır. Bebeğine birşey olsa Allah korusun, kanaman olurdu. Hiç korkma bence şuanda ona birşey olmasından korkuyorsun annelik hissinden dolayı, bende 10+5 günlük hamileyim, zaman zaman aynı korkuları bende yaşıyorum ama içini rahat tut, bebeğini de etkileme canım sakın...:49:

siddetli kasık agrın ve kanaman olmadan korkma tamam mı..bebeği de korkutma bakalım..o o kadar mutlu ki su an orda..ben 34. haftamdayım..bende nerdeyse kalp atımını duymak için cihaz aldırcaktım nasıl ustune titriyordum bi sey mi oldu diye..doktorum en son kızmıstı.moralini yüksek tut..kanama ve siddetli agrı da doktorunu ara..bebege sorsan bi ömür orda yasamaktan mutludur su an ah....anneden kopar kopmaz basıyorlar yaygarayı sirinler...

Riskli ilk 12 haftayı atlatmışsın. Bebeği de ilk gebeliğin olduğu için hissetsen de başka şeylerle karıştırabilirsin. Sen canını sıkma. Ben de böyleydim, her ultrasona acaba yaşıyor mu diye gidiyordum ama üzülme bebeğinin seni tekmeyle uyandıracağı günler de gelecek. boşa germişim kendimi o zamanlar.

içimi rahatlattınız arkadaşlar hepinize çok ama çok tşk ederim.gerçektende şu an hepinizin hissettiği yapmak istediği şeyleri bende hissediyorum bende yapmak istiyorum.sanırım bu annelik duygusu... korkularımın sebebi belkide ikili testimin riskli çıkması.sabırla bütün sonuçları bekleyeceğim.rabbim tüm bebekleri korusun onlara bişey olmasın :(

hiç korkma allah ın izni ile bişey olmaz.endişelenmen çok normal içinde hareket edene kadar bu endişelerin devam eder.ultrasonda gördüğün zaman mutlu olucaksın.bi daha görsem diye gün sayıcaksın :)

iki üçlü testlerin genelde doğru olmadığını söylüyorlar ama ense kalınlığı ölçülüp normal çıktı ise sorun olmaz.benim bebekler ikiz olduğu iiçin ne ikili ne üçlü ne dörtlü yapılmadı sadece ultrasonda ense kalınlıkları ölçüldü.

bende otistikten çok korkuyorum rabbim başıma vermesin inşallah.çünkü herşey normal çıksa bile otistik belli olmuyormuş malesef.
rabbim hakkımızda hayırlısını versin inşallah.

hiç korkma allah ın izni ile bişey olmaz.endişelenmen çok normal içinde hareket edene kadar bu endişelerin devam eder.ultrasonda gördüğün zaman mutlu olucaksın.bi daha görsem diye gün sayıcaksın :)

iki üçlü testlerin genelde doğru olmadığını söylüyorlar ama ense kalınlığı ölçülüp normal çıktı ise sorun olmaz.benim bebekler ikiz olduğu iiçin ne ikili ne üçlü ne dörtlü yapılmadı sadece ultrasonda ense kalınlıkları ölçüldü.

bende otistikten çok korkuyorum rabbim başıma vermesin inşallah.çünkü herşey normal çıksa bile otistik belli olmuyormuş malesef.
rabbim hakkımızda hayırlısını versin inşallah.

çok şükür ense kalınlığı normal çıktı 0.90 burun nazal yollarınında açık olduğunu söyledi.allah korusun yavrularımızı biz ne yaparsak yapalım koruyamayız onları yaradan o koruyacak olanda o.bu yüzdende bol bol dua etmeliyiz bence.otistik konusunda fazla bilgim yok ama amniyosentezden ziyada cerrahpaşada moleküler kromozom yapılıyor bütün rahatsızlıklar çıkıyo diye biliyorum ben.yinede araştır istersen.

ha bu arada iş hareketleri hissetmeye baslayınca da bitmiyo..o zaman da takibe baslıyosun..neden hareket etmedi 20 dakikadır diye..:52:
sekil değiştiriyo tetikte bekliyosun...anne olmak cok kutsal bi şey..aman allah ım..:49:

çok şükür ense kalınlığı normal çıktı 0.90 burun nazal yollarınında açık olduğunu söyledi.allah korusun yavrularımızı biz ne yaparsak yapalım koruyamayız onları yaradan o koruyacak olanda o.bu yüzdende bol bol dua etmeliyiz bence.otistik konusunda fazla bilgim yok ama amniyosentezden ziyada cerrahpaşada moleküler kromozom yapılıyor bütün rahatsızlıklar çıkıyo diye biliyorum ben.yinede araştır istersen.

ben malesef türkiye dışındayım burada şartlar kısıtlı :( ama bi araştırayım belki buralardada vardır.

Canim benim korkma, bebegin daha cok kucuk.
Endiselenecek bir durum yok. İlk hamileligin oldigu icin anca 20. Haftaya dogru oynadigini hissedersin.
Kendine sıkıntı yapip bebegide huzursuz etme annesi o herseyi hissediyo artik.
Korma kanaman, sancin olmadigi surece endiselenme.
Ben ne mide bulantisi cektim nede bas donmesi, cok sukur bebegim iyi, iki haftam kaldi her an dogabilir.
Allah saglikla bebegini kucagina almani nasip etsin, icini ferah tut:49:

annesi nasıl geçiyo son günler dışarı çıkmak için sabırsızlık var mı?

Bu kadar problem etme :) daha hissetmen için çok küçük annesi o :) şöyle bir 16 . haftaya falan gel bak o zaman hiç durmaz yerinde :)

annesi nasıl geçiyo son günler dışarı çıkmak için sabırsızlık var mı?

Ayy yok ya :1:
Benim oglum yerinden memnun gibi.
Erkek cocuklari sanirim hep boyle illa bi gununu dolduracak yada gececek ki dogsunlar :emir_bebek:
Bebek dogum kanalina yerlesmis her sey suan normal ilerliyor,
Ama nst tede dogum emaresi belirtisi yok. Doktor bekliyelim dedi.
Artik hakikaten yormaya basladi bu hamilelik, yatakta donemiyoruz :9:
Son bir hafta var, bakalim ne zaman gelecek pasam :49:

Kizlar bende 16 haftalik hamileyim..
Bi kac haftadir arada hafif hafif bi kipirti hissediyordum böyle kelebek ucusuyor gibi icimde..
Ama bi kac gündür hissetmiyorum :(
Bebegime bisey oldu diye cok korkuyorum :(
Elimden gelse hergün ultrasona girecegim bebegimin iyi oldugunu görmek icin...
Benim durumumda olan varmi ?
Yani bebegime Allahim korusun bisey olsa , bi kanama yada sanci kesin olur dimi ?
Bunlar olmadanda bisey olurmu yoksa ?
Yardim edin nolurrr cok korkuyorum bu 4 hafta bekleme cok uzun geliyor bana :(((

Kizlar bende 16 haftalik hamileyim..
Bi kac haftadir arada hafif hafif bi kipirti hissediyordum böyle kelebek ucusuyor gibi icimde..
Ama bi kac gündür hissetmiyorum :(
Bebegime bisey oldu diye cok korkuyorum :(
Elimden gelse hergün ultrasona girecegim bebegimin iyi oldugunu görmek icin...
Benim durumumda olan varmi ?
Yani bebegime Allahim korusun bisey olsa , bi kanama yada sanci kesin olur dimi ?
Bunlar olmadanda bisey olurmu yoksa ?
Yardim edin nolurrr cok korkuyorum bu 4 hafta bekleme cok uzun geliyor bana :(((

şu an seninle aynı haftadayım ve aynı duyguları yaşıyorum.çok zor bir süreçmiş bu.geçmek bilmiyor günler.elimden gelse hergün ultrasona gireceğim.bebişin umarım sağlıklıdır ve seninledir.okursan cevap yazarsan çok sevinirim.

şu an seninle aynı haftadayım ve aynı duyguları yaşıyorum.çok zor bir süreçmiş bu.geçmek bilmiyor günler.elimden gelse hergün ultrasona gireceğim.bebişin umarım sağlıklıdır ve seninledir.okursan cevap yazarsan çok sevinirim.

Merhaba canim evet Allahima cok sükür bebegim benimle ve saglikli cok sükür... Seninde öYledir umarim

Back
X